Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ήρθε και ο φίλος μου ο Θόδωρος Δαμιανός στην Δράμα. Αιτία ο γάμος του γιου στενού συνεργάτη του...
Ίδιος και απαράλλακτος ο Θόδωρος. Το πρωί του Σαββάτου είχε την ευκαιρία να δει παλιούς του φίλους και να συζητήσει μαζί τους.
Βουλευτής Δράμας από το 1981-1996 και από το 1998-2000 διετέλεσε υφυπουργός Βιομηχανίας την περίοδο 1992-1993 και πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων από το 2004-2006.

Πάντα δίπλα στον Θόδωρο ο κουμπάρος του Γιάννης Αντωνιάδης που τον υπεραγαπά και θα πήγαινε και στον πλανήτη Άρη για χάρη του.
Στην συνάντηση σε γνωστό καφέ τα είπαν μαζί του ο νομάρχης Κώστας Ευμοιρίδης, οι δήμαρχοι Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, Σιταγρών Θόδωρος Αθανασιάδης, οι πρώην δήμαρχοι Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Καγιάογλου, ο έπαρχος Παντελής Καραϊσαρλής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θωμάς Ιωαννίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοί Θόδωρος Αγοραστός, Φώτης Καλογήρου, ο πρόεδρος της ΤΕ Δράμας ΝΔ Τάσος Ασανίνας, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ποσταντζόγλου.

Σε δηλώσεις του φάνηκε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές...
Αξίζει να αναφέρω την δήλωσή του για την Softex... "Μάτωσε η καρδιά μου όταν είδα κλειστή την Softex. Η εταιρία αυτή δεν έπρεπε να δοθεί σε ιδιώτη και φυσικά δεν θα έπρεπε να κλείσει" τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάμε τώρα στην συνέντευξη στην "Άλφα τηλεόραση" του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη.
Ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε ότι η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν η πλέον αδιάβλητη. Γιατί όταν τα ψηφοδέλτια είναι παραπάνω από τους ψηφοφόρους τότε τέσσερα είναι τα πιθανά σενάρια:
1) Περπάτησαν τα ψηφοδέλτια και μπήκαν στην κάλπη
2) Κάποιοι έχασαν τους ψηφοφόρους στο μέτρημα
3) Ψήφισαν τα δέντρα και
4) Κάποιοι έριξαν τα ψηφοδέλτια στις κάλπες
Ο βουλευτής μίλησε για κάποιους που έριξαν ψηφοδέλτια στις κάλπες. Στο ερώτημα αν αυτό λέγεται "νοθεία" πάντως δεν απάντησε.

Όσο για τις δηλώσεις πολιτικού του φίλου για υποψήφιους μιας χρήσης και για τον Λάζαρο Ζουρνατζή (ότι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του) ο βουλευτής απέφυγε να πάρει θέση.

Τι να πει ο άνθρωπος... Έχω την αίσθηση ότι ο βουλευτής δεν μπορεί να αντιδράσει δυναμικά. Κινείται σε συγκεκριμένη τροχιά και έχει διαλέξει εδώ και καιρό με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Και φυσικά κάθε πολιτικός που πολιτεύεται νοιάζεται για την προσωπική του εκλογή και ελάχιστα για την ενότητα του χώρου.
Καλό θα είναι πάντως κάποιοι να μην προσβάλουν ανθρώπους με ιστορία. Γιατί αν αρχίσουν να μιλάνε αυτοί, τότε...

Άριστη η τοποθέτηση του Ανέστη Τερζή. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Αν και κάποιοι τον έχουν προκαλέσει, αυτός δεν προκαλεί γιατί έχει επίπεδο.
Και κάτι βασικότερο... "Δεν είναι σφουγγοκολάριος. Δεν χαϊδεύει το σύστημα για προσωπικά ή υπηρεσιακά οφέλη".

Πάμε τώρα και σε άλλα θέματα που τρέχουν στην επικαιρότητα...
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Οικολογική Κίνηση στον επίτροπο για θέμα περιβάλλοντος κ. Δήμα, όπου επισημαίνει ακόμη μια φορά το πρόβλημα της ρύπανσης του Νέστου.
Ζητά από τη Βουλγαρία να σεβαστεί την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την ρύπανση των ποταμών και την επιτροπή περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει πιο σκληρά μέτρα ώστε να σταματήσει ο ποταμός Νέστος να είναι η χωματερή της Βουλγαρίας.

Μπράβο στην Οικολογική Κίνηση που αναδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία των γειτόνων μας. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καλό είναι να συνετιστούν οι φίλοι μας γιατί είναι απαράδεκτοι.

Σημαντική η πρωτοβουλία της Οικολογικής και του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου που κατέθεσαν στην νομαρχία και στον δήμο Δράμας μια καινοτόμο πρόταση για την ίδρυση κήπου με την ονομασία "Βοτανικής Κήπος Ροδόπης" που θα δημιουργηθεί στα εγκαταλειφθέντα λατομεία του Κορυλόβου. Με τον τρόπο αυτόν θα αποκατασταθεί το τοπίο από τις λατομικές εργασίες του παρελθόντος.
Ευχόμαστε η ωραία αυτή ιδέα να αντιμετωπιστεί θετικά από τους φορείς του νομού.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, ο δήμος Προσοτσάνης, η εφορεία Παλιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος του υπουργείου Πολιτισμού και η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνουν την 2η Βαλκανική Κατασκηνωτική Συνάντηση "Balkan 2008".
Πρόκειται για μια ανοικτή εκδήλωση, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι σπηλαιολόγοι και οι φίλοι της φύσης που αναζητούν την περιπέτεια και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στην συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 22 Ιουνίου 2008 στο χώρο "Εν λίμνη" στα Κοκκινόγεια του νομού Δράμας θα συμμετάσχουν σπηλαιολόγοι από 11 χώρες των Βαλκανίων σε ένα γεμάτο πρόγραμμα 10ήμερης δράσης και εκδηλώσεων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μεταξύ του υπουργού κ. Μαργαρίτη Τζίμα και του δημάρχου Νικηφόρου κ. Γιώργου Καριώτη στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον δήμο Νικηφόρου.
Ο υπουργός ενέκρινε από το πρόγραμμα παραμεθορίων περιοχών του ΥΜΑΘ 4 έργα για τον δήμο. Ο κ. Καριώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την συμβολή του στην ουσιαστική επίλυση ζητημάτων του δήμου καθώς και στην εκτέλεση έργων ζωτικών για την περιοχή.

Η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών διοργανώνει 2ήμερο εαρινό προσυνέδριο στην πόλη μας. Πολλές εκδηλώσεις στην Δράμα πανελλήνιου ενδιαφέροντος που μόνο θετικά λειτουργούν στην τοπική οικονομία.

Άλλος ένας διαιτητής εθνικών κατηγοριών αποχώρησε από την ενεργό δράση ακολουθώντας τον δρόμο του Θ. Γαϊδατζή. Πρόκειται για τον Θ. Ζαχαρόπουλο που κρέμασε την σφυρίχτρα του μετά από 20 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα συνταράσσει η υπόθεση ντόπινγκ...
Μόνο που μετά την άρση βαρών σειρά έχει η κολύμβηση, όπου θετικό βρέθηκε και το 2ο δείγμα του Γιάννη Δρυμωνάκου, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τονίζοντας όμως ότι ουδέποτε εν γνώση του έλαβε η διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες.
Να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις αυτές που κυριολεκτικά μας εξευτελίζουν στην παγκόσμια κοινότητα. Και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ