Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το ντόπινγκ
Μεγάλο πλήγμα υπέστη η Ελληνική Άρση Βαρών αλλά και γενικότερα ο Ελληνικός Αθλητισμός λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. 11 από τους 14 αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας βρέθηκαν θετικοί σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ.
Η είδηση προκάλεσε σοκ στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα. Τα "σκάγια" έπληξαν πρώτο τον αρχιπροπονητή Χρήστο Ιακώβου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Ποιος θα το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι η Dream Team, η ομάδα που μας έκανε υπερήφανους και μας πρόσφερε μεγάλες χαρές θα μας ντρόπιαζε τόσο πολύ.
Η μεγαλύτερη φυσικά ξεφτίλα είναι ότι το ανακάλυψαν ξένοι. Οι δικοί μα ελεγκτικοί μηχανισμοί για άλλη μια φορά "κοιμήθηκαν".
Το ντόπινγκ είναι συνέπεια του επαγγελματικού αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι άσκηση, υγεία, χόμπι, παιχνίδι. Δεν είναι ουσίες, χρήμα, εμπόριο, επάγγελμα.
Και φυσικά κανένας όταν έρχονταν τα μετάλλια με το τσουβάλι δεν προβληματίστηκε. Έστω και τώρα καλό θα είναι να δούμε το θέμα το ντόπινγκ σοβαρά.
Και να μην το ξεχάσουμε σε 2-3 μέρες. Μας αφορά όλους.

Το βέτο της Ελλάδος
"Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας...", τόνισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Παράλληλα ανέφερε ότι δεν διαπιστώνει βαρύ κλίμα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ μετά το ελληνικό βέτο στην πρόσκληση της ΠΓΔΜ στη συμμαχία, ούτε και θέμα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.
Την ίδια ώρα όλοι συμφωνούν ότι οι γείτονες των Σκοπίων υπέστησαν ψυχρολουσία. Η αδιαλλαξία που επέδειξε αλλά και η εθνική στρατηγική τους κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Η επόμενη μέρα μετά το βέτο, φαίνεται να αλλάζει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι ο Κ. Καραμανλής ενίσχυσε το Πρωθυπουργικό προφίλ. Έπειτα από μια περίοδο αμφισβήτησης, κέρδισε πόντους που θα φανούν στις επόμενες δημοσκοπήσεις.
Κεντρικός στόχος η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να ξεφύγει για τα καλά η κυβέρνηση από το τούνελ της εσωστρέφειας, όπου κινήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ