Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει πιο ουσιαστικός έλεγχος προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να μην πάρει τέτοιες διαστάσεις η οικονομική κρίση...
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία και αποφάσισε να υποβάλει νέες προτάσεις, προς την κατεύθυνση αυτή. Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός.
Όμως το κακό που έφερε, η εκτός ελέγχου λειτουργία του τραπεζικού συστήματος είναι τεράστιο. Και πλέον αμφιβάλλω αν μπορούμε να δούμε κάτι θετικό.

Είναι πανευρωπαϊκή η κρίση. Αυτό φαίνεται από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ισχυρές οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έλλειψη ρευστού, η υπερχρέωση των νοικοκυριών, η ακρίβεια, η ανεργία και οι αρνητικοί δείκτες ανάπτυξης έχουν χτυπήσει τις οικονομίες όλων των χωρών της Ευρώπης. Σε τέτοιες περιόδους απαιτείται ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πρόσφατα "Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε! Ή τώρα ή ποτέ. Εάν δεν δράσουμε τώρα που υπάρχει μια πραγματική κρίση, εάν δεν αλλάξουμε τώρα τους κανόνες ελέγχου, πότε θα το κάνουμε; Είμαι αποφασισμένος να αλλάξω τον οικονομικό έλεγχο στην Ευρώπη. Ελπίζω τα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν".
Πολύ θετική η προσέγγιση του κ. Μπαρόζο. Καλοί οι αυτοσχεδιασμοί και τα μεγάλα λόγια για εσωτερική κατανάλωση, όμως σε τόσο δύσκολες εποχές οι αποφάσεις του κάθε κράτους και της κάθε κυβέρνησης, δεν μπορούν να αποδώσουν.
Απαιτείται ένα Πανευρωπαϊκό Σχέδιο.

Οι Ευρωεκλογές είναι μια κορυφαία εκλογική διαδικασία. Ψηφίζουμε και εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έχουν φυσικά και το δικό τους πολιτικό ενδιαφέρον. Και ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που ζούμε σε συνεχή προεκλογική περίοδο, μπορούν να βαπτιστούν ως δημοψήφισμα, ως γκάλοπ, ως σφυγμομέτρηση.
Όμως το βασικό χαρακτηριστικό τους δεν αφορά την εσωτερική πολιτική μας κατάσταση. Είναι απαραίτητο να το αναφέρουμε και να μην τις υποβαθμίζουμε.

Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ από το 1980. Μεγάλα έργα υποδομής πραγματοποιήθηκαν στην πατρίδα μας χάρη στην συμμετοχή της στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο εκσυγχρονισμός της χώρας σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ΕΕ.
Έγιναν και λάθη. Όμως μπορεί κάποιος να φανταστεί ποια θα ήταν η εικόνα της Ελλάδος αν το 1980 δεν γίνονταν μέλος της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας;

Ο Ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μονόδρομος. Οι όποιες απόψεις ενάντια στην ΕΕ είναι σε λάθος κατεύθυνση. Και καλό είναι οι πολιτικές δυνάμεις να μην επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κακή πορεία της χώρας σε ορισμένους τομείς στην Ευρώπη.
Αλίμονο... Κάτι τέτοιο αδικεί την κορυφαία πολιτική απόφαση που πάρθηκε πριν 29 χρόνια για την ένταξή μας στην ΕΟΚ.

Την Δράμα επισκέφθηκε ο Γραμματέας της ΓΣΕΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ (4ος στην λίστα) κ. Κώστας Πουπάκης. Όλοι είχαν κάτι καλό να πουν για τον γνωστό συνδικαλιστή, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν, είχε έρθει σε "κόντρα" με τον Γ. Αλογοσκούφη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του ΕΥΚ Δράμας και φίλου του Χρήστο Βασιλειάδη ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Σταύρος Δαϊλάκης, ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και οι δύο πρώην βουλευτές Σταύρος Παπαδόπουλος, Στάθης Σαραφόπουλος.

Ο Στάθης Σαραφόπουλος προκάλεσε αίσθηση με όσα ανέφερε στον κ. Πουπάκη. Για την οικονομική κρίση, για την ανεργία που μαστίζει την Δράμα, για την αναγκαιότητα ενός ειδικού προγράμματος για τον νομό μας με κίνητρα που να στηρίξουν τις επιχειρήσεις.
Είναι πολύ σημαντική η επιλογή ενός πρωτοκλασάτου συνδικαλιστή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα απειλούνται και η ανεργία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο συνάντησης του Ανοικτού Ψυχολογικού Κέντρου Βουλγαρίας με το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας.
Ήταν μια διακρατική συνάντηση που περιλάμβανε και πολλές παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές φορείς στην διοίκηση και στον διοικητή του ΘΧΠ κ. Στάθη Ρεστέμη που έχει πραγματοποιήσει σειρά πετυχημένων δράσεων και εκδηλώσεων για τα ΑμεΑ.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Δράμας και Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας, υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και Γκότσε Ντέλτσεφ κ. Βλάντιμιρ Μοσκώφ.
Το μνημόνιο αφορά την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας σε διάφορους τομείς (τοπική οικονομία, πολιτισμό, περιβάλλον, τουρισμό, αθλητισμό κα).
Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν δυνατότητες μεγαλύτερης συνεργασίας και την από κοινού κατάθεση προτάσεων και προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον Σωκράτη Δημητριάδη που βοήθησε πάρα πολύ στην προσέγγιση των δύο περιοχών και στην βελτίωση των σχέσεων τους.

Συνεχίζεται η διάθεση μετοχών της Δόξας και μέσω τραπέζης. Συγκεκριμένα μέσω της Τράπεζας Πειραιώς στην Δράμα, του βιβλιοπωλείου του Κ. Ιωαννίδη και των γραφείων της Δόξας διατίθενται οι μετοχές για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Ο αριθμός λογαριασμού για την Ελλάδα είναι 5241-041706-541.
Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να δείξει ενδιαφέρον και να αγοράσει μετοχές της αγαπημένης μας ομάδας. Η Δόξα από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Β' Εθνική... Είναι μια δύσκολη κατηγορία, όπου υπάρχουν πολλές και ισχυρές ομάδες.
Για να τις ανταγωνιστεί, η ομάδα μας θέλει τον κόσμο δίπλα της. Και η οικονομική στήριξη της προσπάθειας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Γι' αυτό καλό είναι να συμμετέχουμε όλοι μας στην κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Και δεν είναι απαραίτητο να δώσουμε πολλά χρήματα. Η αγάπη στην Δόξα Δράμας δεν φαίνεται από τον αριθμό των μετοχών που θα αποκτήσουμε. Αλλά από την συμμετοχή μας και την ενεργό παρουσία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ