Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η κρίση και... οι εκλογές
Η οικονομική κρίση τελικά αποδείχθηκε μεγαλύτερη και την πλέον απαισιόδοξων προβλέψεων.
Η πιστωτική και οικονομική ασφυξία, επιμένουν, οι διεθνείς τραπεζικοί κολοσσοί συνεχίζουν να αιμορραγούν παράγοντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι οικονομίες πολλών χωρών κυριολεκτικά ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί ενώ το 2009 θεωρείται έτος που οι περισσότερες των κυβερνήσεων θα βρεθούν αντιμέτωπες με δισεπίλυτα προβλήματα.
Και φυσικά ποιος θα φανταζόταν πριν από μερικούς μήνες ότι οι λύσεις που προτείνονται είναι η κρατικοποίηση των σημαντικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Μέκας του Καπιταλισμού των ΗΠΑ!!!
Όλα τα έχουμε δει το τελευταίο διάστημα... Και φυσικά ότι ακούμε και ότι βλέπουμε δεν μας εκπλήσσει. Το θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό.

Η χώρα μας φυσικά δεν είναι άτρωτη και δεν μπορεί να μην επηρεάζεται από αυτές τις δραματικές εξελίξεις. Το 2009 η ελληνική οικονομία είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί σε μια κατάσταση στασιμότητας, με μηδενική ανάπτυξη και απώλεια θέσεων εργασίας.

Όλα αυτά σίγουρα θα επιβαρύνουν την ήδη προβληματική ελληνική οικονομία. Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία είναι περίπου εξωπραγματικό και εκτός λογικής τα όποια εκλογικά σενάρια.
Οι Έλληνες πολίτες δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο που δεν διαψεύδονται τα όποια σενάρια εκλογών. Η συζήτηση μόνο κακό κάνει στην χώρα σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Το 2009 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Ο τόπος δεν κερδίζει τίποτα από την εκλογολογία. Και από την συζήτηση για το πότε (Απρίλιο ή Μάιο του 2009) θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Τα αγροτικά
Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.
Οι αγρότες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων υπέρ των προϊόντων, την στήριξη του εισοδήματος και την προστασία των προϊόντων από την νοθεία και την κερδοσκοπία των καρτέλ που δρουν ανεξέλεγκτα στην αγορά και αισχροκερδούν εις βάρος του αγρότη και του καταναλωτή.

Φυσικά ζητούν πάγωμα αγροτικών χρεών και έλεγχο των τιμών των πρώτων υλών και εφοδίων.
Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και απόλυτα δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις τους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και πλέον απαιτούνται άμεσα λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ