Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Άντε, βγάλαμε την κυβέρνηση του νομού, βγάλαμε τους βουλευτές που θα εκλεγούν, ορίσαμε και υπουργό τον Δραμινό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι.
Δεν είχα ποτέ αυτήν την ικανότητα... Να προβλέπω το μέλλον και να οραματίζομαι τι θα γίνει μετά από 1-2 χρόνια.

Να δούμε και κάτι άλλο...
Μια θαυμάσια Παράσταση Τσίρκο είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι Δραμινοί και Δραμινές πήγαν στο Δοξάτο Δράμας.
Το τσίρκο είχε στηθεί στον ιππόδρομο και το πρόγραμμά του ήταν πλούσιο και ενδιαφέρον. Τα μικρά παιδιά είχαν την δυνατότητα να δουν ελέφαντες, ιπποπόταμους, λιοντάρια, τίγρεις, άλογα, πόνι, φίδια κα.
Παρ' όλα αυτά δεν είδαμε καμία αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων, της φιλοζωικής και όλων όσων δηλώνουν ευαισθητοποιημένοι και "παιδιά των λουλουδιών".

Επιλεκτική αντίδραση; Μήπως ορισμένοι πρέπει να αποδεικνύουν την ευαισθησία τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού;

Ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο Θωμάς Μαργαρίτης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφέρθηκε στην εναγώνια προσπάθεια ορισμένων, να παίρνουν την τρίχα και να την κάνουν τριχιά. Έχουν μεγάλη αγωνία, ψάχνουν θέματα και τα αναδεικνύουν. Όχι θέματα που αφορούν τον Νομό Δράμας ή άλλους Δήμους. Ψάχνουν θέματα που αφορούν μόνο την πόλη της Δράμας. Και θέλουν να πλήξουν μόνο τον Θωμά.
Υπάρχει στην όλη προσπάθεια αυτός που στήνει το σκηνικό, αυτός που το σκηνοθετεί, αυτός που γράφει το ρεπορτάζ, αυτός που κάνει τον ντελάλη, αυτός που παριστάνει τον Ταρζάν.
Ευτυχώς όμως η κοινωνία γνωρίζει και πρόσωπα και καταστάσεις. Και όσους μας θεωρούν κουτούς γρήγορα θα καταλάβουν πως δεν τρώμε κουτόχορτο.

Βλέπω πριν λίγες μέρες έναν φίλο μου τον Γιάννη που είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο...
Καθαρόαιμος Πασόκος ο Γιάννης δεν είναι υπέρ της διεύρυνσης και της στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων στον Α' και Β' βαθμό.
Και έθεσε ένα ερώτημα: Είναι άραγε ικανοποιημένος ο βουλευτής κ. Αηδόνης και ο γραμματέας κ. Κοτρίδης από την στήριξη που παρέχουν οι Ανεξάρτητοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι (που στήριξε το Κίνημα) στις Ευρωεκλογές;
Καλή η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να τους στηρίξει. Τώρα που έχουμε Ευρωεκλογές οι απολιτίκ και άχρωμοι υποψήφιοι στηρίζουν ΠΑΣΟΚ ή πάνε στο Αζερμπαϊτζάν σε διάφορες επιχειρηματικές αποστολές;

Πάντως οι "αντάρτες" τρέχουν για το ΠΑΣΟΚ και δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Είναι ξεκάθαρο και δεν φοβούνται να πουν ότι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Ενώ κάποιοι άλλοι... κυριολεκτικά δεν έχουν πει ποτέ την λέξη ΠΑΣΟΚ στη ζωή τους.

Προβληματισμός στην τοπική ΝΔ από την συγκέντρωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Περίμεναν περισσότερο κόσμο, ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έγινε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος αλλά στο "Νησάκι".
Το τι θα γίνει φυσικά θα φανεί στην κάλπη. Όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο κόσμος συνολικά αδιαφορεί. Και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ που δεν ασχολούνται καθόλου με τις Ευρωεκλογές.
Φυσικά τις τελευταίες ημέρες θα υπάρξει πόλωση και ένα ποσοστό αναποφάσιστων θα επιστρέψει στο μαντρί. Όμως πόσοι τελικά θα αδιαφορήσουν και θα επιλέξουν την παραλία;

Ο μεγάλος νικητής αυτής της εκλογικής μάχης είναι το κόμμα της παραλίας. Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν τότε θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.
Αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν να πάνε διακοπές είναι σίγουρα πρώτο κόμμα. Και πρέπει όλοι να προβληματιστούν. Γιατί οι πολίτες αδιαφορούν και δεν συγκινούνται ούτε από προγράμματα, ούτε από δεσμεύσεις, ούτε από μεγάλα λόγια.

Μπούχτησε, ο κόσμος, τα βαρέθηκε όλα. Δεν πιστεύει σε μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Και δεν τον πείθει κανένας, ότι το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο.
Το τι θα γίνει φυσικά θα φανεί στις 7 Ιουνίου. Και το μήνυμα θα το στείλουν οι πολίτες με πολλούς τρόπους. Είτε με την συμμετοχή τους είτε με την αποχή τους.

Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε... Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική. Και σύμφωνα με τον Νόμο απαγορεύεται η αποχή. Καλές εκλογές και από τις 8 Ιουνίου ξεκινούν οι νέες αναλύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ