Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Διυπουργική Επιτροπή για την οικονομία
Στοίχημα για έναν αποτελεσματικό συντονισμό του κυβερνητικού έργου στην οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, βάζει η κυβέρνηση με την Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση του Γ. Σουφλιά.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού περιορίζει τις πιθανότητες ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων για την οικονομική πολιτική όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν, αφού οι αποφάσεις θα έχουν την "σφραγίδα" του.
Ήδη τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων είναι καλύτερα από ότι το προηγούμενο διάστημα. Η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλείνει στις 3 μονάδες και οι πολίτες δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Φυσικά όλοι θα κριθούν το επόμενο διάστημα. Όταν θα φανεί με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αν άλλαξε κάτι. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση των τραπεζικών επιτοκίων και οι τρόποι που θα διοχετευθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις... Και φυσικά συντονισμός δράσεων και ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εικόνες ντροπής στην Γάζα
Οι Ισραηλινοί δεν φαίνεται να πτοούνται από τίποτα. Παρά το ψήφισμα 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά εκεχειρία, ανοικτή πρόσβαση σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.

Εκατοντάδες τα θύματα στην Γάζα... Αθώοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε μια περιοχή που θεωρείται από τις πλέον πυκνοκατοικημένες στον κόσμο. Δυστυχώς οι όποιες διπλωματικές πρωτοβουλίες απέτυχαν. Οι Ισραηλινοί φαίνονται αδιάλλακτοι και με πρόσχημα τον εντοπισμό ενόπλων στις πόλεις και τους καταυλισμούς της Γάζας σπέρνουν τον όλεθρο.

Το τραγικό είναι ότι στην περιοχή δεν φτάνει ούτε η ανθρωπιστική βοήθεια που είναι απαραίτητη, μιας και το Ισραήλ αποκλείει την βοήθεια που φτάνει απ' όλα τα μέρη του κόσμου για τους άμαχους και τα γυναικόπαιδα.
Όλεθρος, θλίψη, τρόμος, εικόνες ντροπής στην Γάζα. Άραγε θα συγκινηθούν οι κρατούντες;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ