Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Να ξεκινήσω τον σχολιασμό των γεγονότων από μια θαυμάσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου παρουσιάστηκαν οι πιλοτικές δράσεις της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ και την ΜΚΟ ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ στο πλαίσιο του Επ. Προγ. "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013".
Όλοι έκριναν πολύ θετικό το έργο του Ειδικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μιχάλη Αγγελόπουλου, που μετά την άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανέλαβε τον δύσκολο αυτόν τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα και άριστος τεχνοκράτης ο Μιχάλης Αγγελόπουλος πέτυχε σε όποια θέση και αν επιλέχθηκε. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όπου υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα (έχει την μεγαλύτερη θητεία) το έργο του αναγνωρίστηκε και ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικό.

Αυτά φυσικά μπορούν να τα καταλάβουν και να τα κατανοήσουν μόνο όσοι είναι καλοπροαίρετοι και γνωρίζουν την τοπική επικαιρότητα... Αν δεν γνωρίζεις δεν μπορείς να κρίνεις. Και φυσικά δεν μπορείς να δηλώνεις αυθεντία στην γνώση.
Αναφέρομαι σε διάφορους "πολυτεχνίτες" που το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί ξέρουν καλύτερη από όλους, ενώ διεκδικούν το μονοπώλιο του ιδεαλισμού, της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας.
Αφήστε κάποιους άλλους να σας παινέψουν. Δεχτείτε και την κριτική. Μην θεωρείτε ότι είστε υπεράνω... Όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά.

Βλέπουμε καθημερινά δηλώσεις φορέων του τόπου για την κρίση στην αγορά, την πτώση του τζίρου, τα προβλήματα των επιχειρηματιών της Δράμας κλπ.
Γι' όλα αυτά φταίει η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι, ο νομάρχης, οι βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ, το Εργατικό Κέντρο, το Σύστημα, ο Καπιταλισμός, η Παγκοσμιοποίηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κλπ...
Να θέσω ένα ερώτημα; Το Επιμελητήριο έχει καμία ευθύνη; Σε λίγο θα επιρρίπτουμε ευθύνες ακόμη και στην NASA... Αλλά όχι στο Επιμελητήριο.

Να γίνω πιο σαφής... Στην ρύθμιση Φλωρίδη βγήκαν κάποιοι και δήλωναν ότι αυτοί πέτυχαν το θαύμα. Έτρεχε τότε ο Φλώρος για να φέρει τα μέτρα αλλά ως εκ θαύματος οι "απολιτίκ" έπεισαν ότι αυτοί τα έφεραν στην Δράμα.
Τώρα που εκφράζονται αντιρρήσεις για τις νέες ρυθμίσεις ποιοι ευθύνονται; Στις αποτυχίες φταίνε οι άλλοι ενώ όταν πετυχαίνουμε κάτι αυτό οφείλεται σε εμάς. Ωραία λογική.

Μοναδικές στιγμές έζησαν τα μέλη της αποστολής του Τοπικού Διαμερίσματος Χωριστής κατά την διάρκεια της εξαήμερης παραμονής τους στην Κύπρο, που φιλοξενήθηκε από την Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας με την οποία η Χωριστή έχει αδελφοποιηθεί. Θα ακολουθήσει επίσκεψη των Κυπρίων στην Χωριστή το Φθινόπωρο.
Στόχος αυτών των επισκέψεων και της αδελφοποίησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο περιοχών, της μαρτυρικής Χωριστής και της Αγίας Βαρβάρας από την Κύπρο.

Πολύ σημαντικές οι αποφάσεις στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο... Κρίνω ιδιαίτερα θετική την θέσπιση ετήσιας χορηγίας για τον αθλητή των 110 μέτρων μετ' εμποδίων Κώστας Δουβαλίδης και μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012.
Ο Κώστας είναι ένας μεγάλος αθλητής ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες και η χορηγία σίγουρα θα τον βοηθήσει.
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση τιμήθηκε και ο Δημήτρης Μανθόπουλος για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία.
Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να υπογραμμίσω ότι η Δράμα έχει αναδείξει και άλλους γίγαντες του πνεύματος με βραβεία και διακρίσεις. Καλό είναι να βραβευθούν όλοι. Η προσφορά τους είναι τεράστια. Τα οικονομικά οφέλη από την συγγραφή βιβλίων ελάχιστα... Το μόνο "κέρδος" τους είναι αυτές οι βραβεύσεις...

Για τον Δημήτρη Μανθόπουλο τα πολλά λόγια είναι περιττά. Απλά είναι ένας πολύ σπουδαίος Δραμινός που διακρίνεται για την σεμνότητα και το ήθος του. Και ως συγγραφέας είναι καταξιωμένος σε όλο το Πανελλήνιο.

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της Δόξας για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2009-2010 μπροστά στους διψασμένους για ποδόσφαιρο και νέες διακρίσεις οπαδούς της.
Ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, ο βουλευτής Σταύρος Δαϊλάκης, ο πρ. βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Αντινομάρχης Στέργιος Τσούκας και οι πιστοί φίλοι της Δόξας που την στήριξαν στην περυσινή επιτυχημένη χρονιά, ήταν παρόντες και η ευχή όλων είναι και αυτή η χρονιά να φέρει χαμόγελα στην Δράμα.

Μια ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα μας αμέσως μετά τον αγιασμό από τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μαργαρίτη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι κατά την περίοδο 2009-2010 η Ονειρούπολη θα προβάλλεται στην στολή της Ανδρικής Ομάδας, της Ομάδας Νέων, της Δόξας Αντώνης Καστρινός και της Ακαδημίας.
Ένας πετυχημένος θεσμός θα ταξιδέψει με αυτόν τον τρόπο σε όλη την Ελλάδα και θα προσκαλέσει μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Ονειρούπολη της Δράμας.

Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία του Δημάρχου... Ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν και από άλλους φορείς. Η Δόξα έχει την ανάγκη όλων. Και για να πετύχει την άνοδο στην Α' Εθνική χρειάζονται πρωτοπόρες και δυναμικές ενέργειες. Χωρίς μίζερους υπολογισμούς και μικρόψυχες αντιπαραθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ