Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Αυτή η "κόντρα" πόσο θα κρατήσει; Αναφέρομαι στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ αλλά καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο ο ΣΥΡΙΖΑ, συλλαλητήριο και το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί λάθος τακτική. Από τις πρωτοβουλίες του φαίνεται η αγωνία του και η ανασφάλεια λόγω των δημοσκοπήσεων.

Καλές οι αντιπαραθέσεις και οι κόντρες αλλά οι πολίτες καταλαβαίνουν. Είναι έξω από κάθε λογική να καταθέτεις πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό... Για ποιους λόγους άραγε βιάστηκε τόσο ο Γιώργος;

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ την έχουν δει αφ' υψηλού λόγω των δημοσκοπήσεων. Βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν και τους έπιασε ίλιγγος. Όσο για τον Αλέκο Αλαβάνο θεωρήθηκε αλαζονική η δήλωσή του "Καλώς τα τα παιδιά...", όταν ρωτήθηκε για την στάση του ΠΑΣΟΚ και την πρόταση μομφής.

Τελικά σ' αυτήν την χώρα όλοι βλέπουν τα δέντρα και δεν βλέπουν το δάσος. Ασχολούνται με τις εντυπώσεις, τα επικοινωνιακά τρικ, τις βαρύγδουπες δηλώσεις, την υψηλή πολιτική ανάλυση και αγνοούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η λογική ότι τα προβλήματα πρέπει να τα κρύβουμε και να μην τα επιλύουμε δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όπως και η ωραιοποίηση της κατάστασης.

Δείτε το ασφαλιστικό... Υπάρχει κανένας στην χώρα μας που να μην αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα; Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα...
Γίνεται να ληφθούν μέτρα χωρίς να πληγούν κάποιοι; Σίγουρα τα όποια μέτρα θα έχουν επιπτώσεις... Παρ' όλα αυτά δεν είναι θετική η προσέγγιση των διαφόρων πολιτικών κομμάτων που αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και ζητούν να πληρώσει το κράτος και όσοι εισφοροδιαφεύγουν. Και όσοι έχουν προκλητικές παροχές και θεωρούνται "ρετιρέ". Με αυτούς τι θα γίνει;

Στο ερώτημα αυτό δεν απαντούν. Όμως η ουσία των πραγμάτων είναι να βρεθεί λύση. Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις και να γράφουν εκθέσεις ιδεών.
Πρέπει να προτείνουν λύσεις. Καλή η περιγραφή των προβλημάτων όμως με την ταμπακιέρα;

Πάμε και στα τοπικά...
Θετικά είδε το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12% ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, έπειτα από την έκτακτη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Καβάλας γ. Καλαντζή και Ν. Παναγιωτόπουλο, τον βουλευτή Δράμας Στ. Δαϊλάκ, το Νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Α. Τσατσούλη.
Το θέμα καίει, ο υπουργός βλέπει θετικά την εφαρμογή του μέτρου που ισχύει για τους νομούς της Θράκης.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός της απουσίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Χαρακίδη από την συνάντηση. Αναμένουμε κάποια ανακοίνωση για τους λόγους της απουσίας του προέδρου του ΕΒΕ από την κρίσιμη αυτή συνάντηση.

Στην Δράμα βρέθηκε για 3 ημέρες η γνωστή ηθοποιός Έλσα Ρίζου-Πετμεζά, σύζυγος του μεγάλου μας ηθοποιού Νίκου Ρίζου, η οποία εδώ και 15 χρόνια δίνει τον αγώνα της για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ξεχωριστή προσωπικότητα η κα. Έλσα Ρίζου, σε συνέντευξη της στην Άλφα τηλεόραση αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον Εθνάρχη Καραμανλή, τον Νικ. Μάρτη, τον αγώνα για την διάδοση του βιβλίου του πρώην υπουργού για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μίλησε επίσης για το θέατρο όπου απουσιάζουν σήμερα οι μεγάλοι συγγραφείς. Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλιά της για τον Λάκη Λαζόπουλο που τον χαρακτήρισε τεράστιο ηθοποιό.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Ρίζο. Τον τεράστιο κοντό του ελληνικού κινηματογράφου με την μεγάλη συνεισφορά στην τέχνη.

Και μιας και αναφέρθηκα στην τέχνη, να θυμίσουμε ότι ξεκίνησαν οι Μουσικές Παραλλαγές 2008 που διοργανώνει ο Μουσικός Οργανισμός Δήμου Δράμας.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 24 Μαΐου. Επόμενες εκδηλώσεις στις 5 Απριλίου η συναυλία πιάνου για 4 χέρια με τίτλο "Μουσική και Ποίηση για την Ψυχή" και στις 6 Απριλίου η Συναυλία Ελληνικής Μουσικής με τίτλο "Λυρικοί Ορίζοντες".
Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα ο πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης και η μουσική μας ενώνει όλους.
Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο στις 8 το βράδι.

Μια πολύ σημαντική ημερίδα με θέμα "Νομός Δράμας Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού ως Μοχλός Ανάπτυξης" διοργανώθηκε από το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα "Μακεδονία".
Παρέστησαν ως ομιλητές ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζίμας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης, ο νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χαρακίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ζορπίδης.
Πολύ θετική η πρωτοβουλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ