Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οικουμενικό Μνημείο το Μουσείο της Ακρόπολης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με υψηλούς προσκεκλημένους από ολόκληρο τον κόσμο και δύο μουσειακές εκπλήξεις, που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους πρώτους επισκέπτες του μουσείου.
Στην προθήκη του δαπέδου της πρώτης αίθουσας των κλιτύων που υπήρχε ήδη ένα σύνολο σπασμένων αγγείων τοποθετήθηκε ένα ακόμα αγγείο, ένας σκανθάρις (ποτήρι κρασιού).
Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι γεγονός για όλους τους Έλληνες, για όλους τους πολίτες του κόσμου. Είναι ένα σύγχρονο μνημείο, ανοιχτό, φωτεινό, αρμονικά δεμένο με τον ίδιο τον Παρθενώνα. Όλες οι κυβερνήσεις το αγκαλιάζουν.
Όμως πλέον γίνεται επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψουν οι αρχαιολογικοί θησαυροί που κλάπηκαν και βρέθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο. Το έγκλημα αυτό, σήμερα μπορεί να επανορθωθεί. Και τα μάρμαρα να επανενωθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα αδιέξοδα στον ΣΥΡΙΖΑ
Η επιλογή του Αλέκου Αλαβάνουν να παραιτηθεί από βουλευτής προκάλεσε ισχυρό σοκ τόσο στον Συνασπισμό όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Απρόβλεπτος ο Αλαβάνος τελικά πήρε πίσω την παραίτηση όμως οι "ισορροπίες" του τρόμου φοβίζουν και δεν αφήνουν ίχνος αισιοδοξίας στα μέλη και τους φίλους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Το ερώτημα που τίθεται μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι εάν οι δονήσεις που τώρα συγκλονίζουν συθέμελα την Κουμουνδούρου είναι στην πραγματικότητα "προσεισμικές" καθώς ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί η επόμενη κίνηση του κ. Αλαβάνου.
Αλαβάνος-Τσίπρας, δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Ποιος θα το φανταζόταν πριν 1,5 χρόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκτινάξει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. Τότε όλοι ήταν αισιόδοξοι για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Λάθη στην στρατηγική, στην συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου, στην λειτουργία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στο απογοητευτικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Και ανέδειξαν τα πολλά αδιέξοδα στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ