Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια... Το ίδιο ρεπορτάζ στα κανάλια για την "διαπραγμάτευση" παραγωγών και εμπόρων για τις τιμές των αμνοεριφίων.
Εμφανίζεται και η κόντρα μεταξύ τους σχετικά με την τιμή και το θέμα λήγει με συμβιβασμό και χωρίς παράπονα.
Τώρα εγώ αναρωτιέμαι: Η τιμή του κατσικιού και του αρνιού είναι αυτή που επηρεάζει την τσέπη μας; Δηλαδή αν πληρώσουμε 1 ευρώ ακριβότερα το κατσίκι τι θα πάθουμε; Θα καταστραφούμε;

Μεγάλη στιγμή για την Δράμα η δημοπράτηση του Εθνικού Σταδίου. Κάποιοι όψιμοι αυτοδιοικητικοί πρέπει τώρα να βγουν με καμιά ανακοίνωση και να συγχαρούν τον δήμαρχο Δράμας για την επιτυχία της διεκδίκησης.
Όμως τι περιμένεις... Εδώ στην Δράμα δυστυχώς πρυτανεύει η μικροψυχία και η μιζέρια.

Μεγάλο μειονέκτημα η μιζέρια. Όπως και η ημιμάθεια. Αλλά και η προσπάθεια να εμφανίζεσαι ως τεχνοκράτης και ειδικός ενώ είσαι τενεκές ξεγάνωτος.

Τι ΦΕΚ ήταν αυτό... Ο νομάρχης είχε πάρει την απόφαση το 2006 για την κατασκευή ΣΜΑ στο συγκεκριμένο αγρόκτημα της Χωριστής. ΣΜΑ είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Και όλη η ιστορία για τον Πρινόλοφο γιατί στήθηκε άραγε; Μα είναι δυνατόν να υπογράφεις το 2006 τον ΣΜΑ στην Χωριστή και το 2008 να αλλάζεις γνώμη;
Κακό πράγμα η έλλειψη σταθερών θέσεων. Και η προσπάθεια ορισμένων να φέρουν ταραχή στην κοινωνία.

Το άκουσα και αυτό και άρχισα την νταβανοθεραπεία. Βλέπω τον στενό συνεργάτη του νομάρχη κ. Βασίλη Νικήτα να λέει στην "TVΔ" ότι η ανακύκλωση όπως γίνεται στην Ελλάδα, είναι αμφίβολο αν προστατεύει το περιβάλλον και την περιοχή.
Θα ήθελα να μάθω αφού είχες αυτές τις αντιρρήσεις γιατί δεν αντέδρασες νωρίτερα Βασίλη;

Είδα το ρεπορτάζ σε δύο εφημερίδες της Δράμας ("Ενημέρωση", "Εργασία") σχετικά με προβλήματα στον τομέα της υγείας στην γειτονική περιοχή του Γκότσε Ντέλτσεφ.
Το γράφω ήπια, αλλά περίμενα να υπάρξει και στον νομό μας, μια επίσημα ανακοίνωση. Αυτά τα αόριστα "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..." δεν με πείθουν.
Γιατί η Δ/ντρια του νοσοκομείου στο Γκότσε Ντέλτσεφ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα; Το κατάλαβαν άραγε οι δικοί μας;

Έχετε επισκεφθεί τα χωριά στο Γκότσε Ντέλτσεφ; Σκυλιά, γατιά, άλογα, κότες, αγελάδες και παιδιά περπατούν στους δρόμους.
Η κατάσταση αυτή είναι απίστευτη για χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας απασχολεί άραγε το πρόβλημα; Ή πιστεύουμε ότι οι αρρώστιες όταν φτάσουν στα σύνορα γυρίζουν πίσω;
Οι ασθένειες και οι ιοί δεν έχουν σύνορα... Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Πάμε να δούμε και μαι πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ονοματοδοσία σχολείων. Να μην έχουν δηλαδή αρίθμηση αλλά να παίρνουν ονόματα μεγάλων προσωπικοτήτων, παιδαγωγών, ποιητών, πεζογράφων κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρωτοβουλία αρκεί την τελική απόφαση να την παίρνουν οι αιρετοί. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να φορτώνει τα έξοδα των σχολείων στην αυτοδιοίκηση και όταν έρχεται η ώρα της ονοματοδοσίας, τις αποφάσεις να τις παίρνουν επιτροπές εκπαιδευτικών. Απαράδεκτο και σαν σκέψη.

Διαβάζω στις εφημερίδες και βλέπω τα στοιχεία για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Η κατάσταση είναι ανησυχητική.
Η αβεβαιότητα τεράστια. Κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Ήρθε και η αύξηση της τιμής των καυσίμων και το γλυκό έδεσε.

Και άντε η οικονομία είναι κάτι γενικό. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός όμως μας αφορά όλους είδατε τα χρέη των νοικοκυριών;
Οι Έλληνες χρωστούν στις τράπεζες πάνω από 100 δις ευρώ!!! Και πως θα τα βγάλουν πέρα; Και τι θα γίνει με τις κατασχέσεις σπιτιών αλλά και αυτοκινήτων;

Θα μου πείτε ας μην δανείζονταν...
Μα όταν τον άλλον τον κάνεις καθημερινά πλύση εγκεφάλου να πάρει δάνειο με άτοκες δόσεις για να αγοράσει πλυντήριο, καφετιέρα, σπίτι ή να πάει διακοπές πόσο εύκολα δεν θα πει ναι στον πειρασμό;

Όσο για την ακρίβεια... Η κατάσταση είναι απελπιστική. Με το ευρώ έχει χαθεί κυριολεκτικά ο έλεγχος. Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα και δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος.
Φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής οικονομική κρίση, το πετρέλαιο, η ζέστη ή ο παγετός αλλά ποτέ δεν φταίνε οι εμπλεκόμενοι. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Με τέτοιες λογικές είναι δύσκολο να πορευτείς.
Και φυσικά την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών για την αισχροκέρδεια την πληρώνουμε όλοι μας. Γίναμε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς.
Το καταλάβαμε άραγε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ