Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Η γνωστή λογική της συντακτικής ομάδας συνεχίζεται...
Διάβασα πριν λίγες μέρες μια επιστολή του κ. Αλατζά από το ξενοδοχείο "Εμπορικό", που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεάπολη. Ο άνθρωπος διάβασε ένα άρθρο σε άλλη τοπική εφημερίδα όπου αμφισβητούσαν τα οφέλη της Ονειρούπολης στην τοπική αγορά και θέλησε να απαντήσει.
Όμως η επιστολή του δεν δημοσιεύτηκε...
Τι ψάχνεις Γιάννη μου; Περίμενες άραγε να δημοσιεύσουν την επιστολή σου; Ευτυχώς την δημοσίευσαν άλλες εφημερίδες όπως η "Νεάπολη", η "Ενημέρωση", οι "Ψίθυροι", ο "Πρωινός Τύπος" κ.α.

Είπαμε να είσαι εμπαθής αλλά χρειάζεται και κάποιο μέτρο. Δεν μπορεί να τα βλέπεις όλα "μαύρα και άραχνα".

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Σάκη Λαλασίδη, Προέδρου των Ξενοδόχων Ν. Δράμας στην συνέντευξή του στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας.
Ο άνθρωπος είδε την επιτυχημένη διοργάνωση της Ονειρούπολης και με δήλωσή του συγχαίρει την Δημοτική Αρχή και όλους τους συντελεστές για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να παραπέμψει στις καλένδες το αίτημα της χορήγησης επιδόματος προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών άναψε φωτιές.
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Τοπική ηγεσία για ανικανότητα χειρισμού και διεκδίκησης, και επιρρίπτει ευθύνες στον Νομάρχη για την αρνητική εξέλιξη.

Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει... Καλό θα είναι οι όποιες ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων να λαμβάνουν υπόψιν και το παρελθόν.
Να σας φέρω ένα παράδειγμα; Λέει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ "Η Δράμα έχει ανάγκη από φωνές που θα διεκδικούν, θα απαιτούν, θα ακούγονται δυνατά και καθαρά και δεν θα λένε "ευχαριστώ", είτε πάρουν είτε δεν πάρουν αυτό που δικαιούνται".
Να ρωτήσω φιλικά... Όταν χάσαμε στο παρελθόν την Σόφτεξ, τα Πανεπιστήμια, τα Στρατόπεδα, το Φράγμα του Τεμένους, τα Κίνητρα της Θράκης, ο νομός μας τότε ακούστηκε δυνατά και καθαρά;
Και είχαν αποτέλεσμα οι διεκδικήσεις;

Πριν δύο χρόνια όταν η ελάσσονα αντιπολίτευση είχε ζητήσει να συμμετέχει στην Δημαρχιακή Επιτροπή στον Δήμο Δράμας κυριολεκτικά έγινε χαμός. Η αντιπαράθεση ήταν έντονη και ακούστηκε βαριές κουβέντες.
Σήμερα δύο χρόνια μετά ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για συναισθηματική φόρτιση που οδήγησε στον αποκλεισμό...
Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία με την συμμετοχή και των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, στην Δημαρχιακή Επιτροπή. Αυτό είναι παράδοση στον Δήμο Δράμας. Ο επικεφαλής των Αντιπολιτεύσεων στήριξαν στο παρελθόν ανάλογες αποφάσεις για την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις διάφορες επιτροπές.
Σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ενωτική την συγκρότηση της Δημαρχιακής. Πως θα χαρακτήριζε άραγε την απόφαση που είχε λάβει πριν δύο χρόνια;

Και επειδή όλα τα τοποθετούν σε συναισθηματική φόρτιση καλό θα είναι κάποιοι που θέλουν να ασκούν πολιτική όταν ομιλούν, να βάζουν στην γωνία τα συναισθήματα.
Ως δικαιολογία θα ίσχυε αν αναγνωρίζονταν το λάθος. Όταν όμως επί δύο συνεχή χρόνια δεν κάνεις την αυτοκριτική σου, τότε οι λόγοι ήταν άλλοι που οδήγησαν στον αποκλεισμό.

Δεν μπορείτε να πάρετε πολιτικές αποφάσεις και αυτό φαίνεται... Προσπαθείτε, φλυαρείτε, όμως επί της ουσίας δεν "τραβάει η ομάδα".
Φάνηκε η ανεπάρκειά σας όταν ο Θωμάς Μαργαρίτης ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για την επέμβαση στην Γάζα. Ο Τερζής που είναι Πασόκος και πολιτικοποιημένος αντιλήφθηκε το θέμα και στήριξε την πρόταση του Δημάρχου. Οι άλλοι... κουβέντα.
Δεν γνώριζαν; Δεν ήξεραν; Μήπως τα μπέρδεψαν; Ένα είναι το γεγονός. Στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είπαν ούτε μια κουβέντα για την πρόταση.
Και άντε, κάποιοι... Ο Κοτρίδης όμως που είναι Πασόκος από την γέννησή του δεν είχε θέση για το θέμα;

"Τι είναι αυτά που λες;", μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... "Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος. Άλλωστε εκφράζει την πάγια γραμμή του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τους αγώνες των απελευθερωτικών κινημάτων και φυσικά τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού".
Και μου φέρνει την ανακοίνωση του Κεντρικού ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τους Παλαιστινίους. Όμως ο Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μίλησε. Και αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν αμφισβητείται.

Όπως δεν μίλησε και για τις προτάσεις Μίχαλου (τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ που ζητά από τους εργαζόμενους να δουλεύουν λίγο και να πληρώνονται λιγότερο).
Θυμάστε την δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας ότι είναι έσχατη λύση. Το Κεντρικό ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι απαράδεκτες προτάσεις. Ο Σπύρος με ποιους συμφωνεί;
Τον ρωτάμε ένα μήνα... Το ίδιο ερώτημα έθεσε και ο Ανέστης Τερζής και δεν πήρε απάντηση. Αυτό και αν είναι προσπάθεια να κρατηθούν οι πολιτικές ισορροπίες.

Ο λαός είναι πολύ σοφός όταν λέει ότι δεν μπορείς να κρατάς πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη... Είναι καλό να ξεκαθαρίζεις στην πολιτική με ποιους είσαι. Δεν μπορεί να είσαι με όλους. Γιατί υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.
Καλές οι γενικόλογες και απολίτικες συζητήσεις όμως επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ