Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Παναγιώτης Ευθυβούλης

Υπεύθυνος Ακαδημιών Πανδραμαϊκού

Έχω ταυτίσει την ζωή μου με την λειτουργία του Πανδραμαϊκού

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, παράγοντα του Πανδραμαϊκού, τον Παναγιώτη Ευθυβούλη.
Υπεύθυνος για τις Ακαδημίες του Πανδραμαϊκού αναφέρθηκε στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών που διοργανώνει ο Πανδραμαϊκός.
Ρωτήθηκε και για την Δόξα Δράμας. Ο Παναγιώτης Ευθυβούλης καταθέτει μια τολμηρή πρόταση "Συνδιοίκηση Δόξας και Πανδραμαϊκού από επίλεκτους παράγοντες".

-κ. Ευθυβούλη, από πότε ασχολείστε διοικητικά με τον Πανδραμαϊκό;
-Από την μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου ανήκω στην οικογένεια του Πανδραμαϊκού. Αγαπώ αυτήν την ομάδα. Έχω ταυτίσει την ζωή μου με την λειτουργία του Πανδραμαϊκού.
Διοικητικά ασχολούμαι από το 1995. έχω περάσει απ' όλες τις θέσεις... πρόεδρος, αντιπρόεδρος, ταμίας. Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι υπεύθυνος για τις Ακαδημίες του Πανδραμαϊκού.

-Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία η οποία όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχει την ανάλογη παρουσία...
-Ο Πανδραμαϊκός ακολούθησε την γενική πτώση που έχει ο νόμος μας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει όσον αφορά την Ακαδημία, της οποίας η ανάπτυξη και η βελτίωση έχει εκτοξευθεί τα 4 τελευταία χρόνια σε επίπεδα που ούτε και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε.
Σε αυτό βοήθησε το μεράκι των ανθρώπων που είναι γύρω από την Ακαδημία και κυρίως του Συντονιστή τον Προπονητών Πασχάλη Δημαρίδη, αλλά και των υπόλοιπων Προπονητών όπως του Στράτου Χατζηπαναγιώτου, του Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, του Αδάμ Ορφανίδη, του Κώστα Τερζή, του Παντελή Καλιμάνη, του Κωνσταντίνου Παγκάκη και του Αθανάσιου Τερζή.

-8 Προπονητές σε Τμήματα Ακαδημιών. Είναι εντυπωσιακό για μια επαρχιακή ομάδα. Πόσα παιδιά προπονούνται;
-Αυτήν την στιγμή ο αριθμός των παιδιών που προπονούνται στις Ακαδημίες μας είναι γύρω στα 200. Η προπόνηση αυτών των παιδιών μπορούσε να γίνει με λιγότερους προπονητές αλλά επειδή εκτός από την ποσότητα μας ενδιαφέρει κύρια η ποιότητα της παροχής υπηρεσίας στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, δεν λειτουργούμε τμήμα πάνω από 18 παιδιά.
Τα παιδιά προπονούνται στο Αθλητικό Κέντρο Μυλοποτάμου και στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5Χ5.

-Διατηρείτε Αθλητικό Κέντρο αλλά και εγκαταστάσεις 5Χ5... Ποιοι στηρίζουν οικονομικά την όλη προσπάθεια;
-Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι το Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται από δικούς μας πόρους αλλά και με την βοήθεια τόσο της Πολιτείας όσο και της Νομαρχίας και του Δήμου Δράμας.
Την όλη προσπάθεια στηρίζουν οι χορηγοί κυρίως οι εταιρίες. Η Bagno και Original Sport και φυσικά οι γονείς των παιδιών με τις μηνιαίες συνδρομές τους.

-Για 2η χρονιά διοργανώνετε το 2ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου. Πότε θα διεξαχθεί και ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος;
-Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Μυλοποτάμου με την συνδιοργάνωση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Δράμας. Στην όλη διοργάνωση βοήθησε ιδιαίτερα και ο πρόεδρος της εταιρίας Cocomat Παύλος Ευμορφίδης.
Τους ευχαριστώ όλους και τον υπουργό μας τον φίλο του αθλητισμού Μαργαρίτη Τζίμα και τον Νομάρχη μας αλλά και τον Δήμαρχο μας για την στήριξη του τουρνουά.
Θα συμμετέχουν η ομάδα του Άγιαξ Ολλανδίας με επίλεκτο τμήμα του οποίου προπονητής είναι ο σπουδαίος πρώην ποδοσφαιριστής Φρανκ Ντε Μπουρ.
Επίσης έρχονται η Εθνική Μαυροβουνίου, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, η Skoda Ξάνθη, η Cocomat και φυσικά ο Πανδραμαϊκός.

-Γιατί δεν καλέσατε άλλες Δραμινές Ακαδημίες;
-Ο Πανδραμαϊκός στα 4 αυτά χρόνια λειτουργίας του έχει καλέσει και έχει συνεργαστεί με όλες τις ακαδημίες του νομού. Σε αυτήν την διοργάνωση έπρεπε να κρατηθεί αυστηρά περιορισμένος αριθμός ομάδων και όπως καταλαβαίνετε από το μέγεθος των συμμετοχών των ομάδων, δεν μπορούσαμε να απορρίψουμε κάποια για να συμμετέχει Δραμινή Ακαδημία.
Ελπίζουμε η συνεργασία με τις υπόλοιπες ακαδημίες να συνεχιστεί και να συμμετέχουμε και εμείς σε δραστηριότητες δικές τους.

-Στα χρόνια αυτά της λειτουργίας της Ακαδημίας έχουν αναδειχθεί ποδοσφαιρικά ταλέντα;
-Την στιγμή αυτή κ. Φυλακτέ αγωνίζονται οκτώ ποδοσφαιριστές στην μεγάλη μας ομάδα. Για πρώτη φορά ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας χρίστηκε διεθνής. Είναι ο τερματοφύλακας της Εφηβικής μας Ομάδας Τιγγιρίδης Γιάννης που κλήθηκε στην Εθνική Παίδων και παρακολουθείται από μεγάλες ΠΑΕ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχουμε πολλές ανεπίσημες προτάσεις και προσκλήσεις από μεγάλες ΠΑΕ τόσο του Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού.

-Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες ΠΑΕ κύρια των Αθηνών δημιουργούν Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτήν την ενέργεια;
-Ο σκοπός που ιδρύονται οι Ακαδημίες αυτές είναι κυρίως εμπορικός και αποσκοπούν στην προσέλκυση νεαρών φιλάθλων στις αντίστοιχες ομάδες.
Σαν λάτρης του τόπου μου διαφωνώ με τέτοιες λογικές και διαβεβαιώνω ότι αν ένα ταλέντο είναι να κάνει μεταγραφή θα το κάνει είτε είναι μέλος της θυγατρικής ακαδημίας ή οποιασδήποτε άλλης, μιας και το δίκτυο των Σκάουτερ των ομάδων αυτών είναι πολύ οργανωμένο και παρακολουθούν όλα τα ταλέντα σε ολόκληρη την χώρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ΠΑΕ των Αθηνών που έχει τμήμα στην Δράμα έχει κάνει πρόταση μεταγραφής σε ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας.

-Και με την μεγάλη ομάδα του Πανδραμαϊκού;
-Πιστεύω ότι φέτος εύκολα ή δύσκολα η ομάδα θα σωθεί και από του χρόνου θα πρέπει όλοι οι Πανδραμαϊκοί μαζί να βοηθήσουμε στο στήσιμο μιας ελπιδοφόρας ομάδας που θα καταφέρει να συνδυάσει ταυτόχρονα τόσο την ανάδειξη των Δραμινών ταλέντων όσο και την άνοδο στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

-Σας προβληματίζει ή σας χαροποιεί η εικόνα της Δόξας Δράμας;
-Μα τι λέτε κ. Φυλακτέ; Είμαι Πανδραμαϊκός αλλά πάντα σέβομαι το όνομα και την ιστορία της Δόξας Δράμας.
Πιστεύω ότι οι συγκυρίες ευνοούν μια συνεργασία των δύο ομάδων σε όλα τα επίπεδα, ένας συνδυασμός της δυναμικής του ονόματος της Δόξας αλλά και της οργάνωσης και της σωστής λειτουργίας που πάντα διέκριναν τις διοικήσεις του Πανδραμαϊκού.

-Τι συνεργασία εννοείτε;
-Εννοώ ότι πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι αφήνοντας έξω τις αντιπαλότητες και με γνώμονα το καλό του Δραμινού Ποδοσφαίρου να βρούμε την ιδανική λύση που -πιστέψτε με- είναι εφικτή.

-Δεν αποκλείετε δηλαδή και την συνένωση των δύο ομάδων;
-Όχι την συνένωση, αλλά την συνδιοίκηση των δύο ομάδων από επίλεκτους παράγοντες.

-Κάτι τελευταίο... Ως γονέας αλλά και άνθρωπος του αθλητισμού πόσο προβληματίζεστε από τις τελευταίες αποκαλύψεις για το ντόπινγκ;
-Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον Ελληνικό Αθλητισμό αλλά ήταν κάτι που λίγο ή πολύ όλοι είχαμε την αίσθηση ότι γίνεται. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και όλοι οι αθλητές να αγωνίζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες χωρίς ντόπες και εξαρτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ