Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Αυτό που συμβαίνει στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας είναι απίστευτο. Τόσο κόσμο είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στο συγκεκριμένο σημείο της Δράμας. Ήταν κυριολεκτικά νεκρό τοπίο.
Όλοι λέγαμε ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να ζωντανέψει. Να μαζευτεί κόσμος, να περπατήσει εκεί, να χαρεί, να διασκεδάσει.
Και αυτό έγινε με την Ονειρούπολη. Που φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η μεταφορά των εκδηλώσεων στον Δημοτικό Κήπο πέτυχε απόλυτα... Και φυσικά κάθε βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο... Με Μαρτάκη, με Μελέτη, με Αρναούτογλου, στα γυρίσματα άλλων εκπομπών αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις στον Δημοτικό Κήπο ο κόσμος που συγκεντρώνεται δεν μπορεί να περιγραφεί.

Όμως αυτήν την μεγάλη επιτυχία κάποιοι δεν την παραδέχονται. Κλείνουν τα μάτια τους και αρχίζουν τις υπερβολές και τις ανακρίβειες.
Η Δράμα προβάλλεται σε όλα τα ΜΕ, στους διάφορους διαγωνισμούς στέλνουν συμμετοχές απ' όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, δεκάδες σχολεία κάθε μέρα επισκέπτονται την πόλη μας όμως για ορισμένους (ευτυχώς λίγους) συμπολίτες μας αυτά είναι λεπτομέρειες.
Πάνω από 60 πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, φιλανθρωπικές οργανώσεις συμμετέχουν στην Ονειρούπολη. Πολλές παράλληλες δράσεις καθημερινά κυριολεκτικά έχουν απογειώσει τον θεσμό. Που κάθε χρόνο είναι και καλύτερος.

Αλίμονο αν οτιδήποτε διοργανώνεις μένει στάσιμο και δεν εξελίσσεται. Είναι τότε καταδικασμένο να αποτύχει. Καλή συνέχεια στην Ονειρούπολη που θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου 2009.

Πάμε σε κάτι άλλο. Ήταν πολύ καλή η συνέντευξη του Κώστα Ευμοιρίδη στην Άλφα τηλεόραση. Ο Νομάρχης ήρθε με στοιχεία για πολλά ανοικτά θέματα.
Κωδικοποιώντας αυτά που ανέφερε ξεχώρισα:
-Την ξεκάθαρη θέση του ότι η άρδευση του κάμπου από τα νερά του Νέστου είναι μια μη ρεαλιστική διεκδίκηση που είχε ως προαπαιτούμενο την λειτουργία και του 3ου φράγματος στο Τέμενος
-Την δήλωσή του ότι όσοι παρουσιάζουν τον νομό ως τελευταίο κάνουν τεράστιο κακό... "Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο κάποιοι τα παρουσιάζουν", ανέφερε
-Επίσης τόνισε ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος Νομάρχης Δράμας.
Τέλος, δεν φάνηκε να έχει προβλήματα συνεργασίας με κυβερνητικά στελέχη. "Όταν θέλω να τους δω τους βλέπω. Σε αυτό βοήθησε και η θέση μου στην ΕΝΑΕ αλλά και στην προεδρία των Αναπτυξιακών Εταιριών", είπε ο κ. Ευμοιρίδης.

Πάντως η εικόνα της ΝΔ και στον Ν. Δράμας πρέπει να ανησυχήσει τους υπεύθυνους. Η βάση του κόμματος θέλει να βγει το κόμμα στην κοινωνία και να συνομιλήσει με τους Δραμινούς πολίτες.
Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά στα δύσκολα θα φανεί και η λειτουργία του κόμματος, που επί σειρά ετών εμφανίζει υψηλά ποσοστά στον Ν. Δράμας.

Πρόσωπο της επικαιρότητας ο Μαργαρίτης Τζίμας. Σε καιρούς δύσκολους ο υπουργός βγήκε και μίλησε... Όταν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είχαν εξαφανιστεί αυτός δεν κρύφτηκε. Βγήκε και μίλησε... Είπε και κάποια πράγματα που δεν άρεσαν.
Ευκαιρία βρήκαν οι γνωστοί πολιτικοί αναλυτές, σχολιαστές και υπεύθυνοι εκπομπών σάτιρας να τον κρίνουν. Όμως ορισμένες κριτικές είναι επιεικώς απαράδεκτες. Υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που παίρνουν το μικρόφωνο να αισχρολογούν εναντίον εκλεγμένων.
Έχει χαθεί το μέτρο και πρέπει να γίνει προσπάθεια να επανέλθουν οι κανόνες δεοντολογίας για ότι ακούγεται.

Με όλα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ξεχάσαμε την παγκόσμια οικονομική κρίση... Και ήταν δυνατόν να μην κυριαρχήσουν όλα αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά που παρακολουθήσαμε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση...
Σχεδόν 600 καταστήματα στην Αθήνα καταστράφηκαν και οι έμποροι το φυσάνε και δεν κρυώνει. Χρεωμένοι στις τράπεζες, με επιταγές για τα εμπορεύματά τους που κάηκαν, προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να ψάχνουν τους κουκουλοφόρους για να ζητήσουν εξηγήσεις. Από το κράτος ζητούν εξηγήσεις για το τι έγινε...
Και είναι αργά για δάκρυα. Ο Καραμανλής εξήγγειλε σειρά μέτρων που στηρίζουν όσους έπαθαν ζημιά. Όμως είναι δυνατόν να καίγεται η Αθήνα από ορισμένους περιθωριακούς και το επίσημο κράτος να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως παρατηρητής;
Οι πολίτες θέλουν σωστή αστυνόμευση. Χωρίς υπερβολές και άσκοπες ενέργειες όμως, με αποτελεσματική λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας.

Το λένε οι πολίτες και στις δημοσκοπήσεις... Είναι υπέρ της σωστής λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας.
Όταν καταργείται η αστυνόμευση τότε βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις με τραγικές συνέπειες για την οικονομία. Τις ζήσαμε, τις είδαμε... Ευκαιρία είναι να ρίξουμε και μαι ματιά στις ξένες εφημερίδες που αναφέρονται με ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια για την χώρα μας.

Τώρα είναι η ώρα της αποτίμησης. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συνέλθει. Η πολιτική πρέπει να προσεγγίσει την κοινωνία και οι πολιτικοί να ξεφύγουν από τον απίστευτο μικρόκοσμο στον οποίο ζουν.
Ας πλησιάσουν την κοινωνία να δουν τα προβλήματα που την απασχολούν και όλοι μαζί να αγωνιστούν για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητά μας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πιστεύω ότι έλαβαν το μήνυμα. Των κινητοποιήσεων των μαθητών και των εργαζομένων. Δεν αναφέρομαι στους άλλους, στους "γνωστούς-αγνώστους" που τα έκαναν λαμπόγυαλο. Ξεχωρίζω τις κινητοποιήσεις από το πλιάτσικο. Που κυριολεκτικά με εξόργισε.

Η Δόξα φαίνεται ότι δεν είναι γραπτό να ηρεμήσει. Η μεγάλη κυρία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου συνεχίζει να έχει προβλήματα. Εκεί που βρήκε την αγωνιστική της ταυτότητα, άρχισαν τα διοικητικά προβλήματα. Εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστούν. Θα είναι αμαρτία να χαθεί και αυτή η χρονιά.

Αναφέρθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στην Δραμινή ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου που ενθουσιάζει με την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο "Λιωμένο Βούτυρο" του Εθνικού Θεάτρου.
Μια μέρα αργότερα ανακοινώθηκαν τα θεατρικά βραβεία ΚΟΥΝ και η Έλενα κέρδισε το βραβείο ερμηνείας.
Θερμά συγχαρητήρια. Είναι άξια και το απέδειξε. Μπράβο και στην οικογένειά της που την στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να έρθει η καταξίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ