Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2009. Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους.
Κάθε καταναλωτής οφείλει να γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του, αλλά και τι θα πρέπει να προσέχει ώστε να επιλέγει σωστά, με βάση τις δικές του ανάγκες.
Και φυσικά εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

Είναι πολύ σπουδαίος ο ρόλος των Καταναλωτικών Οργανώσεων, που προστατεύουν όλους εμάς και μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες.
Ιδιαίτερα θετική είναι και η δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ένωση Καταναλωτών Δράμας... Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που τρέχουν και στηρίζουν το καταναλωτικό κίνημα.

Ευκαιρία πάντως τώρα με τις εκπτώσεις να κινηθεί και η αγορά. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν δραματικά... Και απαιτούνται μέτρα για να ανέβει η κίνηση στην αγορά. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την οικονομική κρίση, δεν είναι καθόλου θετικό και δεν βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δυστυχώς τα μεγάλα πολυκαταστήματα "παίζουν" μονότερμα. Όλοι εμείς οι καταναλωτές ας στηρίξουμε την Δραμινή αγορά. Από εμάς περιμένουν για να ζήσουν. Δεν ψάχνουν ούτε από το διάστημα, ούτε από την... Κεϊλάνη, ούτε από το Μπαγκλαντές πελάτες.
Και αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε ποτέ.

Την ίδια ώρα η ανεργία κτυπά οροφή. Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε στο 9,4% σημειώνοντας εκρηκτική αύξηση, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2008.
Η μείωση της τουριστικής κίνησης και η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι της αύξησης της ανεργίας.
Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Πρέπει να γίνει κάτι για τον τομέα της οικοδομής. Είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας. Κινούνται εκατοντάδες επαγγέλματα, εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι και όταν δεν πωλούνται ακίνητα, φυσική συνέπεια είναι να κλείνουν επιχειρήσεις που ζουν από την οικοδομή.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε ακόμη περισσότερες απολύσεις με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία μας.

Την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θωρακίζεται πλήρως έναντι του ιού της νέας γρίπης έδωσε το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι η χώρα θα καλυφθεί με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια δόσεις πανδημικού εμβολίου.
Καλό είναι να σταματήσουν οι υπερβολές και ο πανικός σε ότι έχει να κάνει με την νέα γρίπη. Δεν κινδυνεύουμε και δεν πρέπει να αρχίσουν οι παραλογισμοί.
Φυσικά σε κάποια μέρη της Ελλάδας άρχισαν οι τρέλες. Μαζεύονται σε σπίτια και διοργανώνουν συγκεντρώσεις για να κολλήσουν την γρίπη... Όχι, δεν κάνατε λάθος, καλά διαβάσατε. Θέλουν να κολλήσουν τώρα την γρίπη και όχι τον χειμώνα, για να αποκτήσουν αντισώματα.
Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε;

Σε αναμονή είναι σε όλα τα κόμματα γιατί το ενδεχόμενο εκλογών, ακόμη και τον Οκτώβριο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ήδη άρχισαν να ακούγονται και ονόματα για τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων.
Στην ΝΔ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή των δύο βουλευτών Σταύρου Δαϊλάκη, Μαργαρίτη Τζίμα και των δύο πολιτευτών Σταύρου Παπαδόπουλου και Δημοσθένη Ανδριόπουλου.
Για την 5η θέση στο ψηφοδέλτιο αν δεν πολιτευθεί ο Κων/νος Καραβάς, την θέση θα διεκδικήσουν ο Στέφανος Γεωργιάδης (Γραμματέας Επιμελητηρίου), Ελευθερία Χαραλαμπίδου (μέλος ΚΕ ΝΔ-Νομαρχιακή Σύμβουλος) και Νικολέτα Τσέπελη.
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ βέβαιη είναι η συμμετοχή του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη και του Α' επιλαχόντα Γιάννη Ξανθόπουλου.
Τα τις υπόλοιπες θέσεις τα πρόσωπα που παίζουν είναι του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Λάζαρου Ζουρνατζή, του Δημοτικού Συμβούλου Δράμας Γρηγόρη Μιχαηλίδη ενώ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και οι υποψήφιοι του 2007 Γιάννης Κοτσαηλίδης και Άννα Καρασαββίδου.
Για να δούμε τι θα δούμε το επόμενο διάστημα. Πάντως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ ισχυρότερο από το 2007.

Κάτι πρέπει να γίνει με τους επιχειρηματίες που πλήττονται με τον νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος. Να αναφέρουμε ότι λόγω καλοκαιριού δεν φαίνονται τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Ο κόσμος κάθεται έξω όπου δεν απαγορεύεται το τσιγάρο και δεν αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Τον χειμώνα όμως θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.

Μου έλεγε επιχειρηματίας ότι στον νόμο έπρεπε να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι δυσκολίες ελέγχου των καπνιστών από τους καταστηματάρχες.
"Είναι δύσκολο...", μου είπε, "...να πούμε τον πελάτη να μην ανάψει τσιγάρο ή να το σβήσει και να κινδυνεύουμε με πρόστιμο αν κάποιος καπνίσει. Πως να ελέγξουμε έναν πελάτη στις 2 ή στις 3 τα ξημερώματα; Θα έπρεπε να μην μας φορτώσουν με αυτήν την αρμοδιότητα..."
Πιστεύω ότι έχουν δίκιο. Και αυτό πρέπει γρήγορα να αλλάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ