Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η Ευρώπη ψήφισε: Νικητής η αποχή
Ιστορικό ρεκόρ αποχής το υψηλότερο από το 1979, οπότε άρχισε η εκλογή των μελών της Ευρωβουλής με άμεση ψηφοφορία-καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές.
Οι εγγεγραμμένοι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι στις 27 χώρες-μέλη είναι 375 εκατομμύρια. Απ' αυτούς ψήφισαν λιγότεροι απ' τους μισούς!!!
Αυτό το ποσοστό αποχής πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τόσο τις εθνικές κυβερνήσεις όσο και τους γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συγκινεί, δεν εμπνέει. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει όλους να τους προβληματίσει.
Μεγάλος νικητής των εκλογών η κεντροδεξιά ενώ καθόλου αμελητέα δεν είναι τα κέρδη των ακροδεξιών κομμάτων. Παράλληλα ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος είτε εκφράζεται από ξενόφοβα κόμματα είτε από μικρές οργανώσεις και πρωτοεμφανιζόμενα ακραία αυτονομιστικά σχήματα.
Και μετά από την Ευρώπη των 27 ας πάμε στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στην χώρα μας.

Άνετη νίκη ΠΑΣΟΚ - Ρεκόρ Αποχής
Μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση αλλά και αποδοκιμασίας συνολικά του πολιτικού συστήματος, συνιστά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών καθώς η αποχή εκτοξεύθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ με μια διαφορά σχεδόν 4,5 ποσοστιαίων μονάδων, αντανακλά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές επιλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επέμεινε στο αίτημα του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι αυτό είναι "λαϊκή απαίτηση".
Με ελεγχόμενη δόση αυτοκριτικής αλλά και εμμονή στην κατεύθυνση που έχει προδιαγράψει εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός που υπογράμμισε (όπως ήταν φυσικό) ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την ΝΔ.
Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Το ΚΚΕ διατήρησε την τρίτη θέση. Αντιθέτως στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ακούγονται φωνές κριτικής για την λάθος τακτική που οδήγησε το κόμμα σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ