Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σταύρος Παπαδόπουλος

πρ. Βουλευτής ΝΔ - Πολιτευτής ΝΔ

Είμαι μπροστάρης στις επάλξεις για αγώνες υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και πολιτευτή του κόμματος Σταύρο Παπαδόπουλο. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Κρίνει ότι η καθημερινή επαφή του με τους απλούς ανθρώπους του δίνει την δύναμη να ασχολείται με τα κοινά ενώ χαρακτηρίζει φιλοαγροτική την πολιτική της κυβέρνησης.
Χαρακτηρίζει τους γεωργοκτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και υπογραμμίζει ότι με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα του νομού. Όπως αναφέρει "χρειάζεται πιεστική διεκδίκηση".
Τέλος, δηλώνει μπροστάρης στις επάλξεις για αγώνες υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης και τον Κ. Καραμανλή.

-κ. Παπαδόπουλε, μόλις ολοκληρώσατε τις αγροτικές εργασίες και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, σας βλέπουμε ανανεωμένο... Σας αρέσουν απ' όσο βλέπω οι αγροτικές ενασχολήσεις...
-Βεβαίως γιατί είμαι βγαλμένος μέσα από το χωράφι και το μαντρί και η γη είναι εκείνη που μου δίνει δύναμη, ανανεώνομαι και ξεκουράζομαι. Και μετά από την ξεκούραση που αισθάνομαι, απογευματινές ώρες γυρίζω στα χωριά του νομού, ευρισκόμενος κοντά και δίπλα στους απλούς ανθρώπους με τους οποίους συζητώ αφουγκραζόμενος τα πολλά και ποικίλα προβλήματά τους.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται σε καθημερινή βάση γιατί η αγάπη μου προς τους απλούς ανθρώπους του Νομού Δράμας είναι μεγάλη και ειλικρινής και στηρίζεται στην αμοιβαιότητα. Γνωρίζω καθημερινά την αγάπη του Δραμινού λαού και αυτή η αγάπη μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια, ευρισκόμενος πάντοτε στις επάλξεις για αγώνες υπέρ της Δράμας και του Δραμινού πολίτη. Αγώνες που θέλω να βρω λύσεις για τα πολλά και ποικίλα προβλήματα των Δραμινών πολιτών.

-Αναφερθήκατε στον αγροτικό κόσμο τον οποίο έχετε υποστηρίξει με πολλές παρεμβάσεις σας, είτε ως βουλευτής, είτε τώρα ως πολιτευτής της ΝΔ. Είστε ικανοποιημένος από την πολιτική της κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο;
-Εγώ πάντοτε αναφέρομαι στους γεωργοκτηνοτρόφους της χώρας γιατί και τους κτηνοτρόφους τους θεωρώ κομμάτι του αγροτικού κόσμου όπως και τους μελισσοκόμους. Εάν υπήρχε μια φυσιολογική οικονομική κατάσταση και όχι παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα θα έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τα μέτρα για τους γεωργοκτηνοτρόφους της χώρας. Τώρα όμως με τις υπάρχουσες οικονομικές αντιξοότητες λόγω της κρίσης, μπορώ να πω ότι τα μέτρα που πήραν υπέρ των αγροτών δηλαδή τα 500 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την οικονομική ανακούφιση των γεωργών λόγω των χαμηλών τιμών στα χέρια του παραγωγού.
Για να δούμε το μέγεθος της οικονομικής ενίσχυσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, μετατρέποντας τα ευρώ σε δραχμές είναι 175 δις. Και ερωτώ, ποια κυβέρνηση μέχρι τώρα "κάτω" από τέτοιες συνθήκες έδωσε τόσα χρήματα τα τελευταία χρόνια; Άρα η πολιτική που ασκεί ο Κώστας Καραμανλής, κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι φιλοαγροτικές και προς την σωστή κατεύθυνση.
Εδώ όμως θέλω να τονίσω ότι αδικήθηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, γιατί προς αυτούς δεν δόθηκαν εκείνα που έπρεπε να δοθούν.
Χαίρομαι γιατί στην περιοχή Νευροκοπίου δόθηκαν 8,5 εκατομμύρια ευρώ πριν από δύο μήνες.

-Και για ποιον λόγο η ΝΔ με τα μέτρα που έλαβε, εμφάνισε τόσο μεγάλη πτώση στον Νομό Δράμας στις πρόσφατες Ευρωεκλογές;
-Γιατί δεν υπήρξε σωστή επικοινωνιακή πολιτική και προβολή του έργου της κυβέρνησης. Πέρα από αυτό οι αγρότες περίμεναν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει για καλύτερες τιμές, γιατί οι μεγάλες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κρίσης να εισάγουν αγροτικά προϊόντα.
Εγώ εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να βρεθεί τρόπος να δοθούν ακόμη μεγαλύτερες ενισχύσεις στους γεωργοκτηνοτρόφους της χώρας που μαζί με τους μικρομεσαίους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

-Για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ στον νομό ποιοι άλλοι παράγοντες συνετέλεσαν;
-Το ότι δεν υλοποιήσαμε ορισμένες από τις εξαγγελίες έργων που είχαμε υποσχεθεί στον Δραμινό λαό, λόγω της αδράνειας, ιδιαίτερα των πρωταγωνιστών του νομού όπως είναι οι βουλευτές και οι λοιποί φορείς.
Δεν υπήρχε πιεστική διεκδίκηση και με ευχολόγια και επιστολές δεν λύνονται τα προβλήματα του Νομού Δράμας, όπως η ένταξη στις παραμεθόριες περιοχές, η άρδευση του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου, η δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών, η δημιουργία ανεξάρτητου ΤΕΙ. Όπως δεν λύνονται τα προβλήματα της Δράμας και με τα δελτία τύπου που διαβάζω κατά καιρούς στις εφημερίδες.

-Ιδιαίτερα για το Πανεπιστήμιο που ήταν κορυφαία εξαγγελία και δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης δεν υπήρξαν και "άνωθεν" παρεμβάσεις υπουργών που οδήγησαν τμήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες;
-Φυσικά και υπήρξαν με αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αδικηθεί η Δράμα και σε κάποιο βαθμό και η Καβάλα, διότι δεν υπήρξαν πιεστικές διεκδικήσεις από τους υπάρχοντες υπουργούς και βουλευτές του νομού την ώρα που έπρεπε.
Γι' αυτό και προανέφερα, ότι με ευχολόγια, επιστολές και δελτία τύπου δεν λύνονται τα προβλήματα του Νομού Δράμας.

-Έρχεστε σε καθημερινή επαφή με πολίτες του νομού... Τι προβλήματα σας θέτουν και τι ζητούν από εσάς;
-Ο κόσμος είναι προβληματισμένος. Από τα γενικά ζητήματα που αναφέραμε και δεν δίνονται λύσεις αλλά και από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν δίνονται λύσεις όπως είναι η ανεργία, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στα χέρια του παραγωγού.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την μεγάλη ψαλίδα που υπάρχουν ανάμεσα στις τιμές των σιτηρών στα χέρια του παραγωγού και στην τιμή του ψωμιού στην αγορά. Η ψαλίδα είναι εις βάρος τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή.
Εγώ επανειλημμένως έχω καταγγείλει το γεγονός αφουγκραζόμενος την αγωνία των παραγωγών και των καταναλωτών και περιμένω να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

-Θα είστε παρών στις ερχόμενες εκλογές;
-Νομίζω η γενικότερη παρουσία μου στα πολιτικά τεκταινόμενα του νομού δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά το ότι είμαι μπροστάρης στις επάλξεις για αγώνες, υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης αλλά με ένα ανθρώπινο πρόσωπο και με μια τέτοια παρέμβαση από μέρος του κράτους που θα θέσει φραγμό στην ασυδοσία των βιομηχανιών, των τραπεζιτών και λοιπών μεγαλοκαρχαριών που θέλουν να κερδίζουν εις βάρος των απλών πολιτών.
Η απληστία των ανθρώπων αυτών πρέπει να τελειώσει και θα πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι μέρος από τα κέρδη τους θα πρέπει να δοθούν για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

-Η διαφορά παγιώνεται σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέχρι τον Μάρτιο, που όλα δείχνουν ότι θα έχουμε βουλευτικές εκλογές;
-Είμαι σίγουρος ότι ο Καραμανλής σε σύντομο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα στην Έκθεση θα εξαγγείλει διορθωτικά μέτρα που θα είναι υπέρ του απλού πολίτη. Μέτρα που θα ανακουφίσουν αυτούς που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανατραπεί το κλίμα και στις επερχόμενες εκλογές ο Καραμανλής θα είναι και πάλι Πρωθυπουργός.
Δεν υπάρχει καμία παγίωση της διαφοράς, διότι μετά "υποτίθεται" από μια εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, θα υπήρχε μια δυναμική αύξηση της διαφοράς υπέρ της αντιπολίτευσης. Βλέπουμε όμως ότι στο ένα γκάλοπ τα ποσοστά είναι στο 3% και στο άλλο στο 5%. Άρα δεν υπάρχει καμία παγίωση γιατί ο κόσμος περιμένει τις διορθωτικές κινήσεις του Καραμανλή.
Κλείνοντας, θα ήθελα να άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δραμινό λαό για την αγάπη που μου δείχνει και του ζητώ αυτήν την αγάπη στις επερχόμενες εκλογές να την εκδηλώσει έμπρακτα στηρίζοντας πιο δυναμικά τον Σταύρο Παπαδόπουλο, που είναι πάντα κοντά του, δίπλα του, ανάμεσά του, στις επάλξεις για δημιουργικούς αγώνες υπέρ του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ