Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου παραβρέθηκαν και οι απολυμένοι της Softex. Τα προγράμματα λήγουν και ζητούν την συνέχισή τους.
"Πικρό" το θέμα που τους απασχολεί αλλά τους "γλύκανε" ο κ. Χριστόφορος Κορυφίδης, ο οποίος κέρασε για την γιορτή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Είχαμε ενημέρωση για την πιλοτική ενέργεια της Δ/νσης Δασών που είχε καταρτίσει Πρόγραμμα Έργων για τον Ορεινό Όγκο.
Είμαστε στο στάδιο σύνταξης μελετών, ανέφερε ο κ. Πασχάλης, ο οποίος σε συνεργασία με τα δύο Δασαρχεία επιτελεί ένα σημαντικό έργο.
Φυσικά οι μελέτες πρέπει κάποτε να χρηματοδοτηθούν για να γίνουν έργα και να μην μείνουμε μόνο στις μελέτες που έμειναν στις καλένδες.

Στην ίδια Συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των απολυμένων της Softex... Τα προγράμματα και για τους "νέους" και για τους "παλιούς" εργαζόμενους ολοκληρώνονται και διεκδικούν την συνέχισή τους.
Φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο, ειδικά για τους "νέους" σε ηλικία... Όμως η συνεργασία των φορέων μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Όσο για το Μπέλενε ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία των Νομαρχιακών Συμβούλων. Στην περιοχή αυτή της Βουλγαρίας έχει προγραμματιστεί η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.
Εκεί όμως πρόσφατα έγινε σεισμός. Και φυσικά όλοι μας φοβόμαστε αν τελικά εκεί γίνει πυρηνικός σταθμός.
Δύσκολο όμως να θορυβηθούν οι γείτονές μας. Δεν τους απασχολούν καθόλου οι συνέπειες της πολιτικής απόφασης που έχουν πάρει.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη. Ουσιαστική και πλήρης, παρουσίασε όλα τα στοιχεία για το Μπέλενε. Μην ξεχνάμε πάντως ότι οι Βούλγαροι κλείνουν το Κοζλοντούι και γι' αυτό έβαλαν "μπρος" τα πυρηνικά στο Μπέλενε.

Στην Δράμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Αμανατίδου για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος.
Πλούσια η δράση της βουλευτίνας για θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος που μας αφορούν. Έφερε την ρύπανση του Νέστου, την ΒΕΞ και άλλα θέματα όπως οι λιθάνθρακες στην Καβάλα στο προσκήνιο. Το θυμίζουμε γιατί πρέπει να αναγνωρίζεται η δράση των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πάντως η υποβάθμιση του νυν Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, που τοποθετήθηκε 3ος στο Ευρωψηφοδέλτιο προκάλεσε κραδασμός.
Ήταν πολύ πετυχημένη η θητεία του κ. Παπαδημούλη και θεωρήθηκε ο πλέον δραστήριος Έλληνας Ευρωβουλευτής.
Παρ' όλα αυτά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το εκτίμησαν ανάλογα. Και η πτώση στις δημοσκοπήσεις οφείλεται και σε αυτήν την εξέλιξη.

Τελειωμό δεν έχει η ανοικτή κόντρα του Θόδωρου Πάγκαλου με το ΚΚΕ. Τελευταία ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας ενώ το χαρακτήρισε ένα εξωφρενικό κόμμα που το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουμε την Σοβιετική Ένωση στην Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα του κ. Πάγκαλου για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει την νεκρανάσταση των (αντικομμουνιστικών) νόμων 509 και 375, απάντησε το ΚΚΕ που απειλεί με μηνύσεις ενώ ζήτησε από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τι μαθαίνουν τα πράσινα στελέχη στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ.
Έχει χαθεί το μέτρο και αυτό φαίνεται καθημερινά στην πολιτική αντιπαράθεση. Σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα, οι πολίτες θέλουν συζήτηση ουσίας και αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους.

Σημαντική η ανακοίνωση του βουλευτή Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα σχετικά με την σύνταξη της μελέτης του δρόμου που θα συνδέει την Δράμα με την Εγνατία Οδό.
Όπως μας ενημερώνει, ήδη ολοκληρώθηκε η αναγνωριστική μελέτη του άξονα και συντάσσεται τώρα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Το 2010 προβλέπεται να γίνει η δημοπράτηση κατασκευής του μεγάλου αυτού οδικού άξονα. Υπάρχει δηλαδή χρονοδιάγραμμα τόσο για την παράδοση της μελέτης όσο και για την δημοπράτηση του έργου.
Αυτοί που αμφισβητούν αν θα ολοκληρωθεί το παραπάνω έργο τι απαντούν στον βουλευτή Δράμας;

Πάμε τώρα στην αθλητική επικαιρότητα όπου η Δόξα εντυπωσίασε στο φιλικό με τον πλήρη Ηρακλή που τον νίκησε με 2-1.
Επίσης ανακοινώθηκαν οι μεταγραφές του Θόδωρου Πακάλτση και του Σενεγαλέζου Αλασάνε Ντουρ.
Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΓΣ Δόξας ενέκρινε την μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ ενόψει της ανόδου στην Β' Εθνική Κατηγορία. Έγινε δεκτή η πρόταση του ΤΑΠ για το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ το οποίο ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ και θα διαιρείται σε 300.000 μετοχές αξίας 5 ευρώ.

Από εδώ και πέρα ξεκινά η επαγγελματική πορεία της Δόξας. Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Βασιλακάκη που σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ψίθυροι Press" τόνισε πως η οικογένεια που δημιούργησαν διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιρικό τμήμα, φορείς και φίλαθλοι πρέπει να διατηρηθεί.
"Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε" τόνισε ο Κώστας Βασιλακάκης...

Η Δόξα είναι μεγάλη ομάδα. Έχει δυναμική, βαρύ όνομα και πανελλήνια αναγνωρισιμότητα. Είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει. Αρκεί να μην μπει στον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας.
Όλοι αγαπάνε την Δόξα. Δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο Δοξαίοι.
Και στην Δόξα χρειάζονται όλοι. Κανένας δεν περισσεύει...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ