Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Την Δράμα επισκέφτηκε ο Βύρωνας Πολύδωρας με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Για μια νέα ιδεολογία".
"Η επίσκεψή μου εδώ έχει την βαθιά συνειδητοποίηση ότι επισκέπτομαι έναν νομό ακριτικό, συναντιέμαι με ωραίους ανθρώπους και συνεπώς μπορώ να πω ότι έχει προσκυνηματικό χαρακτήρα..." ανέφερε ο πρώην υπουργός. Όπως είπε οι σκέψεις που διατυπώνει στο βιβλίο του είναι πράξη αντίστασης.
Όλοι όσοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, είχαν να πουν τα καλύτερα για τον Βύρωνα. Τον νομάρχη Δράμας εκπροσώπησε ο ειδικός συνεργάτης του Δημήτρης Τούμπανος ενώ άριστη ήταν η παρουσίαση του βιβλίου από τους Αλέξανδρο Τσιαμπούση, τοπογράφο-μηχανικό, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ και Αναστάσιο Πούλιο, δικηγόρο, πρόεδρο του συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο. Παρακολούθησα την Κυριακή την εκπομπή "Μέγκα Σαββατοκύριακο"...
Ένα θέμα που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορούσε μια πολύτεκνη που θα έχανε το σπίτι της για ένα χρέος 4.500 ευρώ. Το σπίτι ήταν θέμα ωρών να βγει σε πλειστηριασμό.
Ο Δραμινός βουλευτής Σταύρος Δαϊλάκης, πάντα ευαισθητοποιημένος έδωσε το ποσό και η πολύτεκνη έσωσε το σπίτι της. Είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία ανέφερε εκπρόσωπος των δανειοληπτών.
Τα λόγια είναι περιττά. Συγχαίρω θερμά τον βουλευτή Δράμας για την πρωτοβουλία.

Πάντως το τραπεζικό σύστημα είναι πάνω από τους νόμους του κράτους. Οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν τον νόμο για τα πανωτόκια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να χάσουν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους.

Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται τραγικές ιστορίες ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους και τους πετάνε στο δρόμο.
Στην βουλή αναφέρθηκε το παράδειγμα της περιπέτειας μιας πολύτεκνης οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για δάνειο 4.700 ευρώ.
Κρίνω θετική την πρόταση του Γεωργίου Παπανδρέου για αύξηση στα 20.000 ευρώ του ορίου για την πραγματοποίηση πλειστηριασμών ενώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο 0...
Η κατάσταση είναι τραγική. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης "...είναι ντροπή να γίνονται πλειστηριασμοί σε εξευτελιστικές τιμές. Η πρώτη κατοικία δεν θα πρέπει να βγαίνει στο σφυρί ανεξαρτήτως ποσού χρέους" ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Μια επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα με θέμα "Περιβάλλον-Υγεία-Επιστήμη" πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της νομαρχίας προς τιμήν του Κυριάκου Δοματζόγλου.
Οι Δραμινοί επιστήμονες που συμμετείχαν, καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας μας και πρώην μαθητές του κ. Δοματζόγλου αναφέρθηκαν σε θέματα ιατρικού και οικολογικού περιεχομένου.
Με τον Κυριάκο διαφωνώ σε πολλά ζητήματα, όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για τον τόπο.

Είχα την χαρά να συνομιλήσω στο στούντιο της "Άλφα τηλεόρασης" με τον κ. Ιωάννη Χαριτάντη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκ των διοργανωτών της ημερίδας. Εξέφρασε την άποψη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την λειτουργία πανεπιστημίου στην Δράμα.
"Η Δράμα το δικαιούται ανέφερε...". Δεν θα μας κάνουν χάρη. Απλά χρειάζεται οργάνωση και σωστό προγραμματισμό.

Για παράνομες εργασίες συντήρησης στο κτίριο του Καπνολογικού Ινστιτούτου Ελλάδας κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου και ερωτά γιατί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγνόησε την απαγόρευση του υπουργείου Πολιτισμού και επέτρεψε τις παράνομες εργασίες συντήρησης.
Ενδιαφέρον το θέμα που αφορά το ινστιτούτο της Δράμας. Το κτίριο είναι ετοιμόρροπο. Πρέπει να γίνουν διάφορες εργασίες γιατί... αλλιώς σε λίγο καιρό θα είναι πολύ δύσκολη η οποιαδήποτε παρέμβαση.

Νίκη-σωτηρία για τον Πανδραμαϊκό που κέρδισε τον Δραβήσκο 3-0 για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Η ομάδας μας αγωνίστηκε με πάθος και πέτυχε την παραμονή της στην Δ' Εθνική. Θερμά συγχαρητήρια.

Όπως και για την ομάδα της Πετρούσας που νίκησε 3-1 το Καλαμπάκι και ανεβαίνει στην Δ' Εθνική πανάξια.
Στην ίδια κατηγορία από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται και η Δόξα Δράμας ενώ μάχη-σωτηρία δίνει στην Γ' Εθνική και η ομάδα της Προσοτσάνης.
Είναι πολύ πιθανόν δηλαδή την νέα αγωνιστική περίοδο η Δράμα να έχει 4 ομάδες στην Δ' Εθνική. Μ' αυτήν την εικόνα του Δραμινού ποδοσφαίρου μελαγχολώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ