Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Τι περιπέτεια και αυτή... Αναφέρομαι στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης για τα "Ελευθέρια" της πόλης μας. Ως γνωστόν είχε ανακοινωθεί η έλευση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου ο οποίος όμως ακύρωσε την επίσκεψή του γιατί εκείνη την ημέρα (1η Ιουλίου) ξεκινούσε η αντικαπνιστική εκστρατεία...
επόμενος επίσημος ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαφάτης ο οποίος δεν ήρθε γιατί εκείνη την ημέρα ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο.
Έτσι την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης.
Σίγουρα θα θέλαμε κάποιον υπουργό ή υφυπουργό για να τεθούν και κάποια εκκρεμή θέματα. Ειδικά αν έρχονταν ο Υπουργός Υγείας θα έβλεπε από κοντά και την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της πόλης μας.
Και θα δρομολογούσε κάποιες λύσεις στον τομέα της υγείας.

Συνολικά πάντως οι εκδηλώσεις των "Ελευθερίων" σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πλούσιο το πρόγραμμα με την συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων, συγκροτημάτων, χορωδιών κλπ.
Καθημερινά στον Δημοτικό Κήπο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στο Δημοτικό Ωδείο ο καθένας είχε την δυνατότητα να δει θαυμάσιες θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς και τις θαυμάσιες χορωδίες από την Δράμα και από άλλες πόλεις.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα του θερινού Πανεπιστημίου στη Δράμα με θέμα "Η ερμηνεία του Βυζαντινού τεκμηρίου. Τεχνικές και Μέθοδοι".
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου η επιλογή της Δράμας για την διεξαγωγή των μαθημάτων δεν υπήρξε τυχαία, αφού η Δράμα έχει σημαντικούς δεσμούς με το Βυζάντιο.
Επίσης ευχαριστούν τον Νομάρχη κ. Ευμοιρίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Σταμάτη και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαργαρίτη γιατί στηρίζουν την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία.

Ας ευχηθούμε κάποια στιγμή εκτός από το θερινό Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει την λειτουργία του στην Δράμα και κάποιο Τμήμα ΑΕΙ.
Οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές. Εδώ και 15 χρόνια οι φορείς συσκέπτονται, επισκέπτονται υπουργούς, παίρνουν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις αλλά δεν γίνεται τίποτα.
Την τελευταία στιγμή ο εκάστοτε υπουργός οδηγεί τα τμήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του (βλέπε Κομοτηνή) ή σε κάποιες άλλες πόλεις και κωμοπόλεις (Ορεστιάδα).
Τελευταία το είχαμε πιστέψει. Είχαμε και την σύμφωνη γνώμη του Δημοκριτείου όμως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έστειλε τα τμήματα στην Κομοτηνή. Και εμείς μείναμε με τα δύο τμήματα των ΤΕΙ.
Η πολιτεία χρωστά στην Δράμα το τμήμα ΑΕΙ και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί. Δεν χρειάζονται λόγια αλλά συντονισμένες ενέργειες.

Και όταν λέω συντονισμένες ενέργειες εννοώ συλλογική προσπάθεια. Τα "κατόπιν ενεργειών μου", οι προσωπικές στρατηγικές και οι μοναχικές διαδρομές δεν αποδίδουν.
Αν οι φορείς του τόπου δεν λειτουργήσουν ως ομάδα τότε ας μην περιμένουν θετική έκβαση. Πιστεύω ότι η ευκαιρία δεν χάθηκε. Μπορούμε αν συνεργαστούμε με τους φορείς της Καβάλας, να πετύχουμε τον στόχο.
Τέλος, καλό είναι οι κυβερνώντες να δουν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών. Η πτώση της ΝΔ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μη εκπλήρωση της υπόσχε3σης για το Πανεπιστήμιο.
Αφού το υποσχεθήκατε φέρτε το. Μήπως έχω άδικο;

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανταποκρινόμενο στο αίτημα των Δραμινών φορέων ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των απολυμένων της Softex για τους μικρότερης ηλικίας, παρατείνεται κατά το πρότυπο εκείνων μεγαλύτερης ηλικίας.
Σίγουρα θετική η εξέλιξη σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική επικαιρότητα.

Κυρίαρχο στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών η ισχύς του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κίνηση από υπαλλήλους που βγήκαν για ένα "τσιγαράκι". Το ίδιο είδαμε και έξω από καταστήματα.
Παρ' όλα αυτά η ανησυχία είναι μεγάλη κύρια στους επιχειρηματίες καφετεριών που φοβούνται ότι θα πέσει η κίνηση στα καταστήματά τους λόγω της απαγόρευσης καπνίσματος.
Και μην ξεχνάμε ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όλους, καταναλωτές και καταστήματα.

Ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 18:00 η νέα χρονιά για την Δόξα Δράμας. Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της Δόξας που θα χτίσει με υπομονή ο Κώστας Βασιλακάκης.
Σημαντικές και πολύ ουσιαστικές οι μεταγραφές της ομάδας μας. Αποκτήθηκαν τελευταία ο Νίκος Τσιμπλίδης, ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καρατζιοβαλής ενώ ανανέωσε την συνεργασία του με την Δόξα ο Σταύρος Τσουκαλάς.
Τέλος, δόθηκε παράταση μέχρι και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009 για την αγορά μετοχών. Η Δόξα Δράμας βαδίζει σε πολύ σωστό δρόμο. Η ομάδα θα πάει καλά στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων και δεν χρειάζονται γκρίνιες. Όλα θα πάνε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ