Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Τσιβκίνογλου

Πρόεδρος ΝΕ ΛΑΟΣ Δράμας

Είναι "άπαιχτος" σε πολιτικές κινήσεις ο Γιώργος Καρατζαφέρης... Οι κινήσεις του αν μελετηθούν είναι για πολιτικό σεμινάριο

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της ΝΕ ΛΑΟΣ Δράμας κ. Τάσο Τσιβκίνογλου.
Θεωρεί αναμενόμενο το θετικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών γιατί το κόμμα του είχε καθαρές θέσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία.
Κρίνει ότι σε επίπεδο Δράμας η άνοδος των ποσοστών του ΛΑΟΣ οφείλεται στην απραξία της κυβέρνησης και στις υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις.
Χαρακτηρίζει τον Γιώργο Καρατζαφέρη άπαιχτο σε πολιτικές κινήσεις που αν μελετηθούν είναι για πολιτικό σεμινάριο.
Τέλος, ευχαριστεί όλους τους Δραμινούς για το μεγάλο ποσοστό που έδωσαν στον ΛΑΟΣ... Όπως ανέφερε "Μας γεμίζει με ευθύνες, με υποχρεώσεις και μας δίνει όρεξη για πολλή δουλειά".

-Πού οφείλεται η αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου;
-Οι Ευρωεκλογές έφεραν πολύ θετικό αποτέλεσμα για το κόμμα μας, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Αυτό οφείλεται στις καθαρές θέσεις του κόμματός μας, σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης. Στην Δράμα η άνοδος μας οφείλεται στην εργασία της ΝΕ του ΛΑΟΣ Δράμας, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί δώσανε όλον τους τον εαυτό στις Ευρωεκλογές.
Ένας ακόμη σοβαρός λόγος για τον οποίο ανέβηκαν τα ποσοστά μας στην Δράμα είναι η απραξία της ΝΔ επί 5 συνεχόμενα έτη στον νομό μας. Οι Δραμινοί έδωσαν δύο ευκαιρίες στην ΝΔ το 2004 και το 2007, αλλά επειδή όλα κρίνονται δια του αποτελέσματος, είδαν ότι το αποτέλεσμα στην ΝΔ μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η Δράμα πρώτη σε ανεργία Πανελληνίως, στην Δράμα δεν έγιναν σοβαρά έργα ανάπτυξης, στην Δράμα δεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας.
Και οι υποσχέσεις για Πανεπιστήμιο, Εφετείο, Κάθετους Άξονες, σύνδεση Δράμας με Εγνατία, έμειναν υποσχέσεις.

-Περιμένατε τόσο μεγάλο ποσοστό αποχής από τις εκλογές;
-Το ποσοστό της αποχής ήταν όντως μεγάλο αλλά ο καθένας έκανε αποχή για τον δικό το λόγο. Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγάλο ποσοστό της αποχής οφείλεται στην απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου.

-Και μετά τις Ευρωεκλογές αλλαγή ατζέντας της κυβέρνησης που ασχολείται με τους μετανάστες και την καθημερινότητα... Εσείς λέτε ότι αντιγράφουν τις προτάσεις και τις θέσεις του ΛΑΟΣ. Μήπως είναι λίγο υπερβολικό;
-Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ήταν ένας σεισμός μεγάλου μεγέθους για την Ρηγίλλης. Τα ποσοστά της ΝΔ ήταν τα χαμηλότερα από ιδρύσεώς της. Το θέμα των λαθρομεταναστών, το οποίο είχαμε προβάλλει έχοντας καθαρές θέσεις και λύσεις, ήταν ένα πρόβλημα που δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου τα άλλα κόμματα. Το θυμήθηκαν 3 μέρες πριν τις εκλογές, αναφέρθηκαν σε αυτό, εγκυκλοπαιδικά και αόριστα. Για τον λόγο αυτοί οι Έλληνες πολίτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την λαθρομετανάστευση ψήφισαν ανάλογα.
Την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση πανικόβλητη ασχολείται με αυτό το καυτό θέμα. Μέχρι σήμερα όμως, τα μέτρα τα οποία εξαγγέλλει μοιάζουν με ασπιρίνες και είναι θεωρητικά. Δεν έχουν μπει ακόμη στην ουσία του προβλήματος, δεν έχουν προτείνει σοβαρές λύσεις.

-Εσείς τι προτείνετε;
-Εμείς προτείνουμε να δώσουμε πρώτα την μάχη για το πρόβλημα αυτό στην Ευρώπη. Μια μάχη που δεν την έδωσαν ποτέ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, το πρόβλημα είναι της Ευρώπης. Και πρέπει η Ευρώπη να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να συμβάλει στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας. Πρέπει ακόμη να αποφασιστεί στην Ευρώπη, τι θα γίνει με τους επιπλέον λαθρομετανάστες που ζουν στην χώρα μας, γιατί ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Πρέπει τα κράτη της Ευρώπης αναλογικά να εντάξουν στις κοινωνίες τους, τους επιπλέον λαθρομετανάστες, οι οποίοι ζουν στην χώρα μας.

-Πως σχολιάζετε την άποψη κυρίως της αριστεράς ότι εκφράζετε ακραίες και λαϊκίστικες θέσεις για τους λαθρομετανάστες;
-Ακροδεξιοί εάν είναι αυτοί που προσπαθούν να υπάρχει νόμος και τάξη στην χώρα, εάν είναι αυτοί οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από το έγκλημα, τις κλοπές, τους βιασμούς και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό τότε όταν βλέπουν τέτοιους ανθρώπους, αν μπορούν ας τους το λένε κατάμουτρα, ότι είναι ακροδεξιοί.
Όταν κάποιος δεν έχει θέσεις και επιχειρήματα ή οι θέσεις του δεν εισακούονται από τον ελληνικό λαό, τότε την μόνη λέξη που μπορεί να αρθρώσει είναι λαϊκισμός. Πολλές φορές μας κάνουν κριτική για τέτοια θέματα, κομματικά στελέχη άλλων κομμάτων τα οποία ζουν στα βόρεια προάστια και εκ του ασφαλούς κάνουν πολιτική για την λαθρομετανάστευση.
Μέχρι σήμερα δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε κανένας απ' αυτούς που κάνουν κριτική να έχει περιθάλψει στο σπίτι του, ανήμπορους οικονομικούς μετανάστες.

-Τελικά μας μπέρδεψε ο κ. Καρατζαφέρης με την πολυκατοικία της κεντροδεξιάς. Την μια θέλει να συγκατοικεί, την άλλη μετακομίζει. Εσείς είστε υπέρ ή κατά της συγκατοίκησης;
-Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ξεχωρίζουν τρεις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες. Ο αποφασιστικός και αποτελεσματικός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο χαρισματικός Ανδρέας Παπανδρέου και ο άπαιχτος σε πολιτικές κινήσεις Γιώργος Καρατζαφέρης, του οποίου την πολιτική ατζέντα ακολουθούν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί μετά παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Οι πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη από τις εκλογές του 2007 μέχρι και σήμερα ήταν τέτοιες που φέρουν αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα στον ΛΑΟΣ. Οι κινήσεις αυτές εάν μελετηθούν αναλυτικά είναι για πολιτικό σεμινάριο.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω συγκατοίκηση με την ΝΔ όσο θα έχουμε διαφορές σε εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η στήριξη της ΝΔ από βουλευτές που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και έχουν απαλλαγεί με τον γνωστό τρόπο.

-Για ποιον λόγο τότε ο κ. Καρατζαφέρης δεν κλείνει το θέμα και το αφήνει να αιωρείται;
-Ο Πρόεδρός μας έχει πει ότι μπορούν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο μέσα στην ΝΔ, να έρθουν να συζητήσουν με το δικό μας κόμμα. Εμείς με τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Δεν ζήτησε ποτέ από εν ενεργεία βουλευτή να ενταχθεί στο κόμμα μας. Και δήλωσε επανειλημμένως ότι δεν θα είναι αυτός που θα ρίξει την ΝΔ από την κυβέρνηση.

-Σε επίπεδο Νομού Δράμας πετύχατε ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό... Από δω και πέρα σίγουρα κ. Τσιβκίνογλου τα πράγματα αλλάζουν. Τι στόχους βάζετε από εδώ και πέρα;
-Πράγματι, πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό στον νομό μας, το οποίο μας γεμίζει με ευθύνες, υποχρεώσεις και μας δίνει όρεξη για πολύ δουλειά. Οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή 7 Ιουνίου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας ξεκίνησε τον αγώνα της από Δευτέρα. Στις εκλογές οι Δραμινοί πολίτες έδειξαν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να τους θεωρεί δεδομένους.
Το μήνυμα που θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στον Δραμινό λαό εκτός από τις καθαρές θέσεις του κόμματός μας είναι ότι στην Δράμα μπήκε μια βάση για διαφορετική εκπροσώπηση από πλευράς νομού στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θέλω να πω στους Δραμινούς συμπολίτες μου και ας το κρίνουν και αυτοί ότι 35 χρόνια τώρα η Δράμα εκπροσωπείται στο Εθνικό Κοινοβούλιο μόνο από τα δύο μεγάλα κόμματα. Εμείς προτείνουμε να υπάρχει και μία φωνή ακόμη, να εκπροσωπείται από τρία κόμματα. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλό για τον νομό μας και τους συμπολίτες μας.
Γιατί μέχρι σήμερα που την Δράμα εκπροσωπούσαν στον Κοινοβούλιο τα δύο μεγάλα κόμματα έχουμε μια εικόνα για τον νομό απαράδεκτη, έχουμε μείνει πίσω σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Ελλάδος και οι υποσχέσεις που μας δίνουν επί δεκαετίες μένουν υποσχέσεις.
Εάν ο ΛΑΟΣ εκλέξει βουλευτή στον νομό μας, τότε να πιστέψει ο Δραμινός πολίτης ότι η φωνή του θα ακούγεται μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Η φωνή του κάθε απογοητευμένου Δραμινού πολίτη θα μεταφέρεται στο Εθνικό Κοινοβούλιο με πάθος και αγωνιστικότητα.
Θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας και δεν θα εξυπηρετήσουμε ποτέ σκοπιμότητες και συμφέροντα. Είναι δέσμευση όλων των στελεχών, φίλων και μελών του ΛΑΟΣ Δράμας.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους Δραμινούς συμπολίτες μου που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας ψήφισαν. Και να τους πω με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται ποτέ να μετανοιώσουν που ψήφισαν τον ΛΑΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ