Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ζωντάνεψε ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας. Με την Ονειρούπολη, με τα Ελευθέρια και τώρα με το Dramaica γέμισε από κόσμο, που είχε πολλά χρόνια να τον επισκεφτεί.
Ο Κήπος πλέον δεν είναι γκέτο και χώρος αναψυχής λίγων Δραμινών. Τον χαίρονται και τον απολαμβάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Δυστυχώς αυτό, μια ελάχιστη μειοψηφία δεν το θέλει. Ζουν και αναπνέουν για να βλέπουν την μιζέρια και την παρακμή. Θέλουν τον Κήπο όπως πρώτα...

Σκοτεινό και έρημο... Ένα πραγματικό γκέτο. Ευτυχώς όμως οι Δραμινοί έχουν μάτια και βλέπουν. Δεν έχουν τυφλωθεί όπως κάποιοι ελάχιστοι. Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους και αν δεις με τι ασχολούνται, κυριολεκτικά βγαίνεις από τα ρούχα σου.
Έχεις και τον Δήμο Δράμας που τους χαλάει το σκηνικό που θέλουν να διαμορφώσουν... Διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, δέχεται συγχαρητήρια για την άριστη διοργάνωση... Η Δράμα βαθμολογείται με άριστα.
Φυσικά οι "γνωστοί" δεν μπορούν να βλέπουν επιτυχίες. Θέλουν καταστροφολογία, μιζέρια και αντιπαράθεση. Και από το πρωί ως το βράδυ ψάχνουν τις τρίχες για να τις κάνουν θέματα αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης.
Είπαμε κάποιοι να είναι κομματικά εμπαθείς αλλά υπάρχουν και όρια. Τα οποία δυστυχώς τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Στο 9,4% έφτασε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο 2009, έναντι του 7,7% που ήταν τον Απρίλιο του 2008 σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας. Η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες από ότι τους άνδρες.
Άρα απαιτούνται μέτρα για την μείωση των ανέργων. Καλές οι φοροεπιδρομές, όμως το μεγάλο ζήτημα στην Ελληνική Κοινωνία δεν είναι τα δημόσια οικονομικά αλλά η αύξηση των ανέργων.

Πρέπει να στηριχθεί η απασχόληση. Και να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας. Οι επιχειρήσεις δηλαδή που απασχολούν εργαζομένους. Γιατί αλλιώς θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα.
Δείτε τι έγινε με τον Αναπτυξιακό Νόμο. Ήρθε το κράτος και έδωσε κίνητρα. Για να γίνουν επενδύσεις... Και οι επιχειρήσεις που επιδοτούνται είναι "άνθρακες ο θησαυρός". Κάποιες ψευτοεπενδύσεις με ελάχιστο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Γιατί μία επένδυση του 1, 2, 5 εργαζομένων ελάχιστα αφορά την τοπική οικονομία. Υπάρχει ένα τεράστιο κόστος που το πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και το κοινωνικό σύνολο θέλει να πληρώσει μεν, αλλά να δει και κάποιο όφελος.
Αν τα λεφτά πηγαίνουν στον επενδυτή, τότε δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό όφελος στην κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Άγονται και φέρονται οι φορείς του νομού για την στήριξη των επιχειρηματιών που θέλουν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις χρεών. Καλό ακούγεται... Αρκεί φυσικά η ένταξη να μην υποθηκεύει το μέλλον του τόπου.
Θέλουμε ως Δραμινοί υγιείς επιχειρήσεις, επενδυτικές προσπάθειες που έχουν μέλλον. Αλίμονο αν τρέχουν οι φορείς, ξοδεύουν τοπικές διεκδικήσεις για το "χατήρι" ορισμένων που έχουν κάνει σύστημα λειτουργίας τις προβληματικές επενδύσεις.
Η Δράμα έχει ανάγκη από σωστή ανάπτυξη με αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Αλίμονο αν η Δράμα ψάχνει λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών.
Τότε ουσιαστικά χάνει το τρένο της ανάπτυξης. Γιατί δεν μπορείς να βασίζεις το μέλλον σου σε λάθος επιχειρηματικές δραστηριότητες.

"Μην είσαι απόλυτος", μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης. Φταίει η παγκοσμιοποίηση και η οικονομική κρίση. Το κράτος είναι καλό να στηρίζει τους επιχειρηματίες.
Και τότε μου έρχεται στον νου, η φράση γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που πριν από χρόνια όταν τον ζήτησαν τέτοια υποστήριξη αναρωτήθηκε, τι είδους ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που το κράτος "τσοντάρει" στις ζημίες και απέχει από τα κέρδη.
Αυτό δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία... Θυμίζει τον πάλαι ποτέ Σοσιαλισμό της Ανατολικής Ευρώπη, όπου στήνονταν επενδύσεις χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη. Εκεί πλήρωνε το κράτος εν ονόματι του λαού.
Εδώ πληρώνει άραγε "εις υγείαν των κορόιδων;"

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ