Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του κ. Μαργαρίτη Τζίμα, Βουλευτή Δράμας και πρώην Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Μαργαρίτης ξεκίνησε την ομιλία του από τα πρώτα του χρόνια ως Δήμαρχος και στα έργα που επιτέλεσε. Φυσικά αναφέρθηκε και στην έντονη κοινοβουλευτική του δραστηριότητα από το 2004 αλλά και στην θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Κατάμεστο το Δημοτικό Ωδείο σε μια εκδήλωση που την έχει καθιερώσει ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Το θέμα της ρύπανσης στον ποταμό Νέστο έθεσε εκ νέου στην Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς συνεχίζονται οι καταγγελίες για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού.
Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά αν ολοκληρώθηκε η ειδική έρευνα και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία του ποταμού Νέστου.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πριν από λίγο καιρό διαβάσαμε στις εφημερίδες για την ρύπανση των υδάτων του Νέστου, που τον κατατάσσουν στους πλέον \"προβληματικούς\" ποταμούς της χώρας μας.
Και όταν τα νερά του Νέστου είναι μολυσμένα, μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και φυσικά δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην ζωή μας.
Δεν έχουμε δει αντιδράσεις ούτε από την ελληνική πολιτεία, ούτε από τους τοπικούς φορείς προς την γειτονική Βουλγαρία. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να λυθεί άμεσα.

Μια σημαντική δωρεά βιβλίων από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας.
Σε εκδήλωση ο Υποπρόξενος κ. Wetzlay ανέφερε ότι η δωρεά αυτή έγινε ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των Δραμινών που έζησαν στην Γερμανία και βοήθησαν στην σύσφιξη των Ελληνογερμανικών σχέσεων. Ωραία πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια της Δόξας Δράμας σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο άφησε ο πρώην Πρόεδρος της Δόξας Χαράλαμπος Νικολαΐδης σε συνέντευξη τύπου.
Κυριάρχησε η πολυσυζητημένη παραίτησή του πριν λίγους μήνες. Όλοι τότε αναρωτήθηκαν ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Νικολαΐδη σε αυτήν την απόφαση.
Τελικά σύμφωνα με όσα δήλωσε \"σκοπός της παραίτησης ήταν να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο, γιατί σε κάποιο σημείο νοιώσαμε πολύ μόνοι, μαζί με τα μέλη του Ερασιτέχνη\".
Και συνέχισε \"Η Δόξα δεν χρειάζεται σωτήρες και ο κόσμος πρέπει να ξεχωρίζει ποια είναι τα λαμόγια. Η Δόξα πρέπει να είναι αυτάρκης και να μην εξαρτάται από επενδυτές. Αυτό το δίμηνο που παραιτήθηκα, έχουν βρεθεί χρήματα ώστε να πληρωθεί το τμήμα για τους επόμενους μήνες\".
Τελικά η κίνηση Νικολαΐδη απέδωσε. Και μόνο η απειλή παραίτησης έφερε κόσμο στο γήπεδο και ενεργοποίησε όσους είχαν αδρανήσει.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα μας κέρδισε πολλά από την παρουσία του Χαράλαμπου Νικολαΐδη.
Φυσικά αυτό που προέχει τώρα είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Η Δόξα δίνει την μάχη της ανόδου στην Β\' Εθνική. Είναι αμαρτία να χαθεί ακόμη μια χρονιά. Η θέση της ομάδας είναι στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Και πρέπει να ανέβει άμεσα και γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις.

Να δούμε κάτι άλλο...
Κακό πράγμα να είσαι μικρόψυχος. Και ακόμα χειρότερο να είσαι απρεπής, θρασύδειλος και να ξεφεύγεις...
Είσαι απολίτιστος. Τι τα θέλεις τα ποιήματα, τρομάρα σου; Για να γράφεις ποιήματα πρέπει να έχεις υψηλή κουλτούρα. Να έχεις καθάριο βλέμμα. Να χαιρετάς τον φίλο, τον γείτονα με το χαμόγελο στα χείλη.
Όταν είσαι σκυθρωπός, αγενής και με νεύρα από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν μπορείς να εκφραστείς με ποιητική γραφή.

Και φυσικά όλα γίνονται ανώνυμα. Κάποιοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους φοβούμενοι μην έχουν συνέπειες για όσα γράφουν βρίζουν ανενόχλητοι.
Στοχοποιούν, κρίνουν, προσβάλουν. Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα με νικήσουν. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου επώνυμα. Δεν κρύβομαι πίσω από τα \"όρη\" και τα \"βουνά\".
Θα ήθελα να ξέρω πως αισθάνεται αυτός ο δυστυχισμένος που βρίζει ανώνυμα.

Φοβάται άραγε κάτι; Γιατί κρύβεται;
Αν πάντως κάνει λογαριασμούς εκεί που δουλεύει όπως γράφει ποιήματα, σίγουρα θα πρέπει να ανησυχούν οι προϊστάμενοί του.

Λοιπόν, ανώνυμε λάτρη των βουνών...
Γνωρίζω ποιος είσαι. Γι\' αυτό σταμάτα να γράφεις ανώνυμα για μένα. Γράψε επώνυμα για να μιλήσουμε αντρίκεια.
Να δούμε πχ πόσο δεοντολογικό είναι να σχολιάζεις εσύ πρόσωπα και καταστάσεις... Άλλωστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ