Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


"Διατηρώ μια ρομαντική σχέση με την ενεργό πολιτική... Ίσως είμαι αφελής αλλά πιστεύω ότι η ενασχόληση με την πολιτική συνιστά μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που δεν είναι αυτοσκοπός. Εφόσον υπάρξει κοινωνική αποδοχή είναι πιθανόν να θέσω τον εαυτό μου στην ετυμηγορία του Δραμινού λαού".
Λόγια από καρδιάς του καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εντεταλμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελου Κότιου.
Πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό με έντονη δράση και ιδιαίτερη κατάρτιση ο καθηγητής και αντιπρύτανης Άγγελος Κότιος θέλει να πολιτευθεί. Όμως για τον Άγγελο κάτι τέτοιο δεν είναι αυτοσκοπός.
Όπως τόνισε θα επιθυμούσε να ενταχθεί στην προσπάθεια προώθησης λύσεων των προβλημάτων του νομού. Άλλωστε έχουμε ανάγκη πρόσωπα με το βιογραφικό, τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δημόσιες σχέσεις του Άγγελου Κότιου.

Και από τον Άγγελο στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Θόδωρο Αθανασιάδη. Που η εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Ψίθυροι " προκάλεσε αίσθηση.
Είπε ο Θόδωρος "Είναι θεμιτή κάθε ευγενής φιλοδοξία. Νομίζω ότι το δικό μου πάπλωμα μου παρέχει την δυνατότητα να απλώσω κι άλλο τα πόδια μου..."
Φιλοδοξίες και από τον Θόδωρο Αθανασιάδη... Αλίμονο στους πολιτικούς που δεν βάζουν προσωπικούς στόχους.

Κάποιοι παρ' όλα αυτά έχουν ξεχάσει πόσα χρόνια ασχολούνται με τα κοινά θεωρούν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν και να καταγγέλλουν τους πάντες, λες και οι ίδιοι δεν έχουν ευθύνες για συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον τόπο.
Τους βλέπεις επί 4ετίες να συμμετέχουν στα κοινά αλλά μην τους μιλάς για ευθύνες. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Και εσείς τι κάνατε όταν διοικούσατε τον νομό τους ρωτάς;
Τότε δεν ήταν ώριμη η επίλυση των προβλημάτων. Θα ήμασταν τώρα στην διοίκηση θα τα λύναμε σου λένε. Και εσύ μένεις απορημένος με αυτήν την τοποθέτηση.

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του νομάρχη Κ. Ευμοιρίδη στην "Άλφα" τηλεόραση...
Έκρινε πολύ θετική την εξέλιξη για νέα χωροθέτηση ΚΔΑΥ και ΣΜΑ στην Σίψα ενώ δήλωσε ότι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Δράμας είναι πολύ καλές.
εκτενής ήταν η αναφορά του στο Επαρχείο. Ο νομάρχης υπογράμμισε ότι τα 4 ηπειρωτικά Επαρχεία καταργούνται από το 2011... Οι υπηρεσίες θα παραμείνουν απλά δεν θα υπάρχει έπαρχος και επαρχιακό συμβούλιο.
Να ρωτήσω κάτι; Είναι δυνατόν να καταργούνται Νομαρχιακές Επιτροπές όπως τα Επαρχεία μέσω του κώδικα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης;
Δεν θα ήταν πιο σωστό οι όποιες αλλαγές να προβλέπονταν στην διοικητική μεταρρύθμιση; Αν παλιότερα η κεντρική εξουσία έπαιρνε για την αυτοδιοίκηση αποφάσεις μείωσης αρμοδιοτήτων, θα γινόταν χαμός. Ενώ τώρα... απόλυτη σιγή.

Στο ΠΑΣΟΚ η διαβούλευση συνεχίζεται. Αυτό το κόμμα είναι συνεχώς σε εκλογές και διαδικασίες... Τώρα θα εκλέξει νέα ΝΕ και Γραμματέα. Η πτώση του Γιώργου Παπανδρέου από το ποδήλατο, δεν εμπόδισε τις εσωκομματικές διαδικασίες.
Ο Κώστας Μιχαηλίδης σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι τελικά υποψήφιος. Η απόφαση οφείλεται σε προσωπικούς καθαρά λόγους του Κώστα, ο οποίος θα ήταν ιδανική επιλογή για την θέση του γραμματέα. Διαθέτει πολιτικό λόγο και άποψη, έχει επίπεδο, γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα, είναι μαχητικός και αγωνιστής.
Στην διαδικασία θα είναι υποψήφιος ο Σπύρος Κοτρίδης που πριν λίγο καιρό έλεγε ότι δεν θα κατέβει. Τι συνέβη άραγε; Οι πληροφορίες λένε ότι πιέσθηκε να κατέβει υποψήφιος Γραμματέας και τελικά είπε το ναι.
Άνθρωπος του βουλευτή Χρ. Αηδόνη και από τους πολύ σκληρούς πολέμιους της παράταξης "Πρώτα η Δράμα" ο Σπύρος είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να ενώσει τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ που έφτασε όμως η κατάσταση είναι πολυτέλεια η ενότητα και η προοπτική. Άλλοι υποψήφιοι που παίζουν είναι ο Σωτήρης Καζάκος, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Δράμας και ο κτηνίατρος κ. Ζαζόπουλος.
Και η ομάδα Τερζή τι θα κάνει; Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κανένα νεότερο στον ορίζοντα.

Στο ΠΑΣΟΚ της Δράμας η μάχη δεν γίνεται μεταξύ Βενιζελικών-Παπανδρεϊκών. Οι πολιτικές διαφορές αφορούν την Δράμα και τις εδώ αντιπαραθέσεις κύρια σε επίπεδο δημοτικών εκλογών.

Ποιος κερδίζει από το διαίρε και βασίλευε; Θέλει και ερώτημα;

Πάντως ο τραυματισμός του Γιώργου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν πως θα αντεπεξέλθουν και στις διαδικασίες αλλά και ως αντιπολίτευση.
Θα μπορέσει άραγε το ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει αντιπολιτευτικά; Ο χρόνος θα δείξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ