Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα κλειστά επαγγέλματα
Πολλοί είναι αυτοί που επιρρίπτουν στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την μεγάλη ακρίβεια που πλήττει όλους τους Έλληνες.
Η ακρίβεια παρ' όλα αυτά οφείλεται κυρίως στις κλειστές αγορές, τα κλειστά επαγγέλματα που δημιουργούν περιορισμούς, κλείνουν την αγορά και δεν επιτρέπουν τον σωστό ανταγωνισμό. Θέλετε μια επιβεβαίωση όλων αυτών;
Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου στο περιθώριο της συνεδρίασης του εθνικού συμβουλίου ανταγωνιστικότητας.
Ερωτώμενος για τις πρόσφατες απεργίες των φορτηγών και των βυτιοφόρων δήλωσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να ψάχνει για καρτέλ και εναρμονισμένες πρακτικές παντού την στιγμή που σε υπουργικά γραφεία, κλειστές συντεχνίες συμφωνούν τιμές, κόμιστρα και προνόμια.
Επάγγελμα φορτηγατζής: Ένας από τους πιο δυνατούς κλάδους στην χώρα, ένα επάγγελμα κλειστό που απέδειξαν με μόλις 4 ημέρες απεργίας πόσο ισχυροί είναι.
Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι; Με κλειστά επαγγέλματα που κρατούν σε ομηρεία τον ανταγωνισμό, δεν πρόκειται να δούμε μείωση των τιμών.

Ολιγοπώλια
Σε δεκάδες κλάδους παραγωγής και εισαγωγής επωνύμων προϊόντων παρατηρείται μια τεράστια υπερσυγκέντρωση της αγοράς, η οποία δημιουργεί ολιγοπώλια και μονοπώλια που ευνοούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια αφού στην ουσία αντίπαλοι δεν υπάρχουν.
Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ημερησία" στις 17-18.5.08.
Με αυτά τα στοιχεία μπορείς να ζητάς υγιή ανταγωνισμό;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ