Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Πάμε κάλπες και όχι... παραλία
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι εξυπηρετεί η αποχή από την εκλογική αναμέτρηση. Είναι απορίας άξιο πως όλοι αυτοί που ασκούν αυστηρή κριτική για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ολιγωρίες, την διαπλοκή του συστήματος, την μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια που τους δίνεται η ευκαιρία να δράσουν και να επιλέξουν ως ενεργοί πολίτες αυτοί να αδιαφορούν και να εκχωρούν στους άλλους το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Γιατί η ψήφος είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος είχε πει κάποτε πως "οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς ανθρώπους που... δεν πάνε να ψηφίσουν. Αν θέλεις με κάποιο τρόπο να καταθέσεις την απογοήτευση, την οργή, την δυσαρέσκειά σου μπορείς να το εκφράσεις με την ψήφο σου".
Όμως η αδιαφορία και η προτροπή "πάμε παραλία" δεν είναι λύση. Ο αδιάφορος πολίτης δεν πρέπει να γίνει μόδα. Αλίμονο αν κυριαρχήσουν λογικές αποχής και ωχαδελφισμού.
Γι' αυτό στις 7 Ιουνίου πάμε κάλπες και όχι παραλία.

Η τηλεμαχία
Πέρασε και αυτή η "Τηλεμαχία" και άφησε καλές εντυπώσεις. Οι αρχηγοί των κομμάτων ήταν καλοί και μελετημένοι. Δεν αιφνιδιάστηκαν και δεν στριμώχτηκαν. Όμως τηλεμαχία δεν ήταν. Κανείς δεν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο έναντι του άλλου. Δεν υπήρξε αντίλογος, αντιπρόταση, αντίρρηση, σύγκρουση.
Επίσης δεν έγινε καμία συζήτηση για την ενωμένη Ευρώπη. Πρυτάνευσαν η οικονομική κρίση, τα ελλείμματα, οι μετανάστες, η σκανδαλολογία.
Θα ήταν πολύ θετικό να αλλάξει η μορφή του ντιμπέϊτ την επόμενη φορά να είναι πιο ζωντανό και να μην είναι όλα σκηνοθετημένα.
Και φυσικά τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα να κυριαρχήσουν. Καλή η μικροπολιτική αλλά την Κυριακή ψηφίζουμε εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν ψηφίζουμε για την κυβέρνηση της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ