Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ο Χορός του ΠΑΣΟΚ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Δράμας. Το Κέντρο διασκέδασης ΄΄το Ρέμα΄΄, σε μια δύσκολη βραδιά... είχαν χορό πολλοί σύλλογοι την ίδια ώρα, ήταν γεμάτο από νωρίς.

Στους χορούς και τα πανηγύρια συνηθίζεται να πηγαίνει κάποιος με τους φίλους του. Ο Κυριάκος Χαρακίδης πήγε στο χορό του ΠΑΣΟΚ συνοδευμένος από ΄΄πολιτικούς του συμπαίκτες΄΄. Οι φίλοι του οι πραγματικοί δεν τον συνόδευσαν γιατί απλά είναι στη Νέα Δημοκρατία.
Το παιχνίδι που έστησες, Χαρακίδη εσύ και ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σας βγεί !

Ο καλεσμένο ομιλητής της εκδήλωσης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ήταν άμεσος στην ομιλία του με λίγα λόγια είπε εν ολίγης πως, η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο του τόπου είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό αγαπητέ Γιώργο πλέον το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτη ! Η δημοκρατία όπως ανέφερες, ανασύροντας γραπτά αποσπάσματα του Κορμήλιου Καστοριάδη, μπορεί να κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα, ωστόσο είναι και το μοναδικό ίσως πολίτευμα που δίνει τη αδυνατότητα στον πολίτη να τα διορθώσει !

Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η παρουσία του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Θεόφιλου Ξανθόπουλου. Ορισμένοι μάλιστα είναι πεπεισμένοι πως θα είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί του δημοτικού ψηφοδελτίου που θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Λένε πως είναι αυτός που θα καταφέρει να ενώσει τον διχασμένο (λόγω Χαρακίδη) προοδευτικό χώρο.

Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα υποστηρίζουν πως η περίοδος που θα ΄΄αδειαστεί΄΄ ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι πολύ κοντά ! Και φυσικά θα την επιμεληθεί ο Βουλευτής μέσω του συντρόφου και Γραμματέα Σπύρου Κοτρίδη !

Ποικίλα σχόλια επίσης προκάλεσε το τραπέζι των επισήμων. Στρογγυλοκάθησαν ο Φλωρίδης, ο Βουλετής, ο γραμματέας, ο Κορυφίδης, διάφορα στελέχη των επιτροπών και ο Χαρακίδης. Τελικά ο Αηδόνης με τον Κοτρίδη κάλεσαν με κομψό τρόπο τον Τερζή και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν άφηναν εκτός τον Ανέστη, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και τόσα χρόνια αγωνιστής του χώρου. Βέβαια η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εκδήλωση της παράταξης ΄΄Πόλη+Ζωή΄΄.

Ο Σπύρος Κοτρίδης χαιρέτησε και έδωσε βαρύτητα στην παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, ενώ δεν είπε το παραμικρό για την παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου γεγονός που επίσης έκανε αίσθηση.

Ο άνθρωπος που δίχασε το χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα όσο κανείς άλλος, ο Χαρακίδης, ήταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Προσπάθησε να κάνει υποτυπώδης δημόσιες σχέσεις αλλά δεν τόλμησε να κάνει ολόκληρο το γύρω του μαγαζιού. Πώς να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, όταν βλέπει πως το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων είναι προσκείμενοι στην παράταξη του Τερζή !

Ο Χρήστος Αηδόνης από την άλλη ...έδωσε ρεσιτάλ. Αγκαλιές, φιλιά και χορό με όλους ! Σύντροφος (Τερζικός) είπε: Τελικά αυτό το παιδί είναι ...χαρισματικό στις επαφές του !

Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος του Δοξάτου Τάσος Χατζηλαζάρου. Ενώ καμία εντύπωση δεν προκάλεσε το γεγονός της απουσία του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου, μια και μετά τη νίκη του εγγράφτηκε στη Νέα Δημοκρατία ! Ωραίος ελιγμός ε Κυριάκο. Σκέψου τι ωραία θα ήταν και για εσένα να εκλεγείς δήμαρχος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και να περάσεις μετά στη Ν.Δ. Τι γέλια θα έκανες ε ! Αλλά ας όψεται εκείνος ο Τερζής, ο προδότης, που κατέβασε ψηφοδέλτιο !

Ξέρετε όμως τι μου κάνει εντύπωση... για τον Γιαννόπουλο στο Νευροκόπι κανένα στέλεχος δεν ανέλαβε τις ευθύνες... Να βγει βρε παιδί μου δημόσια και να πει ΄΄κάναμε λάθος ...ο άνθρωπος που βοήθησε το ΠΑΣΟΚ ...έγινε λαγός !΄΄.
Ενώ από την άλλη την Παράταξη ΄΄Πρώτα η Δράμα΄΄ που ήταν η συνείδηση του ΠΑΣΟΚ, της αποδίδουν τόσες και τόσες ευθύνες;

Αυτά και αν είναι golden boys...
Την ώρα που όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στον ΟΤΕ κάποιοι ζουν και βασιλεύουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πρόεδρος του ΔΣ αμείβεται με 580.000 ευρώ!!! Με 380.000 ευρώ ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ενώ τέσσερις Γενικοί Διευθυντές αμείβονται με 250.000 ευρώ.
Συνολικά 17 στελέχη του ΟΤΕ αμείβονται με 3.405.000 ευρώ!!!
Αυτό είναι πρόκληση. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς απ' όλους του Έλληνες θυσίες και την ίδια ώρα κάποια στελέχη πρώτης γραμμής να χρυσοπληρώνονται.
Όταν ο πολίτης των 500, 600, 700 ευρώ, βλέπει κάποιους να αμείβονται με 30.000, 40.000, 50.000 ευρώ τον μήνα θυμώνει, επαναστατεί. Και ζητά να σταματήσουν οι αδικίες.

Προσωπικά θα ήθελα να μου πουν πως αισθάνονται όλοι αυτοί που αμείβονται με αστρονομικά ποσά. Δεν ενοχλούνται από την δημόσια κριτική;

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για την μείωση της ανεργίας. Η πρόταση για απορρόφηση των ανέργων στο δημόσιο άναψε φωτιές. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για "λαϊκισμό" και "προεκλογικές παροχές".
Σε τοπικό επίπεδο είχαμε άμεση αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ. Ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΠΑΣΚ Γιώργος Αλεξίου έκανε λόγο για κίνηση εντυπώσεων που είναι σε λάθος κατεύθυνση.
Με την θέση της κυβέρνησης συμφώνησε ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης... Δεν εξέφρασε προσωπικές του απόψεις αλλά την θέση του Επιμελητηρίου όπως είπε. Άρα με τις προτάσεις αυτές συμφωνεί και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυριάκος Χαρακίδης.
Με όλα αυτά μας έχουν μπερδέψει. Και προσπαθούμε και εμείς να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Τι λέει άραγε το τοπικό ΠΑΣΟΚ; Δεν πρέπει οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να συμφωνούν με τις ιδεολογικές αρχές του κινήματος;

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δημοτικό (Εθνικό) Στάδιο. Ολοκληρώθηκαν το γήπεδα Ν. Κρώμνης, Ξηροποτάμου, συντάσσονται οι μελέτες για δύο νέα προπονητήρια στο γήπεδο Ν. Αμισού και στον περιβάλλονται χώρο του Κραχτίδη.
Τώρα άραγε τι έχουν να πουν όσοι θεωρούσαν την Δράμα πολύ πίσω σε αθλητικές υποδομές; Αυτά τα έργα τα θεωρούν σημαντικά; Ή στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τους τακτικής θα αρχίσουν να αμφισβητούν την σημασία και την αξία των παραπάνω έργων;

Κάποιοι δεν βλέπουν τα χάλια τους. Προκαλούν, στοχοποιούν, υβρίζουν...
Συνεχίζουν απτόητοι το θεάρεστο έργο τους. Θέλουν να πε΄σει το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε χαμηλό επίπεδο. Με τέτοιες λογικές δεν συμφωνώ και δεν θα συμμετάσχω στον διάλογο.

Να δούμε και κάτι άλλο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό...
Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα δύο τελευταία τμήματα της Εγνατίας οδού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά τα εγκαίνια από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
Πρόκειται για το τμήμα Άγιος Ανδρέας-Στρυμόνας μήκους 40 χλμ. και για το τμήμα της γέφυρας του ποταμού Νέστου στα όρια με το Νομό Ξάνθης.
Είναι σίγουρα ένα έργο τεράστιας σημασίας και ανάπτυξης για την χώρα. Ο Σουφλιάς δουλεύει... Και μεγάλα έργα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Η Εγνατία είναι μεγάλη υπόθεση. Παρ' όλα αυτά δεν αφορά άμεσα τον Νομό Δράμας.

Να δούμε και ένα θέμα που μας αφορά αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ. Με εκείνη τη μελέτη του οδικού άξονα Δράμα-Αμφίπολη-Εγνατία τι γίνεται;
Όλοι έλεγαν ότι η μελέτη θα ολοκληρώνονταν μέσα στο 2008. Θα πάρει παράταση και αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί;

Άρχισαν πάλι οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 που κέρδισε ο Καραμανλής τις εκλογές κάθε μέρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στήνουν σκηνικό εκλογών.
Την μια για το Βατοπαίδι, την άλλη για τον Τατούλη ή για τις δημοσκοπήσεις. Όμως απ' όσο γνωρίζω την χρονική στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές την επιλέγει η κυβέρνηση.
Έχετε δει κανέναν να κάνει εκλογές ενώ είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις; Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία; Και με τόσα "ανοικτά" μέτωπα τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όταν κυβερνάς έστω με 151 δεν "ρισκάρεις". Γιατί είναι εξαιρετικά αμφίβολη η αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές.
Μόνο όταν οι δημοσκοπήσεις δείξουν αέρα νίκης μόνο τότε αναλαμβάνεις τέτοιο ρίσκο.

Φυσικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διαφωνούν και οι πολίτες που στις διάφορες δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ