Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τα είχαμε δει όλα, αλλά αυτό δεν το περιμέναμε. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από του βουλευτικό αξίωμα με την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος της βολής, εκφράζει ο κ. Γιάννης Μανώλης στην επιστολή που έχει αποστείλει προς τον Πρωθυπουργό.
5 χρόνια βουλευτής ο κ. Μανώλης, έχει πολλές φορές διαφοροποιηθεί για διάφορες κυβερνητικές επιλογές. Και τώρα για άλλη μια φορά παίρνει θέση για την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Θέτει μάλιστα και τον χρόνο που θα παραιτηθεί... Όλα τα είχαμε δει αλλά δεν το φανταζόμασταν να δούμε προαναγγελία παραίτησης. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε.

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος την κριτική που γίνεται περί "Στρατοπέδων Συγκέντρωσης" για τους παράνομους μετανάστες αλλά και τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, προσθέτοντας ότι έχουν φτάσει στα άκρα οι αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας μας και ότι "το θέμα τίθεται πλέον στο ανώτατο Ευρωπαϊκό Επίπεδο".
Οι διάφορες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας ανησύχησαν, αφού περιλάμβαναν και τον Ν. Δράμας ως Κέντρο Συγκέντρωσης Μεταναστών. Θα πρέπει άμεσα οι τοπικοί φορείς να ξεσηκωθούν και να στείλουν το μήνυμα ότι εμείς εδώ δεν επιθυμούμε τέτοιους χώρους.

Δεν είναι δυνατόν όταν διεκδικούμε Πανεπιστήμια, Εφετείο, διάφορα κίνητρα να μας βάζουν εμπόδια και να μας "θυμούνται" όταν κατασκευάζουν φυλακές ή Κέντρα Συγκέντρωσης Μεταναστών.
Ας επιλέξουν τις περιοχές όπου οδήγησαν τις Πανεπιστημιακές Σχολές για να δημιουργήσουν Κέντρα για τους λαθρομετανάστες. Και όσοι "προοδευτικοί" πουν ότι οι απόψεις αυτές είναι "συντηρητικές" και "αναχρονιστικές" ας πάρουν μερικούς μετανάστες να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους.

Την παραίτησή του από την βουλευτική έδρα και τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος και τους αιφνιδίασε όλους.
Ο κ. Αλαβάνος φέρεται αποφασισμένος να αποχωρήσει γενικά από την πολιτική ζωή του τόπου. Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει ενώ πολλοί βλέπουν ακόμη και διάσπαση στον Συνασπισμό, όπου το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών έφερε γκρίνιες.

"Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο" λέει το γνωστό τραγούδι. Και αυτό ισχύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από 1,5 χρόνο συγκέντρωναν στις δημοσκοπήσεις 17% και οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέκος Αλαβάνος ήταν όλο χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά. Ένα χρόνο μετά ήττα, γκρίνιες και παραιτήσεις.
Βλέπουμε ότι στον Συνασπισμό για άλλη μια φορά δεν μπορούν να δουν με ψυχραιμία το αποτέλεσμα. Κυριαρχούν οι εν θερμώ αποφάσεις που αυξάνουν τα προβλήματα αντί να εκτονώνουν την κρίση. Με τέτοιες αντιλήψεις και λογικές η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση στήριξης από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίου Δημάρχου στο Κάτω Νευροκόπι, αναφέρει ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην δυσφορία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από το Κ. Νευροκόπι, για τον νυν Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, που ενώ υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως ανεξάρτητος, την επόμενη ημέρα της εκλογής του γράφτηκε στην ΝΔ.
Φαίνεται πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να στηρίξουν πάλι τον κ. Γιαννόπουλο οι "πράσινοι" στο Νευροκόπι.

Ενώ εδώ στην Δράμα, αυτοί που δηλώνουν οι γνήσιοι εκφραστές της κομματικής γραμμής στηρίζουν απολίτικους και υποψηφιότητες που έχουν "άγρια" μεσάνυχτα από πολιτική και ιδεολογίες.
Αυτό θα πει υπέρβαση... Να θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικοποιημένο και να στηρίζεις απολίτικους. Άραγε δέχονται οι "απολίτικοι" επίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, το σύνθημα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;"

Βρέθηκε-βρέθηκε... Ζήτω!!! η πρόοδος βρήκε τον εκφραστή της. Τον άνθρωπο που πήρε τα θρύψαλα στην Δράμα και θα τα ενώσει. Για να μπορέσουν να αναλάβουν την διοίκηση του δήμου και να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή.

Βασικά προσόντα του νέου ηγέτη-εθνάρχη της προόδου είναι να μην έχει εκλεγεί ποτέ και πουθενά όταν πολιτεύθηκε, και φυσικά να μην διαθέτει κανένα τυπικό προσόν δηλαδή να μην έχει σπουδάσει ή όταν το τόλμησε να γύρισε πίσω "κολυμπώντας".

Βασικό προσόν να είσαι ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Και όταν ξυπνάς από το όνειρο να ανακαλύπτεις την σκληρή πραγματικότητα. Ότι εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι άξιος και ικανός αλλά αυτά που λες τα πιστεύεις εσύ και το είδωλό σου, στον καθρέπτη.
Να είσαι καλά πάντως που μας έκανες να γελάσουμε με την ψυχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ