Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σπύρος Κοτρίδης

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ-Δημοτικός Σύμβουλος “Πόλη+Ζωή”

Όποια ώρα και να γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Πόλη+Ζωή” Σπύρο Κοτρίδη (27 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας).
Κρίνει θετική την λειτουργία της ΝΕ και δηλώνει ότι στόχος του είναι να προωθήσει νέα παιδιά, γιατί το μέλλον του κόμματος αλλά και της χώρας είναι οι νέοι άνθρωποι.
Αναφέρθηκε και στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Όπως υπογράμμισε αυτήν την στιγμή είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Πόλη+Ζωή” που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.
Δηλώνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και προτείνει αν οι υποψηφιότητες είναι 2, 3, 4, να αποφασίσουν ή τα μέλη του κινήματος ή ο Δραμινός λαός.
Τέλος, ρωτήθηκε και για τις προτάσεις Μίχαλου. Όπως τόνισε η θέση του είναι ότι οι προτάσεις είναι απαράδεκτες. Άλλωστε αυτή είναι και η θέση του ΠΑΣΟΚ

-κ. Κοτρίδη, πως λειτουργείτε ως Νομαρχιακή Επιτροπή στον Ν. Δράμας;
-Κάνουμε ότι μπορούμε... Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις Δημοτικές Ολομέλειες σε 4 Περιφερειακούς Δήμους. Πιστεύω ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα ολοκληρώσω τον Α' κύκλο.
Έχουμε δημιουργήσει γραφεία στο Κ. Νευροκόπι ενώ θα δημιουργήσουμε γραφεία και στον Δήμο Σιταγρών και στον Δήμο Προσοτσάνης. Γίνεται μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε τον αριθμό των μελών σε Νομαρχιακό Επίπεδο.
Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να χωριστούμε σε 3 τοπικές οργανώσεις στον Δήμο Δράμας για να λειτουργούμε αποτελεσματικά.

-Είστε ενωμένοι ως Νομαρχιακή Οργάνωση; Λύθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές;
-Είμαστε ενωμένοι. Μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε όλα πηγαίνουν καλά. Εγώ έχω δώσει το στίγμα μου και θέλω να προωθήσω νέα παιδιά. Κάποια ώρα πρέπει να κάνουμε στην άκρη εμείς οι παλιοί, γιατί το μέλλον του κόμματος αλλά και της χώρας είναι οι νέοι άνθρωποι. Επιτέλους κάποτε πρέπει να γνωρίζουμε πότε πρέπει να αποχωρούμε.
Τα προβλήματα δεν γνωρίζω αν λύθηκαν. Εμείς ως ΝΕ καλέσαμε τον Γρηγόρη Μιχαηλίδη και τον Ανέστη Τερζή την παράταξη δηλαδή "Πρώτα ή Δράμα", έγινε κατ' αρχήν μια συζήτηση και είπαμε ότι θα συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον.

-Από μηδενική βάση όπως θέλει ο κ. Τερζής; Είδαμε κ. Κοτρίδη μια επιστολή της παράταξης "Πρώτα η Δράμα" αλλά και συνέντευξη του κ. Τερζή που ουσιαστικά αποκλείει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με την παράταξη "Πόλη+Ζωή"...
-Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα... Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Πόλη+Ζωή", με την παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.
Μέχρις ότου γίνουν οι επόμενες διαδικασίες εγώ θα συνεχίσω να είμαι στην παράταξη αυτή, και θα συνεχίσω να είμαι μέλος του.
Θεωρώ ότι σε αυτήν την χρονική στιγμή, που εμείς ως ΠΑΣΟΚ είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα και αγωνιζόμαστε για το καλό του κινήματος, τέτοια δελτία τύπου δεν έχουν καμία απήχηση, ούτε σηματοδοτούν την ενότητα. Αντίθετα πιστεύω ότι δημιουργούν κομματική εσωστρέφεια.
Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν. Το ζητούμενο είναι ότι όταν έρθει η ώρα η ΝΕ θα κάνει ότι πρέπει και ότι πει το ΠΑΣΟΚ.

-Δηλαδή είναι όλα ανοικτά;
-Σαφώς και είναι ανοικτά. Θέλω να πιστεύω εγώ αλλά και όλα τα μέλη της ΝΕ, ότι θα κάνουμε ότι αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν καταστατικά, υπάρχουν εγκύκλιοι και εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καταστρατηγήσουμε τους θεσμούς.
Πιστεύω ότι από την στιγμή που υπάρχουν καταστατικά και εγκύκλιοι που έχουμε ψηφίσει όλοι, είναι αδιανόητο να μην τις εφαρμόσει.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι από την στιγμή που δεν υπακούσεις στις γραμμές του κόμματος, θέτεις τον εαυτό σου εκτός κόμματος και δεν περιμένεις να διαγραφείς.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν Πατρίκειοι και Πληβείοι. Όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ από τα πρωτοκλασάτα στελέχη έως τον τελευταίο ψηφοφόρο είμαστε σε μια κατηγορία ενδιάμεση και όσιο πιστεύουν ότι είναι Πατρίκειοι Πασόκοι αυταπατώνται.

-Ο Χαρακίδης τι ρόλο έχει σε αυτές τις εξελίξεις; Απ' όσο γνωρίζω δεν είναι ούτε μέλος, ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ...
-Όπως προείπα ο κ. Χαρακίδης ήταν ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και έδωσε την στήριξή του με την παρουσία μάλιστα του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Υπάρχουν καταστατικά και εγκύκλιοι βάσει των οποίων ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Δημάρχου.
Σαφώς το κόμμα θα σταθμίσει όλες τις υποψηφιότητες και θα αποφασίσει τον εκλεκτό. Μολονότι εγώ είπα ότι υπακούω στις εντολές του κινήματος είμαι διαθέσιμος να κάνω και προτάσεις, όπως αν οι υποψηφιότητες είναι 2, 3, 4 αφού συνομιλήσω με τα Κεντρικά (γιατί έτσι έχω μάθει να ενεργώ) να φτάσουμε στο σημείο να αποφασίσουν ή τα μέλη του κινήματος ή ο Δραμινός λαός. Αντιλαμβάνεστε ότι διάθεση καλή υπάρχει, προέχει το καλό του κόμματος το οποίο υπηρετούμε και αν όλοι δείξουν κατανόηση να συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Η παρουσία μου στο όργανο ως Γραμματέας είναι για να βοηθήσει στην ενότητα και όχι να διχάσω. Αυτά είναι λόγια της καρδιάς. Ανήκω εκεί που ανήκω στο ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω στον άνθρωπο και γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα των μη προνομιούχων.

-Είδαμε τελευταία κάποιες δηλώσεις του κ. Χαρακίδη για τις προτάσεις Μίχαλου σχετικά με λιγότερες ημέρες εργασίας και μικρότερη αμοιβή. Τις θέσεις αυτές τις χαρακτήρισε έσχατη λύση, ενώ το ΠΑΣΟΚ τις θεωρεί απαράδεκτες προτάσεις. Ποια είναι η δική σας θέση;
-Η δική μου θέση είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ.

-Σε Νομαρχιακό Επίπεδο, τι θα γίνει με την διευρυμένη; Θα ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος;
-Αυτήν την στιγμή είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα για το ενδεχόμενο Εθνικών Εκλογών και Ευρωεκλογών. Μετά τις Ευρωεκλογές ή ενδεχομένως τις Βουλευτικές, υπάρχει αρκετός χρόνος για να συζητήσουμε και για τους Δήμους και για την Νομαρχία.

-Βλέπετε σύντομα εκλογές;
-Εγώ πιστεύω ότι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να αποφύγει τις εκλογές έως τον Μάρτιο που γίνονται με λίστα. Πιστεύω ότι όποια ώρα και να γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα ηττηθεί και δεν το λέω γιατί αυτό θέλω αλλά γιατί αυτό φαίνεται.
Είναι αναπόφευκτο... Μιλάμε για την χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Η οικονομική κρίση, η φτώχεια, η ανεργία έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις. Η εικόνα δεν αλλάζει... Θαύματα σήμερα δεν γίνονται. Ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του σε αυτήν την κυβέρνηση και σύντομα θα την στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή και αν πάμε σε εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ