Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Έντονα αντέδρασαν φορείς και κόμματα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ, επικεντρώνοντας την κριτική τους στην "περιστολή" των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων...

Γεγονός είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο των ιατροφαρμακευτικών δαπανών στα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία...
Ο "προβληματικός" κλάδος είναι αυτός της υγείας. Όπου ΔΕΝ ελέγχονται οι δαπάνες. Όπου γίνονται έξοδα που δεν ελέγχονται και είναι περιττά. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να χτυπηθεί η ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. Που κοστίζει πάρα πολύ και οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση... Στην Ελλάδα έχουμε χαμηλούς μισθούς και την ίδια ώρα μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης έχουμε μικρές συντάξεις και προβληματικά ταμεία. Και γι' αυτό κάτι πρέπει να γίνει.
Ωραία τα μεγάλα λόγια και οι θεωρητικές αναλύσεις όμως απαιτούνται μέτρα... ΑΜΕΣΑ και όχι θεωρητικά και μακρινά.

Ξεκίνησε και η εφαρμογή του μέτρου για το κάπνισμα. Το καλό είναι ότι όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα εφαρμογής του μέτρου, όμως δυστυχώς για άλλη μια φορά υπάρχουν και τα παραθυράκια του νόμου.
Όπως η δυνατότητα που δίνεται στους ιδιοκτήτες καταστημάτων μέχρι 70τμ, να επιλέξουν αν τα καταστήματά τους θα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών.
Το μεγάλο ποσοστό καταστημάτων στην χώρα μας είναι γύρω στα 70τμ. Και με συντριπτικά ποσοστά οι επιχειρηματίες επιλέγουν να γίνουν καπνιστών. Άρα εκεί θα επιτρέπεται το κάπνισμα με βούλα και υπογραφή.

Και με τα μεγάλα καταστήματα τι θα γίνει; Θα αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να κάνουν και τους αστυνόμους; Και να ελέγχουν όσους ξεχαστούν και ανάψουν τσιγάρο.
Γιατί τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Και για τον καπνιστή και για το μαγαζί.

Την ίδια ώρα στην πολιτική επικαιρότητα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον η υπόθεση Siemens. Το κακό έχει παραγίνει. Αποτελεί την μεγαλύτερη υπόθεση υπονόμευσης του πολιτικού μας συστήματος από το 1974 και μετά...
Αφορά τα κόμματα εξουσίας, βουλευτές και αξιωματούχους. Δεν πρόκειται για ένα σκάνδαλο που έχει σχέση με μεμονωμένα πρόσωπα. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σκάνδαλο που αναδεικνύει την παθογένεια λειτουργίας των θεσμών και αποτελεί καθαρό παράδειγμα διαπλοκής επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.
Το πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Απαιτείται ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ.
Πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση Siemens. Οι πολίτες θέλουν να βγουν όλα στην φόρα. Να μάθουμε όλη την αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι.

Δεν μπορεί να ζητάς την λήψη μέτρων για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και την ίδια ώρα οι πολίτες (που πληρώνουν τον λογαριασμό) να βλέπουν ατιμωρησία, μεγάλες κουβέντες και συζητήσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ο κίνδυνος στο τέλος να μην γίνει τίποτα είναι ορατός. Και τότε θα ζήσουμε δραματικά γεγονότα. Ο πολιτικός κόσμος έχει απαξιωθεί στο σύνολό του. Και πρέπει πρώτα οι έντιμοι και καθαροί να αντιδράσουν.
Να ζητήσουν επιτέλους να καθαρίσει το τοπίο. Και όσοι λάδωσαν ή λαδώθηκαν να πληρώσουν. Δεν αυτοπροστατεύονται όσοι κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα και σφυρίζουν αδιάφορα.
Η απόκρυψη της πραγματικότητας για το παρελθόν υπονομεύει το μέλλον...

Φτάνουν τα "επικοινωνιακά τρικ" και "τα μεγάλα λόγια". Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ρητορείες και με επίδειξη πυγμής.

Γυρίζουμε σελίδα...
Ανακοίνωση εξέδωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις των Τραπεζοϋπαλλήλων. Ζητά από τις διοικήσεις των τραπεζών να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Συντάγματος, την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και εκτιμά ότι επιδιώκουν την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Και έχουν απόλυτο δίκιο αφού τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε αποφάσεις τραπεζών για κλείσιμο υποκαταστημάτων και έξοδο από την εργασία χιλιάδων εργαζομένων. Τους οποίους θα συνταξιοδοτήσουν και θα αποζημιώσουν.
Και αυτό θεωρείται μέτρο εξυγίανσης; Να οδηγείς κάποιον στην σύνταξη ενώ μπορεί να εργαστεί και να αποδώσει; Προσωπικά δεν κατάλαβα τι θετικό προσφέρει αυτό το μέτρο.

Οι τράπεζες καταγράφουν ρεκόρ κερδών... Μπορεί η ανεργία να φουντώνει, οι επιχειρήσεις να κλείνουν, η ανάπτυξη να πήγε περίπατο, όμως οι τράπεζες ζουν και βασιλεύουν.
Και περικόπτουν τις δαπάνες για να αυξήσουν και άλλο τα ήδη μεγάλα κέρδη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ