Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Πω, πω, τι μεγάλες επιτυχίες είναι αυτές... Η Δράμα πρέπει να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει. Και επιτέλους το όραμα γίνεται πράξη.

Ήρθε λοιπόν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης και μαζί με τον δικό μας υπουργό Μ. Τζίμα έκοψαν την κορδέλα μπροστά από την πόρτα ενός γραφείου του Καπνολογικού Ινστιτούτου.

Το κτίριο ίδιο και απαράλλαχτο... Σωστό ερείπιο. Κομψοτέχνημα ως εμφάνιση αλλά τα προβλήματα είναι πολλά για το ετοιμόρροπο κτίριο. Ισχύει αυτό που λέγαμε παλιότερα "απ' έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα..."

Ήρθαν λοιπόν και αφού έκοψαν την κορδέλα αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο που θα λύσει χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών (πληροφόρηση, στήριξη, ενημέρωση).
Και όλοι οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν. Προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιο είναι το μεγάλο έργο. Τα δύο δωμάτια με τα γραφεία και τους καναπέδες;
Να σοβαρευτούμε λίγο, δεν βλάπτει...

Θυμάμαι τώρα το Ινστιτούτο τις παλιές ένδοξες εποχές. Τότε που ήταν ένα Παγκόσμιο Ερευνητικό Κέντρο. Όπου συγκεντρώνονταν επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με το προϊόν του καπνού.
Σήμερα το κάναμε "Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης". Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκεί θα πηγαίνουν οι αγρότες για να ενημερώνονται...

Να το πω με ποδοσφαιρικούς όρους: Ήμασταν Ολυμπιακός Πειραιώς και καταλήξαμε Ολυμπιακός Λιοσίων... Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Να θυμίσουμε τώρα κάποιες ανακοινώσεις που έγιναν στο παρελθόν από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...
Τον Ιούνιο 2004 ο κ. Κοντός εξαγγέλλει την αναβάθμιση του Καπνολογικού σε ίδρυμα Παγκόσμιας Εμβέλειας!
Τον Μάρτιο του 2005 εξαγγέλλεται ο Πολυδύναμο Ερευνητικό Κέντρο.
Τον Ιανουάριο του 2007 και τον Οκτώβριο του 2007 επαναλαμβάνονται οι εξαγγελίες για το Πολυδύναμο Ερευνητικό Κέντρο.
Και έτσι φτάσαμε στην ιστορική αυτή στιγμή: Των εγκαινίων μιας νέας υπηρεσίας... τουλάχιστον φροντίστε τα έπιπλα να είναι ίδιου χρώματος στα γραφεία. Δεν ταιριάζει να είναι άλλο χρώμα ο καναπές και άλλο οι καρέκλες.

Βλέπω και τον νομάρχη με βουρκωμένα μάτια. Οι στιγμές που ζει είναι μοναδικές...
Ήρθε και το ευχάριστο νέο: Η Δράμα αποκτά την σχολή που της αρμόζει. Το υπέγραψε ο υπουργός. Ποια ΑΕΙ και ΤΕΙ; Αυτό είναι τμήμα. Θα λειτουργήσει εδώ Σχολή Κρέατος. Όχι, δεν θα σπουδάζουν κτηνίατροι ή βιολόγοι. Θα σπουδάζουν κρεοπώλες. Εδώ δεν παίζουμε, διεκδικούμε και κερδίζουμε σοβαρές σχολές.
Άντε νομάρχη και ένα μεταπτυχιακό για τις μπριζόλες. Ξεκίνα την διεκδίκηση και εγώ θα είμαι δίπλα σου.

Πάμε και στον Καποδίστρια...
Όπου κάποιοι άσχετοι έφτιαξαν ένα σχέδιο που αν εφαρμοστεί θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "ΒΗΜΑ".
Κάποιοι σοφοί σκέφτηκαν να δημιουργήσουν 400 δήμους σ' ολόκληρη την χώρα.
Πως όμως θα ενώσουν τους υπάρχοντες ΟΤΑ; Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και τελικά το αποφάσισαν να φτιάξουν τους δήμους σύμφωνα με τις πρώην επαρχίες. Και έτσι έλυσαν το πρόβλημα.

Δηλαδή ο νομός Δράμας θα έχει έναν δήμο ενώ το Ρέθυμνο 4 γιατί έχει 4 επαρχίες. Επίσης διατηρεί τους δήμους στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Που έχουν ουσιαστικά ενωθεί αλλά το σχέδιο που δημοσιεύτηκε δεν τους πειράζει.

Αν υποψιαστώ ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην Δράμα που υποστηρίζουν αυτο το έκτρωμα θα τρελαθώ. Αν υποψιαστώ ότι πολιτικοί της Δράμας με μεγάλη διαδρομή στηρίζουν την δημιουργία ενός δήμου στον νομό θα ξανατρελαθώ.
Γιατί ως γνωστόν η ΝΔ είχε δεσμευτεί για εθελοντικές συνενώσεις. Δεν θέλει τις αναγκαστικές. Έτσι τουλάχιστον ελέγχου προεκλογικά.

Άλλωστε ο νομάρχης ζητούσε επίμονα να γίνει ο Βώλακας κοινότητα. Το αίτημα στήριζε και ο τότε βουλευτής και τώρα υπουργός, ο Μαργαρίτης Τζίμας. Ενώ ο Δαϊλάκης ήθελε δήμο το ιστορικό Δοξάτο... Ζητούσαν δηλαδή περισσότερους δήμους. Και όλα αυτά πριν δύο χρόνια.

Ένας-ένας όλοι οι φορείς ταυτίζονται με το αίτημα διατήρησης του Επαρχείου Κ. Νευροκοπίου. Που είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία.
Θα είναι τεράστιο λάθος αν καταργηθεί. Δηλαδή αν καταργηθεί τι θα κερδίσουμε;

Ποιο 12% και κίνητρα; Το μέλλον είναι στις επιχειρηματικές αποστολές και στις συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού. Επιχειρηματίες, αγρότες, παρατρεχάμενοι, αφήστε την Δράμα και αρχίστε τα ταξίδια.
Πάτε στην Κεϊλάνη, στο Μπρουνέι, στο Βιετνάμ, στο Μακάο ή στη Μογγολία και διερευνήστε την δυνατότητα συνεργασιών...
Όποιος δεν το καταλάβει γρήγορα, θα καταστραφεί. Το μέλλον είναι οι συνεργασίες. Γι' αυτό ξεχυθείτε σ' ολόκληρο τον κόσμο. Για να γίνετε επιτέλους σωστοί επιχειρηματίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ