Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης
Τα σκήπτρα της ακρίβειας κατέχει η Ελλάδα, αφού οι καταναλωτές αγοράζουν έως 168% ακριβότερα σε σύγκριση με τους Γερμανούς ή τους Ολλανδούς.
Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, που παρουσίασαν τα "Νέα" για ένα καλάθι με 86 προϊόντα ο Έλληνας πληρώνει 215,7 ευρώ και ο Γερμανός 162,7.
Στο ρεπορτάζ καταγράφονται χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναδεικνύουν το πρόβλημα.
Ένα κιλό γιαούρτι κοστίζει στο Βερολίνο 0.93 ευρώ και στην Αθήνα 2,49, 200 γρ. φέτα κοστίζουν στο Βερολίνο 1,39 ευρώ και στην Αθήνα 1,88, οι πιπεριές Φλωρίνης πωλούνται κατά 20% ακριβότερες στην Ελλάδα απ' όσο στην Γερμανία κλπ.
Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την σωστή λειτουργία της αγοράς. Πρέπει να ελεγχθούν τα καρτέλ που κυριολεκτικά κάνουν "πάρτι", με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών.
Φυσικά αυτήν την περίοδο οι οικονομίες όλων των χωρών δοκιμάζονται με την μεγάλη άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Όμως η τιμή του πετρελαίου δεν πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι της εξωφρενικής ακρίβειας. Γιατί το τελευταίο διάστημα κάποιοι βρήκαν το πετρέλαιο και άρχισαν να δικαιολογούν τα... αδικαιολόγητα.
Συμφωνώ με την πρωτοβουλία της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών που καλεί τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ κατά της ακρίβειας.
Με ανακοίνωσή της ζητεί από τους πολίτες να μην διαθέσουν ούτε ευρώ στην αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια. Είναι ένα μέτρο που μπορεί να θορυβήσει τα καρτέλ.
Κλείνοντας, να θέσω ένα ερώτημα... Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τόπο μας λειτουργούν αποτελεσματικά; Διαπιστώνουν αισχροκέρδεια ή όλα πάνε καλώς;

Ο Πολύδωρας και η νέα ιδεολογία
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βύρωνα Πολύδωρα "Για μια νέα ιδεολογία".
Δυστυχώς ήταν αρκετοί αυτοί που απουσίαζαν από την εκδήλωση... Θα έλεγα ότι έψαχναν λόγο και αιτία να απουσιάσουν από την συγκεκριμένη παρουσίαση.
Μου άρεσαν οι Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και Αν. Πούλιος που παρουσίασαν το βιβλίο.
Όσο για τον κ. Πολύδωρα εντυπωσίασε... Χαρακτήρισε πράξη αντίστασης τις σκέψεις που διατυπώνει στο βιβλίο του και τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει πολιτική, είναι η ύπαρξη ιδεολογίας.
"Δεν ξέρω τι νόημα θα είχε η πολιτική χωρίς την ύπαρξη ιδεολογίας, επεσήμανε. Πρόσωπο με αξίες και ιδανικά, ευπατρίδης της πολιτικής, διανοητής με ιδεολογία και χωρίς αγκυλώσεις, κυριολεκτικά ενθουσίασε όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ