Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Ζητείται διέξοδος
Νέο τοπίο διαμορφώνεται πλέον στην ελληνική οικονομία. Η Κομισιόν αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την χώρα μας και εγκαταλείπει την διαλλακτικότητα με την οποία αντιμετώπιζε την αισιοδοξία της κυβέρνησης.
Οι Βρυξέλλες εισηγούνται άνοιγμα τους ασφαλιστικού, περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα και ενιαίο μισθολόγιο από το 2010.
Η κυβέρνηση μεταθέτει τις αποφάσεις της για μετά τις Ευρωεκλογές και έχω την αίσθηση πως την 7η Ιουνίου τα όποια μέτρα πρέπει να παρθούν, θα αναβληθούν έως τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Την ίδια ώρα που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι θέμα συζήτησης στις Βρυξέλλες, στην Ελλάδα βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης. Οι ακάλυπτες επιταγές έχουν αυξηθεί ενώ η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις φέρνει απολύσεις...
Σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό ζητείται διέξοδος. Γιατί αλλιώς η κατάσταση θα γίνει περισσότερο εφιαλτική.

Ο πόλεμος του γάλακτος
Ανακατατάξεις και αλλαγές στην αγορά του γάλακτος. Η μείωση της κατανάλωσης, η ανακατανομή των μεριδίων άλλαξαν τα δεδομένα, δημιουργώντας συνθήκες έντονου ανταγωνισμού.
Η κίνηση γνωστής μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας να μειώσει την τιμή του φρέσκου γάλακτος, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Η πίεση του ανταγωνισμού έφερε και άλλες εταιρίες να λάβουν ανάλογα μέτρα. Οι οποίες αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους, σε μια προσπάθεια τουλάχιστον να διατηρήσουν τα μερίδια που κατέχουν στην αγορά.
Την ίδια ώρα αγωνιούν και οι παραγωγοί. Που προβλέπουν πως τις μειώσεις των τιμών του τυποποιημένου γάλακτος, θα των πληρώσουν οι ίδιοι με μείωση των δικών τους τιμών.
Τι θα γίνει τελικά; Και μήπως αυτόν τον πόλεμο "φθήνιας" τον πληρώσει ακριβά η ελληνική κτηνοτροφία;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ