Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών μαρτυρούν ότι το 68% των πολιτών πιστεύουν ότι τα σκάνδαλα κουκουλώνονται, ενώ το 80% εκτιμά ότι δεν θα βρεθεί άκρη σε τίποτε από όλα αυτά.
Κουβέντα να γίνεται, παράθυρα να ανοίγουν στα δελτία ειδήσεων και οι διάφοροι "ειδικοί" να αναλύουν το προσκήνιο και το παρασκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.

Είπα δελτία ειδήσεων και θυμήθηκα τα μονοθεματικά δελτία... Μια ελληνική πατέντα όπου ξεκινά η εκπομπή και ασχολείται μόνο με ένα θέμα... Με τίποτε άλλο. Τα θέματα που απασχολούν τα δελτία είναι τα σκάνδαλα, οι δημοσκοπήσεις, οι εξελίξεις στην οικονομία, η εκλογολογία...
Και αρχίζουν τα σενάρια. Όπου ομιλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτοί είναι παντογνώστες. Ξέρουν τα πάντα. Ή νομίζουν πως τα ξέρουν. Και οι αερολογίες δεν έχουν τελειωμό. Και φυσικά οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν είναι οφθαλμοφανέστατες.

Να δούμε κάποια από τα σενάρια που έχουν στήσει τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων. Επί έναν ολόκληρο χρόνο παρουσιάζουν διάφορα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Όσο οι εκλογές γίνονται με λίστα, ακούσαμε για τον Σεπτέμβριο του 2008, για τον Νοέμβριο του 2008 και για τον Μάρτιο του 2009. Μετά ξεκίνησε η ανάλυση αν θα κάνει εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές...
Οι μέρες περνούν, δεκάδες εργατοώρες σπαταλώνται σε ανούσια θέματα, τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου τίθενται στις καλένδες και ένας μικρόκοσμος μεγαλοδημοσιογράφων, μεγαλοεκδοτών, επικοινωνιολόγων και ειδικών στις δημοσκοπήσεις, ξεκινούν το παιχνίδι των εντυπώσεων και των σκοπιμοτήτων.
Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον κόσμο με συνεχείς δημοσκοπήσεις που πλέον δεν προσφέρουν τίποτε.

Τους ίδιους "πανελίστες" θα τους δούμε σε λίγες μέρες να αναλύουν και τα της Eurovision... Με τόσα και τόσα πράγματα έχουν ασχοληθεί, ο Sakis θα τους ξέφευγε;
Και φυσικά με την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και με τα ψυχολογικά προβλήματα της Θώδη. Δεν είμαι υπερβολικός.
Αυτά που ζούμε και βλέπουμε κάθε μέρα στις 20:00 παρουσιάζω.

Για να επιστρέψω και πάλι στο θέμα των ημερών, την σκανδαλολογία. Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ή καλύτερα "κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του" στην αποστροφή των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.
Η φράση "όλοι ίδιοι είναι" απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς. Οι οποίοι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και δεν αντιλαμβάνονται τον προβληματισμό του κόσμου.

Ακούμε για πάρτι εκατομμυρίων, για χορό συμφερόντων και για ατιμωρησία όλων των εμπλεκομένων. Μα είναι δυνατόν να έχουν αποκαλυφθεί την τελευταία 20ετία τόσα σκάνδαλα και να μην έχει καταδικαστεί κανένας; Ποιος φταίει για όλα αυτά; Γιατί άραγε παραγράφονται μεγάλες και σκοτεινές υποθέσεις και δεν αποκαλύπτονται οι ένοχοι; Ποιους αναφέρει άραγε το κουκούλωμα;

Γιατί μην μου πείτε ότι με την παραγραφή των αδικημάτων δεν κουκουλώνονται οι υποθέσεις... Κουκουλώνονται, σκεπάζονται και φυσικά οι εμπλεκόμενοι την βγάζουν "καθαρή".

Στο εξωτερικό σε περιπτώσεις πολιτικών που ενεπλάκησαν σε περίεργες υποθέσεις και σκάνδαλα το πολιτικό σύστημα αντέδρασε διαφορετικά.
Είχαμε άμεσες παραιτήσεις των πολιτικών που ήταν πρωταγωνιστές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι οδηγήθηκαν σε αυτοκτονία.

Μου άρεσε η ενέργεια του κ. Χρήστου Βερελή να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα. Τις τελευταίες ημέρες ως γνωστόν βρίσκεται στην επικαιρότητα η υπόθεση της ΜΑΝ.
Ο κ. Βερελής επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση και παραιτήθηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αρνούμενος να αποτελέσει όπως είπε, μέρος μιας νοσηρής πολιτικής σκηνής.

Την ίδια ώρα ο κ. Παυλίδης πιέζεται απ' όλη την ΝΔ να παραιτηθεί, αλλά επιμένει και δεν παραιτείται. Πρέπει να είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας. Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή του βουλευτή Δωδεκανήσων.

Παρ' όλα αυτά η υπόθεση Παυλίδη έφερε εκ νέου στην επικαιρότητα την ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών.
Δεν είναι δυνατόν υποθέσεις όπου υπάρχουν υποψίες, ενδείξεις ή αποδείξεις περί ενοχής να μην οδηγούνται απευθείας στην δικαιοσύνη αλλά στην βουλή για να αποφασίσουν πρώτα οι βουλευτές αν θα συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Και φυσικά όταν ψηφίζουν οι βουλευτές, η ψήφος κατά συνείδηση μετατρέπεται σε ψήφο κομματικής πειθαρχίας και πολιτικής σκοπιμότητας.
Και έτσι για πολιτικές σκοπιμότητες -που είναι άσχετες με την ουσία των υποθέσεων- κλείνουν διάφορες υποθέσεις πριν καν διερευνηθούν.
Και οι πολίτες φυσικά (και με το δίκιο τους) πιστεύουν ότι αυτό είναι συγκάλυψη. Ή πιο λαϊκά κουκούλωμα. Γι' αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει ο νόμος για να μην γίνεται απλά συζήτηση αλλά να αποδίδονται οι ευθύνες των υπουργών, όταν φυσικά υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ