Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές έστειλαν αρκετά μηνύματα προς όλα τα πολιτικά κόμματα. Πιστεύω πάντως ότι κανένας από τους χαμένους της εκλογικής αναμέτρησης δεν δείχνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να έχει κατανοήσει σε βάθος το αποτέλεσμα και τις διαθέσεις των πολιτών.
Και ποιοι είναι οι χαμένοι; Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι βασικοί ηττημένοι των εκλογών ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός νικητής, ο ΛΑΟΣ κερδισμένος και το ΚΚΕ μέσα στους στόχους του.
Βλέπετε καμία ενέργεια, καμία πρωτοβουλία που να αφορά τα αίτια της αποτυχίας της ΝΔ στις Ευρωεκλογές;
Πέρασε ένας σχεδόν μήνας αλλά καμία αυτοκριτική, καμία αντίδραση... Όλα πήγαν καλά λένε οι "γαλάζιοι" που βρήκαν το πιο εύκολο άλλοθι για το αποτέλεσμα. Χρωμάτισαν την αποχή.

Είπαν δηλαδή ότι απείχαν από τις εκλογές κύρια οι "Νεοδημοκράτες" που με αυτόν τον τρόπο έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση. Δηλαδή όλοι οι απέχοντες (λουόμενοι, σκεπτικιστές, αγανακτισμένοι) βαπτίστηκαν "γαλάζιοι".
Παρ' όλα αυτά όλες οι έρευνες έδειξαν ότι η αποχή ήταν διακομματική. Και μην διογκώνουμε το ποσοστό της αποχής. Είναι αναμφίβολα μεγάλο, όμως στους εκλογικούς καταλόγους είναι γραμμένοι και 1,5 εκατομμύρια Έλληνες της διασποράς.
Άρα η πραγματική αποχή ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που διαφημίζεται στα ΜΜΕ.

Οι εκλογές μπήκαν και πάλι στην καθημερινότητά μας. Είναι σαν το σιροπάκι για τα μικρά παιδιά... Καθημερινά, ασχολούμαστε αρκετές φορές με τον χρόνο των εκλογών.
Έχω την αίσθηση ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έχει προδιαγράψει τις εκλογές το αργότερο έως την Άνοιξη του 2010 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ξεκαθάρισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή.
Και με δεδομένο ότι το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, άρα δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών που απαιτείται από το Σύνταγμα για την Προεδρική Εκλογή.

Επομένως εκλογές το αργότερο σε 9 μήνες και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, με την οικονομική κρίση να είναι πλέον ορατή και στην χώρα μας.
Εκτίναξη του ελλείμματος στο 6,1%, συρρίκνωση του ΑΕΠ, προβλέπουν για την χώρα μας η Κομισιόν και ο ΟΟΣΑ ενώ δυσμενείς είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία.
Η κυβέρνηση παίρνει σειρά φορολογικών μέτρων σε καύσιμα, κινητά, ΙΧ και σκάφη ενώ οι διεθνείς οργανισμοί συνιστούν και νέα μέτρα...

Μέτρα, μέτρα, μέτρα... Ακούμε για λιτότητα από το 1977. 33 χρόνια με ελάχιστα διαλείμματα συρρικνώνεται το εισόδημα των μη προνομιούχων.
Και φτάσαμε σήμερα στο απόλυτο αδιέξοδο. Μια χώρα χωρίς παραγωγικό ιστό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, με έναν διογκωμένο δημόσιο τομέα, με τεράστια ελλείμματα και με μεγάλη ακρίβεια.
Η κατάσταση αυτή δεν γιατρεύεται αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Όχι φόροι και εισφορές αλλά μεταρρυθμίσεις.
Πρέπει να μειωθεί το κράτος με κατάργηση άχρηστων οργανισμών, κλείσιμο των ΔΕΚΟ που δεν έχουν καμία προοπτική και πώληση των δημοσίων οργανισμών τύπου ΟΣΕ, που απασχολούν χιλιάδες υψηλόμισθους εργαζόμενους.
Αν προσπαθείς με ασπιρίνες να καταπολεμήσεις τον καλπάζοντα καρκίνο, τότε σίγουρα θα αποτύχεις.

Έλεγα πριν για το μήνυμα των εκλογών και θυμήθηκα την συνάντηση που είχαν φορείς και βουλευτές του νομού για θέματα που αφορούν επιχειρήσεις της Δράμας.
Υπήρξαν συγκεκριμένες απουσίες που προβλημάτισαν. Κάποιοι δεν προσκλήθηκαν. Θα μας εξηγήσουν τους λόγους οι διοργανωτές της συνάντησης;

Φαίνεται πως κάποιοι και στον Νομό Δράμας δεν κατάλαβαν ακόμη τι έγινε στις εκλογές. Δεν έλαβαν το μήνυμα. Συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη, αν έχουν την ίδια υπεροψία και λειτουργούν σαν να μην συνέβη τίποτε.
Οι μοναχικές διαδρομές, τα κατόπιν ενεργειών μου και οι προσωπικές πολιτικές, μπορεί να σε ωφελούν πολιτικά, όμως δεν ωφελούν το σύνολο. Αντίθετα μόνο αρνητικά λειτουργούν.

Είναι περίεργο πάντως που ορισμένοι δεν ανέχονται την δημόσια κριτική... Ενώ παίρνουν θέση για τα τοπικά δρώμενα, κάνουν σκληρή κριτική αν τολμήσεις να γράψεις κάτι που νομίζουν ότι τους αφορά τότε γίνονται Τούρκοι. Τους φοβίζει άραγε η αλήθεια;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ