Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η 7η Ιουνίου
Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου άρχισε μετά την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο Κ. Καραμανλής με επιλογές που διατηρούν τις κομματικές ισορροπίες ενώ ο κ. Παπανδρέου με στελέχη απ' όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και με νέα πρόσωπα που εκπροσωπούν την Ελλάδα των Περιφερειών και την Κοινωνία των Πολιτών.
Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου γίνονται σε μια περίοδο που η Ευρώπη δοκιμάζεται από την κρίση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και υπονομεύονται κοινωνικές πολιτικές και εργασιακά δικαιώματα.
Η Ευρωβουλή αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι τεχνοκράτες και η ελίτ των Βρυξελλών. Είναι πολύ σημαντικό ο ρόλος της...
Δυστυχώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούν τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αιτία είναι ότι τα θέματα που απασχολούν τις Βρυξέλλες δεν είναι ελκυστικά στο ευρύ κοινό. Παρ' όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μας αφορούν όλους.
Φυσικά οι Ευρωεκλογές στέλνουν και το δικό τους πολιτικό μήνυμα. Που πρέπει την επομένη των εκλογών να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τόσο οι κερδισμένοι όσο και οι χαμένοι.

Μπέλενε
Την ομόφωνη αντίδρασή τους εξέφρασαν τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην πρόθεση των Βουλγάρων να κατασκευάσουν πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε.
Είναι πολύ θετικό που το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας συζήτησε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την απόφαση των γειτόνων μας για τη λειτουργία πυρηνικού εργοστασίου.
Καλό είναι να συζητιούνται στο ΝΣ τέτοια θέματα υψίστης σημασίας και να ξεφύγουμε από τα διαδικαστικά και εντελώς τυπικά θέματα ρουτίνας που δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στον τόπο.
Το ΝΣ όπως και κάθε συλλογικό όργανο, πρέπει να αφουγκράζεται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας. Και να δρομολογεί λύσεις άμεσες και ουσιαστικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ