Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Θα ξεκινήσω τα σχόλια μου με τις κινητοποιήσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων... Οι Νομάρχες αντέδρασαν για την κατάργηση του τέλους μεταβίβασης για τα ΙΧ.
Χάνουν πόρους και έσοδα από το παραπάνω μέτρο έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα χαμένα ήταν πολλά για τους μεγάλους νομούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Αχαΐα, Ηράκλειο, Λάρισα κλπ) ενώ για τους υπόλοιπους ήταν ένα ποσό μικρό σε σχέση με τα έσοδα που έχουν πλέον.
Τελικά δόθηκαν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων... Κάποιοι Νομάρχες όμως επέμεναν και κατέβηκαν στους δρόμους, με πανό και συνθήματα.

Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να μάθω σε τι ακριβώς αντιδρούν οι Νομάρχες. Είναι κατά της ενίσχυσης της αγοράς αυτοκινήτου;
Ως γνωστόν, ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Και η κατάργηση του τέλους ταξινόμησης λειτουργεί ως κίνητρο ενίσχυσης του κλάδου... Και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για 4 μήνες.

Θα ήθελα τους Νομάρχες να αντιδρούν για άλλα πιο σημαντικά θέματα... Η διοικητική μεταρρύθμιση έμεινε στις καλένδες. Ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας έμεινε στα λόγια ενώ και ο Κώδικας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων οδηγείται από αναβολή σε αναβολή. Η αποπληρωμή για την μεταφορά των μαθητών είναι σε εκκρεμότητα.
Πιστεύω ότι αυτά είναι πολύ πιο μεγάλα προβλήματα απ' όσο το τέλος ταξινόμησης.

Το χειρότερο για μένα είναι ότι δυστυχώς "κόπηκε" στα δύο η ΕΝΑΕ... Οι πράσινοι και οι γαλάζιοι Νομάρχες δεν έχουν τις ίδιες απόψεις και φυσικά τις απόψεις της πλειοψηφίας, δεν την αποδέχεται η μειοψηφία...

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που στήριξε έτσι την πρώτη απόφαση της ΕΝΑΕ.
Είναι απρόβλεπτος ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και το αποδεικνύει με κάθε του ενέργεια. Ξέρει να μάχεται και να βγαίνει κερδισμένος.

Είπα για διάσπαση του μετώπου των Νομαρχών και θυμήθηκα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων... Πρωτομαγιά, ημέρα πάλης των εργαζομένων, και στην Δράμα διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
Η πρώτη από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η δεύτερη από το ΠΑΜΕ Δράμας.
Δεν μου αρέσει αυτή η λογική του ΠΑΜΕ. Το πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Με αυτήν την κίνηση αντιδρά στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ...
Όμως το να χωρίζονται οι εργαζόμενοι, δεν είναι ούτε αποτελεσματικό, ούτε ουσιαστικό.

Συμφωνώ απόλυτα με όσους αντιδρούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Χρόνο με το χρόνο φθίνει. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως με ξεχωριστές συγκεντρώσεις λύνεται κανένα πρόβλημα;

Ζήτησαν κάποια στελέχη από την Συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να χαιρετήσουν την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά. Και δεν τους δόθηκε ο λόγος με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
Η επίσημη εκδοχή... Είχε αποφασιστεί να χαιρετήσουν μόνο ο Πρόεδρος του ΕΥΚ και η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Και αν χαιρετούσαν και οι εκπρόσωποι των άλλων Συνδικαλιστικών παρατάξεων τι θα γινόταν; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την λογική αυτή.

Μια πολύ σημαντική διάκριση για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ... Σε πρόσφατο συνέδριο των Σοσιαλιστικών Νεολαιών όλης της Ευρώπης η Πετρούλα Ντελεδήμου, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωσοσιαλιστικής Νεολαίας, δηλαδή των Σοσιαλιστικών Νεολαιών όλης της Ευρώπης.
Μαζί με τον Χρήστο Μυρωνίδη, μέλος του Προεδρείου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Νεολαίας και τον Χρήστο Αηδόνη, βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Κήπο και μάζεψαν υπογραφές για το δικαίωμα πρόσβασης στο Universal Erasmus.

Τι είναι αυτό;
Οι νέοι Σοσιαλιστές διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση όλοι οι νέοι μεταξύ 16-29 ετών να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να ζήσουν, να εργαστούν ή να σπουδάσουν τουλάχιστον για 6 μήνες σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφορετική από αυτή στην οποία κατοικούν.
Σημαντική η πρωτοβουλία... Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόγραμμα ανταλλαγής ισχύει τώρα μόνο για τους φοιτητές...

Πάντως είναι πολύ τιμητικό για μια νεολαία ένα στέλεχος της να φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η καθαριότητα, η συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων, η προστασία και η ανάπτυξη του πράσινου αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Δήμου Δράμας.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται και φέτος το δεκαήμερο καθαριότητας, με έμφαση στην ανακύκλωση που ξεκίνησε στον Δήμο μας.
Σημαντική πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Δραμινή κοινωνία και ενισχύει τον εθελοντισμό.

Στον 7ο ουρανό η Δόξα Δράμας με την απονομή του Κυπέλλου για την ανάδειξη της ως Πρωταθλήτρια στον Βόρειο Όμιλο της Γ' Εθνικής. Με πανηγυρικό τρόπο η Δόξα γιόρτασε την άνοδο στην Β' Εθνική απέναντι σε μια θαυμάσια ομάδα του ΠΑΟΝΕ που τον νίκησε με 3-2.
7.000 φίλαθλοι αψήφισαν την βροχή και πανηγύρισαν την άνοδο. Τιμήθηκαν από την Δόξα ο Κώστας Καραπατής και ο Κώστας Χατζημιχαήλ.
Και τώρα ξεκινά ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά, που περιλαμβάνει την δημιουργία ΠΑΕ και τις μεταγραφές.
Η Δόξα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει και να παλέψει για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Και με τέτοιον κόσμο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Για την ιστορία, δεύτερο είναι ο Παναιτωλικός που θα αγωνιστεί με την Ρόδο σε μπαράζ για μια θέση στην Β' Εθνική.
Υποβιβάστηκαν οι Ένωση Θράκης, Αναγέννηση Άρτας, Πρέβεζα, Λαμία και Εθνικός Κατερίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ