Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Σε ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία εξελίσσεται η ξέφρενη πορεία των τιμών, με την κυβέρνηση να φοβάται ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από 4% έως το καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα το "πλήγμα" για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα από την αύξηση των τιμών είναι ισχυρό, καθώς οι υψηλότερες ανατιμήσεις καταγράφονται στα είδη διατροφής και στα καύσιμα.
Το κακό έχει παραγίνει. Έχει χαθεί παντελώς ο έλεγχος στην αγορά. Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα με γεωμετρική πρόοδο και κανένας δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση για το τι φταίει.

Πάντως καμία επαγγελματική ομάδα δεν παραδέχεται ότι υπάρχει αισχροκέρδεια. Για όλα φταίνε οι πρώην και οι επόμενοι. Και φυσικά η τιμή του μαύρου χρυσού.
Όμως δικαιολογούνται αυτές οι τιμές; Βασικά είδη έχουν δεκαπλασιαστεί την τιμή τους από την ώρα που μπήκε το ευρώ στην ζωή μας. Γιατί άραγε;

Την ίδια ώρα η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 συνεχίζεται...
Τα διάφορα σενάρια που διαβάζουμε κάνουν λόγο για μείωση των δήμων στο 1/3. Η εφημερίδα "Επενδυτής" έχει ρεπορτάζ με τίτλο "Καταργούνται 660 δήμοι".
Η μάχη για την μείωση του αριθμού των δήμων συνεχίζεται. Θα ήθελα να μάθω, αυτό είναι το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης; Άντε και τους μείωσες τους δήμους... Θα λειτουργούν καλύτερα; Θα μειωθούν τα προβλήματα; Ή μήπως μέχρι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα; Θα υπάρξουν και νέες αναταράξεις;

Και σε όλα αυτά τα σενάρια τι ρόλο παίζουν οι αυτοδιοικητικοί; Θα ρωτηθούν ή όχι;
Γιατί βασικές αρχές της φιλελεύθερης αντίληψης είναι ο διάλογος και η συναίνεση. Αλίμονο αν κορυφαία ζητήματα αποφασίζονται σε κλειστούς χώρους εν κρυπτώ χωρίς την σύμφωνη γνώμη αυτών που είναι αρμόδιοι.
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τέτοιες λογικές αναγκαστικών συνενώσεων.

Θα ήθελα επίσης να πληροφορηθώ ποια η σκοπιμότητα των συνενώσεων. Η άποψη "μας το ζήτησαν οι Ευρωπαίοι..." αποδείχθηκε παραμύθι της Χαλιμάς.
Το ότι έχουμε πολλούς δήμους δεν αποδεικνύεται. Άρα ποιος είναι ο λόγος που κάποιοι οραματίζονται συνενώσεις τέτοιου μεγέθους; Να υπογραμμίσω ότι ο σχεδιασμός του 4ου ΚΠΣ έγινε με τους υπάρχοντες ΟΤΑ.
Και τώρα αν έχουμε νέες συνενώσεις τι θα γίνει; Θα αλλάξει ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ; Ερωτήματα που ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις.

Μεγάλη στιγμή για την Δράμα η δημοπράτηση του έργου του Εθνικού Σταδίου. Ένας αγώνας αρκετών χρόνων δικαιώνεται.
Και τώρα τι θα κάνουν οι διάφοροι μηδενιστές και κινδυνολόγοι; Θα αρχίσουν την καταστροφολογία και τις αέρα -πατέρα αναλύσεις;
Ευκαιρία όμως είναι να βγάλουν και ένα δελτίο τύπου και να συγχαρώ τον δήμαρχο Δράμας για την επιτυχία. Και ας μην ανησυχούν. Θα ακολουθήσουν και άλλες καλές ειδήσεις για την Δράμα.

Παρακολούθησα μια καταπληκτική ημερίδα του δήμου Δράμας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ελληνίδων σχετικά με τον ρόλο της οικογένειας στο πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Μεταξύ των ομιλητών η κα. Ευαγγελία Σχοινά, αντιπρόεδρος του συλλόγου Οικογένειας Εξαρτημένων Ατόμων Καβάλας.
Η ομιλία της με συγκλόνισε... Αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία και στον αγώνα του παιδιού της να απεξαρτηθεί. Αγώνας που στέφθηκε από επιτυχία.
Είναι απαραίτητο τέτοιες εκδηλώσεις να τις παρακολουθούν περισσότεροι. Το πρόβλημα της εξάρτησης από διάφορες ουσίες μας αφορά όλους. Και χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή.

Συναυλία Κλασσικής Μουσικής από την Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δόθηκε στην πόλη μας.
Αρχιμουσικός της ορχήστρας ο Δραμινός Καμπάνης Σαμαράς. Γεννήθηκε στη Χωριστή Δράμας το 1965. Είναι γιος του αρχιμουσικού Ευριπίδη Σαμαρά.
Η μεγάλη μουσική παράδοση της Χωριστής συνεχίζεται. Αποδεικνύεται ότι το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά. Καλή συνέχεια στον Καμπάνη Σαμαρά.

Ολοκληρώθηκε το 10ήμερο Καθαριότητας. Η ανταπόκριση και η εθελοντική προσφορά στην καθαριότητα περιοχών του δήμου ήταν πολύ μεγάλη.
Τα μικρά παιδιά από τα διάφορα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Καθαρός Δήμος ήταν ενθουσιασμένα. Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι τρόπος ζωής. Ας μην το ξεχνάμε όλο τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ