Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γρηγόρης Μιχαηλίδης

Υποψ. Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ

Όλοι μαζί για την υπέρβαση και την νίκη του ΠΑΣΟΚ

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Δικηγόρο-Δημοτικό Σύμβουλο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Μιχαηλίδη.
Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μιχαηλίδης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος Γραμματέας της Νομ. Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Δράμας.
Όπως ανέφερε στόχος του είναι να εργαστεί για την ενότητα, για την υπέρβαση των δυσκολιών και για την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

-Μας αιφνιδιάσατε κ. Μιχαηλίδη με την απόφασή σας να διεκδικήσετε την θέση του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ. Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος;
-Διότι θεωρώ ότι μετά το τελευταίο μας συνέδριο άνοιξε μια νέα εποχή για το Κίνημά μας και με την ανάδειξη των νέων του οργάνων στις 18 Μαΐου οφείλουμε στο λαό μας και στην πατρίδα μας να αναγεννήσουμε και να ανανεώσουμε ριζικά το ΠΑΣΟΚ.

-Δηλαδή η κάθοδος σας είχε ως μόνο στόχο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ;
-κ. Φυλακτέ, όσοι με γνωρίζουν αντιλαμβάνονται ότι θεωρώ το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό μου σπίτι. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας μας. Οφείλουμε να εργαστούμε για την ενότητα, για την πολιτική αξιοπιστία του Κινήματος μας, για την ανάδειξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων, δίχως αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Δηλαδή μιλώ για μια νέα ηθική στάση και μια δεοντολογική συμπεριφορά που ενώνει, συνθέτει και αξιοποιεί με πολιτικούς όρους και προοδευτική στόχευση.

-Η εκλογή Γραμματέα και ΝΕ δεν είναι μια καταγραφή συσχετισμών;
-Σε καμία περίπτωση δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι. Η υποψηφιότητα μου σηματοδοτεί την υπέρβαση σε τοπικό επίπεδο όλων των προβλημάτων που μας ταλάνιζαν μέχρι σήμερα και επίσης η υποψηφιότητά μου δεν υπακούει σε καμία λογική συσχετισμού δυνάμεων σε κεντρικό επίπεδο.
Νοιώθω το βάρος στις πλάτες μου μεγάλο αλλά και η ευθύνη που συνεπάγεται αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε όλους μας. Ένα ΠΑΣΟΚ κοινωνικό, πλειοψηφικό και νικηφόρο.

-Αναφέρεστε στο όλο ΠΑΣΟΚ. Μπορείτε να εκφράσετε ως Γραμματέας όλο το ΠΑΣΟΚ όταν έχετε συγκεκριμένες απόψεις και για την εκλογή αρχηγού αλλά και για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Δράμας;
-Δεν θα μπορούσα παρά να έχω συγκεκριμένες απόψεις. Όμως το γεγονός ότι είμαι υποψήφιος και ότι θέλω να είμαι Γραμματέας του Κινήματος στον νομό Δράμας σηματοδοτεί ότι έχω αυξημένη ευθύνη για τις δημοτικές εκλογές στην Δράμα, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Δράμας και του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος μας ο Γραμματέας της ΝΕ έχει ασυμβίβαστο με οποιαδήποτε πολιτική θέση μου επιτρέπει να κινηθώ στην σωστή και αξιόπιστη κατεύθυνση απαλλαγμένος από μικροσυμφέροντα, πολιτικές φιλοδοξίες και συσχετισμούς.

-Δεν είναι δηλαδή η υποψηφιότητά σας "επιλογή των Βενιζελικών" στην Δράμα...
-Προς Θεού, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και δεν χωρίζεται σε ομάδες και τάσεις. Η επιτυχία μου ως Γραμματέα είναι να μπορέσω να συνθέσω τις απόψεις και να εκφράσω τους πάντες.
Μόνο έτσι στον νομό Δράμας θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της ψυχής μας, των ιδεών και των οραμάτων μας, των μεγάλων αποφάσεων δηλαδή το ΠΑΣΟΚ της νίκης.

-Τελικά πως αντιλαμβάνεστε την λειτουργία σας ως Γραμματέας;
-Η δομή του κόμματός μας πανελλαδικά, σύμφωνα με την επιλογή του ηγέτη μας Γιώργου Παπανδρέου με την οποία συμφωνώ, είναι η οριζόντια δομή.
Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ευθύνης για την λειτουργία του κόμματος αλλά και για την παρέμβαση του στις τοπικές κοινωνίες συνήθως ανήκει πλέον στα περιφερειακά του όργανα όπως είναι η νομαρχιακή επιτροπή.
Επομένως εμείς έχουμε την ευθύνη για τον παρεμβατικό λόγο του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές μας κοινωνίες, όπως του αξίζει ως ένα κόμμα μεγάλο πολυσυλλεκτικό και κυβερνητικό.
Με άλλα λόγια η νέα δομή σε συνδυασμό με την υπέρβαση του χθες που προτείνω θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια νέα αυτοπεποίθηση για την παράταξή μας.

-Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει την χαμένη αυτοπεποίθηση του στον νομό Δράμας;
-Από μας εξαρτάται και η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Με ευθύνη όλων μας, είτε μικροί είτε μεγάλοι, το ΠΑΣΟΚ στον νομό μας βρίσκεται στο ναδίρ της εκλογικής του απήχησής του. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για το ζενίθ.

-Είχατε κάποια επικοινωνία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Αηδόνη;
-Διατηρώ την επαφή μου και την επικοινωνία μου με όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον νομό Δράμας. Έτσι και με τον σύντροφο βουλευτή Χρήστο Αηδόνη για τον οποίο πιστεύω απόλυτα ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη.

-Εκφράζετε απόλυτη σιγουριά για την νίκη σας ή κάνω λάθος;
-Η σιγουριά που εννοείτε κ. Φυλακτέ πηγάζει από την πίστη μου για τις θέσεις μου ως προς το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και από την πεποίθησή μου ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας.
Κατά τα άλλα ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα μιας κάλπης.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Καλώ όλους τους φίλους, συντρόφους και δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Κινήματος στις 18 Μαΐου διότι η μεγάλη συμμετοχή προσδίδει τις εγγυήσεις που απαιτούνται για το πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα σε σχέση με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ