Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Να ξεκινήσουμε από το παγκόσμιο γεγονός που είχαμε την τύχη να δούμε, έστω μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης. Αναφέρομαι στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης που πραγματοποιήθηκαν με τους χαιρετισμούς των επισήμων, προέδρων κρατών και πρωθυπουργών απ' όλο τον κόσμο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
Αξίζει να αναφέρουμε κάποια στοιχεία για το μουσείο... Η συνολική έκτασή του είναι 21.000 τμ ενώ διαθέτει εκθεσιακό χώρο 14.000 τμ!!!
Τα περίπου 4.000 εκθέματα του νέου μουσείου ξετυλίγονται σε 5 εκθεσιακές ενότητες. Αυτόν τον χώρο πρέπει να τον επισκεφτούμε όλοι οι Έλληνες.

Δυστυχώς όμως και γι' αυτό το παγκόσμιο γεγονός άρχισαν οι αντιπαραθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για το έργο. Σε ποιον ανήκει, στην ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ; Έργο του αείμνηστου Καραμανλή και της ΝΔ λένε οι "μπλε", έργο της Μελίνας λένε στο ΠΑΣΟΚ.
Έργο της Ελλάδας λέω εγώ που το εμπνεύστηκε και το ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ανέδειξε η Μελίνα Μερκούρη.

Αυτό το σαράκι της διχόνοιας και της αντιπαράθεσης δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει όρια. Όλα τα θέματα ακόμη και τα πιο σημαντικά προσπαθούν κάποιοι να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά και κομματικά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η 69η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Δράμας από την διπλή κατοχή των Τούρκων και των Βουλγάρων.
Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων... Έκθεση φωτογραφική μνήμη με σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα που παρουσιάζουν την ιστορία της Δράμας, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η 17η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας... Η ερημοποίηση είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει το έδαφος, το νερό και την φυτοκάλυψη.
Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περίπου 100 χώρες απειλούνται από την ερημοποίηση. Απαιτούνται μέτρα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προσδιορισμού των απειλούμενων περιοχών και μέτρων αναβάθμισης των υποβαθμισμένων περιοχών για να μειωθούν οι δυσμενές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Πάντως το καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια δίνουμε μεγάλη σημασία για διάφορα οικολογικά προβλήματα. Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και το αποδεικνύει καθημερινά με δράσεις και πρωτοβουλίες.
Αρκεί φυσικά να μην εμφανίζονται διάφοροι "οικολόγοι της κακιάς ώρας" που δηλώνουν ευαίσθητοι για διάφορα μικρά και ασήμαντα θέματα ενώ όταν η κουβέντα γίνεται για ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα, τότε δηλώνουν τουρίστες. Ίσως γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν.

Στην Δράμα διοργανώθηκαν δύο επίσημοι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών με αντίπαλο την ομάδα της Ισπανίας. Οι Δραμινοί για άλλη μια φορά έδωσαν εντυπωσιακό παρών σε αγώνες της Εθνικής Ομάδας.
Θυμόμαστε ότι στο παρελθόν είχαμε αγώνες των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ και Χάντμπολ. Και τότε η συμμετοχή του κόσμου ήταν απίστευτη.
Στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών οι φίλαθλοι ήταν καταλυτικός παράγοντας για να πετύχουμε την νίκη με 3-2 σετ.
Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία στην συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βόλεϊ κ. Προσαλίκα που δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Αθλητικό Κέντρο Κραχτίδη...
Σημαντική τέλος η συμβολή του Δήμου Δράμας, της ΤΕΔΚ και της ομάδας του Ερμή στην πετυχημένο διοργάνωση των δύο επίσημων διεθνών αγώνων στην πόλη μας.

Καλό είναι πάντως σιγά-σιγά να προχωρήσει η αποκέντρωση και σε τέτοιες διοργανώσεις. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και αλίμονο αν όλα τα σπουδαία και σημαντικά αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά γεγονότα γίνονται στην πρωτεύουσα.
Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που έχει πάθος και συμμετέχει. Και φυσικά στηρίζει σημαντικές εκδηλώσεις.

Μια ωραία πρωτοβουλία από την Δόξα Δράμας... "Γράψε τους στίχους εσύ για την Δόξα" ονομάζεται η πρωτοβουλία της ομάδας που απευθύνεται σε όλους τους φίλους της Δόξας σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι μπορούν να εμπνευστούν και να γράψουν στίχους για την Δόξα.
Το Δραμινό συγκρότημα Da Capo Band θα επιλέξει από αυτούς τους στίχους και θα τους κάνει τραγούδι για την Δόξα.

Στην ομάδα μας αισιοδοξούν ότι με τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα, η Δόξα θα έχει μια πολύ καλή πορεία στην Β' Εθνική. Ο Βασιλακάκης είναι αισιόδοξος αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ήταν δικές του επιλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ