Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Καλή η ανακύκλωση των απορριμμάτων, κακή όμως η ανακύκλωση γεγονότων και ειδήσεων. Ήμουν στο σπίτι και παρακολούθησα την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου από την τηλεόραση.
Πρώτο θέμα συζήτησης το θέμα των απολυμένων ή πρώην εργαζομένων της Αθηναϊκής. Τα προγράμματα λήγουν και οι πρώην εργαζόμενοι διεκδικούν την συνέχισή τους.
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Από το 1990... Τότε είχαμε τις πρώτες απολύσεις. Το 1993 οι απολυμένοι επαναπροσλήφθηκαν και από την επομένη άρχισαν τα προβλήματα.
Η επιχείρηση μπήκε σε διαδικασία πώλησης, πουλήθηκε σε κάποιον όμιλο που με απίστευτο τρόπο σε μια τριετία την έκλεισε. Και πέταξε στον δρόμο τους εργαζόμενους. Που ήρθε το κράτος και τους ενέταξε σε διάφορα προγράμματα.

Επαφές, συσκέψεις, ψηφίσματα για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν επί 1 δεκαετία το "δράμα της Softex". Ο κολοσσός και η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας και από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου έφθινε χρόνο με το χρόνο και τελικά έβαλε λουκέτο.
Όμως η συνεχής ενασχόληση με το ίδιο πρόβλημα κούρασε την τοπική κοινωνία. Καλές οι "φανφάρες" και οι "αγώνες" όμως η ουσία είναι μία. Το εργοστάσιο έκλεισε και οι συνέπειές του είναι πολύ μεγάλες στην τοπική οικονομία. Όμως η συχνή ενασχόληση με την Αθηναϊκή προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό;

Σίγουρα οι απολυμένοι έχουν προβλήματα... Όμως είναι οι μόνοι; Οι άλλοι που χάνουν καθημερινά την δουλειά τους δεν είναι άνθρωποι; Ασχολήθηκε κανένας μαζί τους; Ή στην Δράμα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους απολυμένους;
Κύριοι, οι άνθρωποι στις άλλες επιχειρήσεις που χάνουν την δουλειά τους αισθάνονται ενοχλημένοι από τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θέλουν ίδια μεταχείριση. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι βιομήχανοι... Μετά την διαφθορά στο πολιτικό σύστημα στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΕΒ μπήκε το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι βιομήχανοι δια του προέδρου της προτείνουν σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εθνική ανόρθωση.
Όμως για τις δικές τους ευθύνες για την αποβιομηχάνιση δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση, ούτε τοποθετήθηκαν. Αυτοί ως συνήθως δηλώνουν αθώοι.

Και θέλουν το κράτος να τους στηρίζει μόνο όταν έχουν προβλήματα. Να γίνεται δηλαδή το κράτος "συνέταιρος" στις ζημίες.
Τα κέρδη όμως τα θέλουν όλα δικά τους. Αυτός είναι Καπιταλισμός Βαλκανικού Τύπου. Πάντως έχουν πάρει πολλά από την ελληνική κοινωνία και επί της ουσίας δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα.

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές... Με τις οποίες δεν ασχολούνται ούτε οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. Άλλωστε δεν έχουν κανένα άγχος. Όσοι θα εκλεγούν δεν έχουν ανάγκη τον σταυρό. Εκλέγονται με λίστα.
Όμως καλό είναι κόμματα και πολιτικοί να προβληματιστούν από τις διάφορες δημοσκοπήσεις. Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα τότε θα έχουμε ρεκόρ αποχής.
Πολλοί (λόγω του τριήμερου του Αγ. Πνεύματος) θα προτιμήσουν τις παραλίες και δεν θα μπουν στον κόπο να πάνε στην κάλπη.

Φυσικά οι δύο μεγάλοι μονομάχοι μαλώνουν αλλά δεν συγκινείται κανένας. Είναι τόσο μεγάλη η χαλαρότητα του εκλογικού σώματος που οι Οικολόγοι-Πράσινοι κινδυνεύουν να γίνουν 3η πολιτική δύναμη.
Πριν δύο μήνες τους αγνοούσαμε. Σήμερα εμφανίζονται με ποσοστά 5-6%... Τι άλλο θα δούμε.

Κόμματα πολλά και διάφορα, διεκδικούν την ψήφο μας. Όμως οι μέρες περνούν και δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλπ.
Τα σκάνδαλα, η οικονομία, τα γκάλοπ, ο Ρουβάς και το ποδόσφαιρο μονοπωλούν την επικαιρότητα. Και προβλέπω ότι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μας ενημερώσουν μετά τις 7 Ιουνίου.
Ευκαιρία βρήκαν οι βουλευτές και άρχισαν τις περιοδείες. Έκλεισε και ο Καραμανλής την βουλή νωρίτερα και κυριολεκτικά οι βουλευτές ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους 200 πατέρες. 0 300ος Χρ. Βερελής παραιτήθηκε και δεν πρόλαβε να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Αντιπρόεδρος της βουλής κ. Σούρλας έμαθε το κλείσιμο της βουλής από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου πληροφορήθηκε τελευταίος την παραίτηση του βουλευτή του. Αυτά και αν είναι ελληνικές πρωτοτυπίες.

Και τώρα τι θα γίνει με τα Νομοσχέδια που είχε έτοιμα η κυβέρνηση για την εγγύηση των Στεγαστικών Δανείων, για τους Ημιυπαίθριους αλλά και με τον Κώδικα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων;
Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Να τελειώσουν οι Ευρωεκλογές και βλέπουμε. Εκτός αν μπούμε και πάλι σε προεκλογική περίοδο.
Άλλωστε στην χώρα μας ζούμε σε διαρκή προεκλογική περίοδο. Που ξεκινά την επομένη των εκλογών. Δεν είναι αλήθεια; Μήπως υπερβάλλω;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ