Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κώστας Καραβάς

Νομαρχιακός Σύμβουλος-Πολιτευτής ΝΔ

Το κεφάλαιο της ΝΔ είναι ο αρχηγός της ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος έχει το προβάδισμα ως ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και πολιτευτή της ΝΔ Κων/νο Καραβά.
Αναφερόμενος στα σκάνδαλα υπογραμμίζει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα, να σέβονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να λογοδοτούν για τις πράξεις.
Κρίνει ικανοποιητικό το έργο της κυβέρνησης στον Νομό Δράμας και δηλώνει παρών στις πολιτικές εξελίξεις.

-κ. Καραβά, η βουλή απέρριψε το αίτημα παραπομπής του κ. Παυλίδη... Πως σχολιάζετε την εξέλιξη αυτή;
-Νομίζω ότι το κυρίαρχο όργανο η Βουλή των Ελλήνων που είχε αρμοδιότητα να εξετάσει την παραπομπή της υπόθεσης που αφορούσε τον κ. Παυλίδη, σε παραπέρα διερεύνηση απεφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθόσον δεν υπήρχαν ούτε καν ενδείξεις περί της ενοχής του βουλευτή Δωδεκανήσων.
Κατόπιν αυτού ένα θέμα το οποίο ταλάνισε επί αρκετό καιρό την πολιτική ζωή της χώρας έλαβε τέλος σε ότι αφορά την πολιτική ευθύνη του κ. Παυλίδη.

-Ο πολιτικός κόσμος βγαίνει κερδισμένος ή ηττημένος από τέτοιες υποθέσεις;
-Δεν μπορούμε να πούμε ότι παρόμοιες υποθέσεις δίνουν μπόνους και στους πολιτικούς και στην πολιτική της χώρας. Προκύπτει όμως από την όλη υπόθεση και από αυτές που συνέβησαν στο παρελθόν αλλά δεν παραπέμφθηκαν στην βουλή για περαιτέρω διερεύνηση, ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα και προσεκτικότεροι με τον περίγυρό τους.

-Σας ενοχλεί η φράση που λένε οι πολίτες "όλοι ίδιοι είναι"... αναφερόμενοι στους πολιτικούς;
-Με ενοχλεί γιατί εγώ, λόγων της μέχρι τώρα διαδρομής μου έμαθα να σέβομαι τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Η φράση όμως αυτή του κόσμου "όλοι ίδιοι είναι" είναι μια έκφραση αγανάκτησης όχι μόνο για την υπόθεση Παυλίδη, αλλά για όλα τα σκάνδαλα που συνέβησαν μέχρι σήμερα και βρήκαν το φως της δημοσιότητας.
Ο κόσμος και με τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, σε ποσοστό 70% ήθελε την παραπομπή του κ. Παυλίδη όχι επειδή είχε κάτι με τον συγκεκριμένο πολιτικό, αλλά επειδή πιστεύει ότι κάποτε πρέπει και οι πολιτικοί να λογοδοτούν για τις πράξεις τους όπως και οι απλοί πολίτες. Και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν και να δώσουν λύση. Και αναφέρομαι στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

-Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο προηγείται στην πρόθεση ψήφου... Ανατρέπεται αυτό το δεδομένο και αν ναι, με ποιες κατά την άποψή σας αλλαγές και βελτιωτικές κινήσεις;
-Η ίδια η πορεία των δημοσκοπήσεων από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι η εικόνα αυτή είναι προσωρινή, προκλήθηκε από συγκεκριμένα γεγονότα, (υποθέσεις Παυλίδη, Βατοπεδίου) και είναι αναστρέψιμη. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι έφτασε η διαφορά στις 7 μονάδες και σήμερα είναι στο 2,8%.
Πιστεύω ότι το κεφάλαιο της ΝΔ είναι ο αρχηγός της ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρά τα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα έχει το προβάδισμα ως ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός από τον Γιώργο Παπανδρέου και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με την υπευθυνότητα και την συνέπεια με την οποία χειρίζεται τόσο τα εσωτερικά όσο και τα διεθνή θέματα της χώρας, πολύ σύντομα θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και η ΝΔ θα ξανακερδίσει τις επόμενες εκλογές.

-Σε επίπεδο Νομού Δράμας είστε ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης;
-Αν συγκρίνουμε πως ήταν η Δράμα πριν από 5 χρόνια και πως είναι σήμερα θα διαπιστώσουμε χωρίς μεγάλο κόπο την διαφορά. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Θα αναφερθώ σε ορισμένα χαρακτηριστικά που τα βλέπουν όλοι οι Δραμινοί:
*Το Τελωνείο της Εξοχής, το οποίο έπρεπε να είχε ανοίξει προ πολλών ετών και ήταν πάγιο αίτημα των Δραμινών, άνοιξε επί ΝΔ.
*Το Φυσικό Αέριο ήρθε στην Δράμα, τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις και το Νοσοκομείο και θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
*Η παράκαμψη της πόλης της Δράμας που θα δώσει "ανάσα" στην Δράμα είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
*Η ίδρυση και λειτουργία δύο νέων Τμημάτων ΤΕΙ είναι γεγονός και ήδη το ΤΕΙ Οινολογίας λειτουργεί από την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά.
*Δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 2005 Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, ενεργοποιήθηκε τον ίδιο χρόνο μια μονάδα Πυροβολικού και εγκαταστάθηκε στην Δράμα, ένα Σύνταγμα Πυροβολικού από την Καβάλα μετεγκαταστάθηκε από την Καβάλα στην Δράμα, δημιουργήθηκε Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων στο Παρανέστι και σταματήσαμε την μετεγκατάσταση της Ε' Μοίρας Καταδρομών (το καμάρι της Δράμας) στην Ρεντίνα η οποία είχε αποφασιστεί και βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
*Έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι μελέτες του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης, ενός έργου τεράστιας σημασίας για τον νομό.
Αυτά είναι μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια στην Δράμα και είναι μια απάντηση σε όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ στον νομό μας. Υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας (σχολεία, δρόμου, γέφυρες κλπ) που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δραμινών.

-Δεν υπάρχουν παραλείψεις, δεν αδικήθηκε ο νομός μας συγκριτικά με άλλους νομούς;
-Κανείς δεν έχει πει ότι δεν έγιναν λάθη ή παραλείψεις. Άλλωστε λάθη κάνουν αυτοί οι οποίοι εργάζονται. Μόνο οι τεμπέληδες δεν κάνουν λάθη. Σημασία έχει όταν εντοπίζονται τα λάθη να διορθώνονται. Και αυτό νομίζω ότι κάνουμε.
Υπάρχει όμως ένα θέμα μείζον κατά την άποψή μου για τους Δραμινούς, η μη ένταξη της Δράμας στην Κατηγορία του Παραμεθορίων Περιοχών. Είναι ένα θέμα σοβαρό, διότι δεν μπορώ να δεχθώ την ένταξη του Ν. Σερρών στην Παραμεθόρια Ζώνη και ο Ν. Δράμας να είναι απ' έξω. Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν και καλώ από την συνέντευξη αυτή τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να καταθέσουν πρόταση τροπολογίας για την ένταξη του νομού μας στις Παραμεθόριες.

-Εκλεχθήκατε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης, ήσασταν υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ... Νοιώθετε δικαιωμένος από την απόφαση που πήρατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
-Η πολιτική είναι ένας χώρος προσφοράς. Και γι' αυτό πολιτεύτηκα. Οπωσδήποτε με όσα συνέβησαν μέχρι τώρα στην πολιτική ζωή της χώρας και αναφέρομαι στα οικονομικά σκάνδαλα, με προβληματίζουν. Είμαι οπαδός του "Σεμνά και ταπεινά" που ανέφερε ο πρόεδρός μας ο Κώστας Καραμανλής και θλίβομαι όταν βλέπω αυτό να μην τηρείται από μια μερίδα πολιτικών.
Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι και πιστεύω ότι οι επίορκοι, όσοι δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Σε αυτό όμως έχουν ευθύνη και οι πολίτες, οι οποίοι όταν καλούνται να επιλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίζουν αξιοκρατικά και να μην ποδηγετούνται.

-Θα είστε υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές;
-Όπως είπα και πριν, η απόφασή μου να πολιτευθώ είχε ως αφετηρία την εσωτερική διάθεση για προσφορά στον τόπο μου. Κάτι που έχω κάνει σε όλη την μέχρι τώρα διαδρομή μου. Είμαι εδώ παρών και την δεδομένη στιγμή θα πάρω την κατάλληλη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ