Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ανέστης Τερζής

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Πρώτα η Δράμα” - Δημοτικός Σύμβουλος

Πρέπει οι δύο παρατάξεις να δεχθούν μια ενωτική πρόταση που θα σημάνει και επιλογή νέου υποψηφίου Δημάρχου, στο ψηφοδέλτιο του οποίου θα συστρατευθούμε

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Δράμα” κ. Ανέστη Τερζή.
Κρίνει ότι η συμμετοχή της παράταξής του είναι αυτονόητη στην Δημαρχιακή Επιτροπή και θεμελιώδης αρχή δημοκρατικής λειτουργίας.
Δηλώνει ότι η ενότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι το προαπαιτούμενο για την αλλαγή στον Δήμο Δράμας και υπογραμμίζει ότι οι δύο παρατάξεις πρέπει να δεχθούν μια ενωτική πρόταση που κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει και επιλογή νέου υποψηφίου Δημάρχου.
Υπογραμμίζει ότι με τον κ. Χαρακίδη έχει μόνο πολιτικές διαφορές.
Τέλος, καλεί όλους τους Δραμινούς στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η παράταξη “Πρώτα η Δράμα” στο Δημοτικό Ωδείο το Σάββατο στις 8 το βράδυ. Όπως είπε “Θα είναι μια εκδήλωση πολύ ενδιαφέρουσα για όλους όσους παραβρεθούν...”

-Ξεκαθαρίσατε με την τελευταία ανακοίνωσή σας ότι συνεχίζετε ως παράταξη \\\"Πρώτα η Δράμα\\\" και ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Γιατί επιλέξατε αυτήν την χρονική στιγμή;
-Η χρονική στιγμή δεν ήταν προσχεδιασμένη. Απλά απαντήσαμε σε δελτίο τύπου της παράταξης Χαρακίδη που μας αφορούσε. Το δελτίο τύπου αυτό, κακώς εκδόθηκε γιατί φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρονταν για ουσιαστική συνεργασία των παρατάξεων, παρά μόνο για λόγους επικοινωνιακούς. Εμείς πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στην Δημαρχιακή Επιτροπή είναι αυτονόητη και θεμελιώδης αρχή δημοκρατικής λειτουργίας.
Όταν λοιπόν κάνεις τα αυτονόητα με καλή πρόθεση τότε τα δελτία τύπου μόνο κακό κάνουν. Παρ\\\' όλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος της παράταξης Χαρακίδη και όχι από σκοπιμότητα.

-Επί της ουσίας πάντως βοήθησαν ως παράταξη στην εκλογή σας στην Δημαρχιακή...
-Αυτό είναι αλήθεια. Με τον ίδιο τρόπο που μας απέκλεισαν το 2007 έρχονται τώρα να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποκαταστήσουν τα πράγματα. Μην θεωρούν όμως ότι τα αποκατέστησαν όλα γιατί η απουσία μας από την ΤΕΔΚ αλλά και από όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου έγινε με δική τους υπαιτιότητα.
Εμείς αποδείξαμε στην πράξη ότι όλα αυτά μπορούμε και τα ξεπερνάμε. Γι\\\' αυτό εξάλλου έχουμε συνεργαστεί σε αρκετά θέματα που αφορούν τον Δήμο. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι -αν πραγματικά υπάρχει καλή διάθεση από μέρους τους- πρέπει να αφήσουν την επικοινωνιακή τακτική κατά μέρος και να ασχοληθούν με την ουσία των πραγμάτων, που για μας είναι η αλλαγή στον Δήμο της Δράμας μέσω μιας δημοκρατικής προοδευτικής πρότασης.

-Αυτό που αναφέρατε ως αλλαγή στον Δήμο μπορεί να προκύψει με διασπασμένες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ;
-Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι η ενότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι το προαπαιτούμενο για να φτάσουμε στον στόχο που είναι η αλλαγή στον Δήμο της Δράμας. Όμως οι πρωτοβουλίες για την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν αποκλειστικά στην Νομαρχιακή Επιτροπή. Είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΕ ΠΑΣΟΚ αντιδρά τόσο άκομψα στα αυτονόητα. Κανείς δεν μίλησε για τρόπο ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου, κανείς δεν στοχεύει στην εσωστρέφεια και έχουμε έναν και μόνο στόχο, την ένωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για νίκη στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές Εκλογές, στις Δημοτικές αλλά και τις Νομαρχιακές.
Όταν λοιπόν λες ότι εμείς ως παράταξη είμαστε έτοιμοι από μηδενική βάση και χωρίς προαπαιτούμενα να συζητήσουμε τα πάντα τότε σαφώς και δεν περιμένεις να δεις δελτίο τύπου της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ που να αναφέρεται σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, σε προσωπικές στρατηγικές και υποδείξεις.

-Και πως μπορούν να ενωθούν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ;
-Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτό αποδείχθηκε στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές που δεν υπήρξαν παρατράγουδα σε καμία περίπτωση. Ταυτόχρονα σας θυμίζω πως είχαμε συστρατευθεί ως παράταξη στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Το θέμα είναι τι γίνεται με τις δύο Δημοτικές Παρατάξεις. Πολλοί τονίζουν με έμφαση ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα ούτε ο Τερζής, ούτε ο Χαρακίδης μπορεί να κερδίσει τον Δήμο. Τι απαντάμε λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους;
Λέμε λοιπόν ότι πρέπει και οι δύο παρατάξεις να δεχθούν μία ενωτική πρόταση που κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει και επιλογή νέου υποψηφίου Δημάρχου στο ψηφοδέλτιο του οποίου θα συστρατευθούμε όλοι. Εμείς ως παράταξη είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Μένει να δούμε και τις θέσεις της παράταξης \\\"Πόλη + Ζωή\\\".

-Ο κ. Χαρακίδης το έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 είτε έχει είτε δεν έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού...
-Στην περίπτωση αυτή εμείς θα χαιρόμασταν να τον ξανασυναντήσουμε στις κάλπες. Φοβάμαι όμως χωρίς την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμού, δεν θα τον συναντήσουμε. Ξέρετε ότι η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου χωρίς την στήριξη κομμάτων είναι σχεδόν αδύνατη.

-Υπάρχουν εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να ενώσουν τον χώρο...
-Αν εκείνο που μας απασχολεί είναι μόνο η ενότητα του ΠΑΣΟΚ τότε τα πρόσωπα είναι πολλά.

-Θα δεχόσασταν σε περίπτωση 2, 3, 4 υποψηφιοτήτων την ανοικτή διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου;
-Νομίζω ότι αυτό το απέδειξα με την συμμετοχή μου σε τέτοιες διαδικασίες. Για να φτάσει όμως το ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει τέτοιες διαδικασίες θα πρέπει να εξασφαλίσει την συσπείρωση όλων των υποψηφίων στον πρόσωπο του νικητή. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξαναδούμε το ίδιο έργο που είδαμε στο παρελθόν και αντί να λύσουμε προβλήματα θα δημιουργήσουμε.

-Έχετε ξεκαθαρίσει πάντως ότι με τον κ. Χαρακίδη έχετε μόνο πολιτικές διαφορές και δεν είναι καθόλου προσωπική η κόντρα...
-Τον Κυριάκο τον Χαρακίδη τον γνώρισα κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του 2006. Εκτός από αυτό δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να παραμερίσω την πολιτική μου κρίση στην εμπάθεια. Αναγνωρίζω απόλυτα το δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας να ασχοληθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τα κοινά. Αυτό ισχύει και για τον κ. Χαρακίδη. Πολιτικές διαφορές και τίποτε περισσότερο.

-Ως παράταξη \\\"Πρώτα η Δράμα\\\" πραγματοποιείτε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο... Ποιο το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης;
-Είμαστε στο μέσον της Δημοτικής μας θητείας και πιστεύουμε πως έχουμε χρέος προς τους συμπολίτες μας με την ευκαιρία κοπής της βασιλόπιτας μας να κάνουμε τον απολογισμό δράσης μας ως παράταξη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αναπτύξουμε την αυτοδιοικητική μας θέση και πρόταση για τον Δήμο της Δράμας και να απαντήσουμε στα εύλογα ερωτήματα των συμπολιτών μας, τι θα γίνει στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί το μήνυμα της ενότητας, να έρθουν στο Δημοτικό Ωδείο αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ. Θα είναι μια εκδήλωση πολύ ενδιαφέρουσα για όλους όσους παραβρεθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ