Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Κάθεσαι στους Ψίθυρους να γράψεις το κείμενό σου αλλά λογαριάζεις χωρίς τον... ξενοδόχο. Δηλαδή την ΔΕΗ.
Εκείνη την ώρα που ξεκινάς ορεξάτος να γράψεις κόβεται το ρεύμα. Ανάβεις τα κεριά και συνεχίζεις. Μετά από δύο ώρες πας στο σπίτι σου και μόλις ανοίγεις την εξώπορτα κόβεται το ρεύμα... Αυτή δεν είναι ζωή, είναι τυραννία.

Φυσικά αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα... Στο εξωτερικό θεωρείται άγνωστη λέξη η διακοπή ρεύματος.
Στην Ιαπωνία πχ δεν κόπηκε ποτέ το ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως τι συγκρίνουμε; Την Ελλάδα με την Ιαπωνία;

Με τις διακοπές ρεύματος αρχίζουν και οι ατέλειωτες συζητήσεις για το ποιοι ευθύνονται. Κάποιοι λένε οι συνδικαλιστές ενώ άλλοι λένε η διοίκηση.
Να θέσω ένα ερώτημα: Και τον πολίτη-καταναλωτή τι τον ενδιαφέρει άραγε ποιος φταίει; Το ζητούμενο είναι να μην γίνονται διακοπές. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Πάντως δεν θα είναι μειωμένοι οι λογαριασμοί λόγω των διακοπών. Οι λογαριασμοί θα έρθουν στην ώρα τους και όποιος δεν τους πληρώσει θα δεχθεί και τις συνέπειες.
Και όσοι καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος, κάηκαν οι ηλεκτρικές συσκευές τους ή πέταξαν εμπορεύματα, αυτοί από που θα ζητήσουν το δίκιο τους; Από τους συνδικαλιστές ή από την διοίκηση της επιχείρησης;

Ο μόνος που διατηρεί την ψυχραιμία του είναι ο πρωθυπουργός. Σε μια Αθήνα γεμάτη σκουπίδια και με διακοπές ρεύματος, τον ακούς να μιλάει για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και αναρωτιέσαι αν αυτά που λέει τα πιστεύει...

Μεγάλη η συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Που πέρασε από χίλια μύρια κύματα.
Θυσιάστηκαν δύο υπουργοί (Τσιτουρίδης, Μαγγίνας), έγινε η Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα αλλά η μεταρρύθμιση ψηφίστηκε. Για το καλό μας λένε οι κυβερνώντες. Όμως τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι.

Το Ασφαλιστικό θα έχει επιπτώσεις με αύξηση ορίων ηλικίας αλλά και μείωση συντάξεων. Σε λίγα χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι συνταξιούχοι θα είναι είδος υπό εξαφάνιση. Θυμηθείτε το.

Στην βουλή τώρα οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το Ασφαλιστικό. Απουσίαζε ο Έβερτ αλλά τους 151 ψήφους τους πήρε το νομοσχέδιο με την βοήθεια του Κουκοδήμου.
Που είναι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αλλά στην βουλή τα ψηφίζει όλα. Δίνονται εξετάσεις κομματικής νομιμοφροσύνης.

Πάμε τώρα και στα δικά μας... Εδώ στην Δράμα κάποιοι έχασαν το μέτρο επηρεασμένοι από τους Σαντινίστας. Θεωρούν ότι ήρθε η ώρα της Επανάστασης και στον τόπο μας.
Ανακαλύπτουν διάφορα θέματα, τα αναδεικνύουν ως πολύ σημαντικά, βγαίνουν στην κοινωνία επιθετικά και αρχίζουν το γαϊτανάκι της καταστροφολογίας.
Φυσικά απαιτείται και η προσβολή των αιρετών με πικρόχολα σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμού. Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους πετάνε την λάσπη αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Μίζεροι, χωρίς ουσιαστικό λόγο προσπαθούν κάνοντας την τρίχα τριχιά, να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.
Ε, σε όλους αυτούς λέμε ΦΤΑΝΕΙ. Επιτέλους σταματήστε. Βάλτε φρένο. Αυτοξευτελίζεστε συνεπαρμένοι από τυφλά πάθη και εμπάθεια.

Ποιοι άραγε έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Ποιοι λειτουργούν ως επαναστάτες του γλυκού νερού και την βγάζουν πάντα στον αφρό; Ποιοι έχουν αναγάγει την καταστροφολογία σε ιδεολογία ζωής; Και έως πότε θα τους ανεχόμαστε;
Προσωπικά προτείνων να αποτελέσουν βασικό στοιχείο του Τουριστικού Οδηγού της Δράμας. Οι άνθρωποι είναι αξιοθέατο για τον τόπο μας. Ο τρόπος που λειτουργούν είναι μοναδικός. Ευκαιρία λοιπόν να τους παρουσιάζουμε στους επισκέπτες της Δράμας ως αξιοθέατο.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου θα παρουσιάζονται δείγματα γραφής όλων αυτών των θρασύδειλων επαναστατών του γλυκού νερού και να γίνονται "κοινωνικοί" όλοι όσοι έρχονται στην πόλη μας.
Γιατί το φαινόμενο είναι μοναδικό. Τέτοια μιζέρια και τέτοια κακία δεν συναντάς πουθενά. Μόνο στην Δράμα. Ευτυχώς όμως από μια μικρή μειοψηφία.

Είπα την μαγική λέξη. Μειοψηφία... Δηλαδή αυτοί που είναι λίγοι και δεν εκφράζουν το μεγάλο ποσοστό του λαού.
Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η αρχή της πλειοψηφίας. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, να εκφράζει την άποψή του αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία.
Έτσι λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Όταν κάποιες μικρές μειοψηφίες θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις που δεν είναι καθόλου δημοκρατικές.

Γιατί άραγε τα ανέφερα όλα αυτά; Μα για να υπενθυμίσω σε ορισμένους πως λειτουργεί η δημοκρατία. Μάλλον το έχουν ξεχάσει.

Η εφημερίδα "Η ΑΠΟΨΗ" κυκλοφόρησε με ένα αφιέρωμα στην Δόξα Δράμας. Όπως αναφέρει κάποτε η ομάδα ήταν η Δόξα της Δράμας ενώ σήμερα βιώνει το Δράμα της.
Η Δόξα καταρρέει και δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Όλο και περισσότεροι βλέπουν την ομάδα να βυθίζεται και προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταματήσει η κατρακύλα.

Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις. Και στο ποδόσφαιρο καλές είναι οι αναλύσεις όμως απαιτούνται έργα και όχι λόγια. Η Δόξα σβήνει και δεν την σώζει η βαριά της ιστορία. Καλό το παρελθόν όμως υπάρχει άραγε παρόν;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ