Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κώστας Βασιλακάκης

Προπονητής Δόξας Δράμας

Η Δόξα έχει την δυναμική, το βαρύ όνομα, την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα για να πρωταγωνιστήσει

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον προπονητή των επιτυχιών τον Κώστα Βασιλακάκη.
Ρέκορντμαν συμμετοχών στην Δόξα ως ποδοσφαιριστής, ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία και την οδήγησε στην Β' Εθνική Κατηγορία.
Τονίζει ότι η Δόξα έχει την δυναμική, το βαρύ όνομα, την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα για να πρωταγωνιστήσει.
Θέτει ως στόχο της ομάδας την πρώτη πεντάδα, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί ενωμένη η "οικογένεια" που δημιούργησαν διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιρικό τμήμα, φορείς και φίλαθλοι. "Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε", δηλώνει ο κ. Βασιλακάκης, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον καταλυτικό ρόλο που είχαν στις επιτυχίες ο κ. Χαράλαμπος Νικολαΐδης και η διοίκηση της ομάδας.

-4 ανόδους σε 5 χρόνια με 2 διαφορετικές ομάδες, τον Πανθρακικό και την Δόξα. Πόσο δικαιωμένος αισθάνεστε κ. Βασιλακάκη;
-Οπωσδήποτε όποιος και να είναι στην θέση αυτή, αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση, μεγάλη χαρά και βλέπει να ανταμείβονται οι κόποι του, πολύ δε περισσότερο για μένα που συνδύασα την παρουσία μου και τις υπηρέτησα και σαν ποδοσφαιριστής στο παρελθόν και από το πόστο του προπονητή βοήθησα στην ανάκαμψη τους.
Στον Πανθρακικό ξεκίνησα το 2004, όταν η ομάδα αγωνίζονταν στην Δ' Εθνική. Είναι μια σημαντική ομάδα που παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι την Β' Εθνική... Δυστυχώς την τελευταία 20ετία ο Πανθρακικός βολόδερνε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Η παρουσία μου έπαιξε καταλυτικό ρόλο γιατί ενεργοποιήθηκαν νέα παιδιά, φιλόδοξα, που είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, πάντα με την προτροπή ότι εσείς πρέπει να βοηθήσετε την ομάδα για να ξεφύγει από την μιζέρια, και με πολύ προσπάθεια, σοβαρότητα και με την βοήθεια του κόσμου καταφέραμε την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, την κορυφαία κατηγορία.
Είναι η σημαντικότερη και ιστορικότερη στιγμή του συλλόγου.

-Και με τη Δόξα;
-Με την ομάδα μας τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Δόξα έχει την δυναμική το βαρύ όνομα, την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα, ανεξάρτητα αν τα τελευταία 10-15 χρόνια λόγω διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων είχε φτάσει στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της, με κορυφαίο την αποβολή της απ' το πρωτάθλημα.
Προσωπικά ρίσκαρα όταν ανέλαβα την Δόξα. Η παρουσία όμως του κ. Νικολαΐδη και της διοίκησης του ΓΣ με τους οποίους είχα συζητήσει έπαιξε καταλυτικό ρόλο και αυτό γιατί κατάλαβα ότι είχαν όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα και ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την προσπάθεια.

-Πόσο δύσκολη ήταν η οργάνωση της ομάδος που ξεκίνησε με άλλο προγραμματισμό (για την Δ' Εθνική) και αλλού βρέθηκε, εννοώ στην Γ' Εθνική;
-Στο ξεκίνημα είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ποδοσφαιριστές και να τους φέρουμε στο σύλλογο. Μέσα από τις συζητήσεις προσπαθούσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η Δόξα κάνει ένα νέο ξεκίνημα με ένα σχεδιασμό σύντομα να βρεθεί εκεί που της αρμόζει δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα.
Η αποβολή από το πρωτάθλημα είχε δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα, όπου πολλοί αμφέβαλαν για το εγχείρημα που είχαμε ξεκινήσει. Ξεκαθαρίσαμε ότι η Δόξα γύρισε σελίδα και ότι πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη σε αυτήν την προσπάθεια.
Αγωνιστικά τώρα, όταν η ομάδα βγήκε στην Γ' Εθνική, υπήρχε ένα περιθώριο 10-15 ημερών για να μπορέσουμε να πάρουμε και ορισμένους ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους ώστε να βοηθήσουν τα νέα παιδιά που ανήκαν στην ομάδα και συγχρόνως να ανεβάσουμε το επίπεδό μας για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε αυτό το πρωτάθλημα.
Από κει και πέρα δουλέψαμε εγώ, οι συνεργάτες μου και οι παίκτες και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Μέσα από την πίστη και την όρεξη όλου το ποδοσφαιρικού τμήματος και με την αυτοπεποίθηση, που είναι απαραίτητη, πετύχαμε την άνοδο και μάλιστα άνετα.
Σε αυτό πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της διοίκησης, του προέδρου και το κόσμου που έδωσαν τεράστια δύναμη στα παιδιά σε όλους τους αγώνες.

-Και τώρα κ. Βασιλακάκη στην Β' Εθνική... Ποιος ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά και ποιοι οι στόχοι της Δόξας;
-Η σκέψη μας είναι να ενισχύσουμε την Δόξα, να κάνουμε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις όπως κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο εμείς που ανεβήκαμε κατηγορία...
Η Β' Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία, με πολύ καλές ομάδες. Οι περισσότερες, σχεδόν όλες έχουν παίξει κατά περιόδους στην Α' Εθνική και μπορώ να πω ότι την καινούργια χρονιά από τις 18 ομάδες οι 15 στοχεύουν για το πρωτάθλημα. Άρα λοιπόν εμείς πρέπει να γίνουμε πάρα πολύ δυνατοί και ο κόσμος να παραμείνει συσπειρωμένος και ενεργοποιημένος γύρω από την ομάδα...
Οι ευθύνες όλων μας ξέρουμε ότι είναι μεγαλύτερες. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα.

-Έχετε καταλήξει σε παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα;
-Έχουμε κάνει συζητήσεις, βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές και πιστεύουμε ότι είναι οι κατάλληλοι παίκτες για την ομάδα μας, ώστε μαζί με τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας, να παίζουν καλό ποδόσφαιρο (γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό) και να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.

-Πόσο βοήθησε την ομάδα η παρουσία του κ. Χαράλαμπου Νικολαΐδη;
-Έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο. Έφτιαξε με προσωπική του παρέμβαση το γήπεδο, έδωσε ελευθερία κινήσεων σε μας, δηλαδή στο προπονητικό τιμ, έλυνε τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνταν και φυσικά η παρουσία του ήταν κίνητρο για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Την εμπιστοσύνη του κόσμου την απέκτησε με έργα και να τονίσω ότι ο κόσμος πάντα είναι αλάνθαστος. Σε εκτιμά όταν τον εκτιμάς.
Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης στην παρουσία και των συνεργατών του κ. Νικολαΐδη, δηλαδή στην διοίκηση του Ερασιτέχνη που βοήθησαν πάρα πολύ. Τέλος, και τα υπόλοιπα μέλη του ΤΑΠ στήριξαν την όλη προσπάθεια και ήταν καθημερινά κοντά στην ομάδα.

-Γυρίζουμε σελίδα... Πως είδατε γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο την χρονιά που πέρασε;
-Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν υπήρχε στην μεγάλη κατηγορία, αγωνιστικό ενδιαφέρον και αυτό λόγων της διαφοράς που πήρε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και νομίζω δίκαια από τις υπόλοιπες ομάδες.
Παίχθηκε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έγιναν ορισμένα καλά παιχνίδια, το επίπεδο μας όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τα γνωστά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ιταλικό, αγγλικό, ισπανικό, γαλλικό).
Η παρουσία πολλών ξένων παικτών χωρίς ιδιαίτερα προσόντα δεν είναι ότι το καλύτερο. Απογυμνώνει τις εθνικές ομάδες, ενώ χάνονται πολλά ταλέντα που δεν αγωνίζονται όσο θα έπρεπε. Γενικά πάντως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και άλλο το επίπεδό μας.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της ομάδας, τους φορείς της πόλης και του νομού, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές, την διοίκηση και φυσικά τον κόσμο που ήταν κοντά μας από την αρχή της πορείας. Θα ήθελα να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επαναληφθούν παρόμοιες στιγμές.
Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κρατήσουμε την οικογένεια που δημιουργήσαμε διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιρικό τμήμα, φορείς και φίλαθλοι. Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Η Δόξα είναι πολύ μεγάλη και όταν αγωνίζεται χωρίς προβλήματα πάντα πετυχαίνει τους στόχους της.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ