Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Υπογράφηκε η απόφαση από τον Υπουργό οικονομικών κ. Λέγκα που αφορά την τροποποίηση των όρων παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την ρύθμιση οφειλών από δάνεια βιοτεχνικών, βιομηχανικών, μεταλλευτικών, κτηνοτροφικών επιχειρήσεων βιομηχανικού τύπου και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στον Ν. Δράμας.
Οι όροι είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για τις οφειλές τους αφού η πρώτη δόση της νέας ρύθμισης που θα είναι εξαμηνιαία θα καταβληθεί στις 31-12-2010 και η τελευταία στις 31-12-2018, ενώ ακόμη μια φορά τίθενται υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου οι οφειλές των επιχειρήσεων.
Θετικό μέτρο σε μια δύσκολη εποχή που επιχειρήσεις και επιχειρηματίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν από τις αρνητικές συνέπειες της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης.

Καλές οι ρυθμίσεις αλλά δεν μπορούν να σώσουν όλες τις επιχειρήσεις. Κάποιες από αυτές κυριολεκτικά είναι στα όριά τους. Και δεν έχουν καμία προοπτική.

Από την οικονομία και η επόμενη είδηση. Πάμε στην γειτονική Καβάλα, όπου μεγάλη υπόθεση έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Συγκεκριμένα ατομική επιχείρηση που είχε συσταθεί γι' αυτόν τον σκοπό, με ανύπαρκτη έδρα, αυτοκίνητα και προσωπικό, εξέδωσε 1544 εικονικά τιμολόγια, τα οποία αντιστοιχούν σε υπέρογκες πωλήσεις και ανύπαρκτες αγορές. Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 8,2 εκατομμύρια ευρώ.
Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία στην Υπηρεσία Εδικών Ελέγχων. Κάτι τέτοιες υποθέσεις προκαλούν την κοινωνία και αναδεικνύουν την κουτοπονηριά ορισμένων που θέλουν να βγάλουν εύκολα λεφτά.
Όλοι μας θέλουμε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Τέτοιες πράξεις είναι εγκληματικές. Και τα... "λουλούδια" πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το πολιτιστικό οδοιπορικό "Δρόμοι της Ελιάς" που ταξιδεύει στην Μακεδονία και στην Θράκη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας υποδέχθηκε και η Δράμα.
Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε το 1999 και έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση. Και φυσικά έχει ως στόχο να γνωρίσουμε από κοντά γεύσεις, ακούσματα και πολιτιστικές δημιουργίες από την Μεσσηνία.
Μπράβο στους Μεσσήνιους για την πρωτότυπη ενέργεια. Τέτοια βλέπουμε και ζηλεύουμε εμείς οι Δραμινοί. Θέλουμε και εμείς ανάλογες πρωτοβουλίες.

Όμως εδώ είναι Δράμα. Και οι Επιμελητηριακοί ζουν στον δικό τους κόσμο. Και ασχολούνται με ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Έχουν γίνει ειδικοί στις επιχειρηματικές αποστολές. Δωσ' τους Κεϊλάνη, Οδησσό, Αζερμπαϊτζάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές (και ποιος ξέρει που αλλού αύριο) και παρ' τους την ψυχή.
Όμως δεν βλέπω καμία αντίρρηση από την Αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο. Συμβιβαστήκατε με την διοίκηση; Έχετε διαφωνίες ή συμφωνείτε σε όλα; Περιμένουμε απάντηση.

Έλεγα για Κεϊλάνη προηγουμένως και απ' όσο μαθαίνω επιχειρηματίες από την μακρινή νήσο το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές επισκέφθηκαν την πόλη μας. Στόχος η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και ποικίλες επενδυτικές δράσεις.
Αυτά βλέπω και θα μου πέσουν όλα τα μαλλιά της κεφαλής μου... Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε;

Η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, ο διαχωρισμός των κλάδων υγείας-ασφάλισης στο ΙΚΑ και η τετραήμερη εργασία, κυριάρχησαν στην συνάντηση της Υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ δήλωσε ότι θα συμμετάσχει με εκπρόσωπό της στην νέα επιτροπή που θα συσταθεί για την μελέτη.
Φυσικά διαφωνούμε με τις όποιες σκέψεις για 4ήμερη εργασία. Γι' αυτήν έχουν θετική άποψη οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ υποψήφιοι των σοσιαλιστών οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι έσχατη λύση.
Δεν είδα κανέναν από τους ρήτορες-μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονταν προεκλογικά στα διάφορα πάνελ, να τοποθετούνται στο θέμα.
Είπαμε να αναλύουμε διάφορα πολιτικά γεγονότα, όμως για την ταμπακιέρα ποια είναι η άποψή σας; Είναι έσχατη λύση τα μέτρα για 4ήμερη εργασία ή είναι απαράδεκτες προτάσεις;

"Και τι ψάχνεις από έναν βιομήχανο;", μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης. "Ναι είναι κοινωνικά ευαίσθητος; Το συμφέρον του κοιτάζει...". Πόσο κυνικά τα λες φίλε Γιάννη...

Πάντως για το άλλο θέμα, δηλαδή τα βαρέα και τα ανθυγιεινά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί η λίστα αυτών των επαγγελμάτων.
Οι εποχές άλλαξαν, πολλά από αυτά τα επαγγέλματα δεν είναι πλέον βαρέα και ανθυγιεινά και είναι λάθος να παίρνεις τα επιδόματα χωρίς να τα δικαιούσαι.
Η εξυγίανση του Ασφαλιστικού βασίζεται και στην επανεξέταση των επαγγελμάτων που χαρακτηρίζονται ως βαρέα και ανθυγιεινά. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ