Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Παροχές και εκλογές
Στις 7 Ιανουαρίου είχαμε ανασχηματισμό και από την επομένη έχει διαμορφωθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά.
Το μπαράζ μέτρων αποδεικνύει ότι ο Πρωθυπουργός άλλαξε την κυβέρνηση έχοντας το βλέμμα στις κάλπες.

Με επίκεντρο το οικονομικό διευθυντήριο, που απαρτίζουν οι Γιάννης Παπαθανασίου, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Σουφλιάς, μόνο την τελευταία εβδομάδα προχώρησε σε εξαγγελίες ή ρυθμίσεις που αφορούν εκατομμύρια Έλληνες.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν η παροχή πακέτου στήριξης των αγροτών, η προώθηση του επιδόματος θέρμανσης σε 1.500.000 δικαιούχους, η εξασφάλιση 90.000.000 ευρώ για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου...
Είχαν προηγηθεί η ρύθμιση για την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο δημόσιο, η δυνατότητα χορήγησης εκτάκτου επιδόματος 1000 ευρώ σε ανέργους ειδικών κατηγοριών, η παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες.

Και φυσικά όλοι περιμένουν ότι η κοινωνική στροφή της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με νέο πακέτο στήριξης των ανέργων και την ενδεχόμενη επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Όλα αυτά επαναφέρουν τα σενάρια εκλογών. Ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις τον Μάρτιο, όταν θα είναι ορατή η στάση της Κομισιόν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης και θα έχουν αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις τα όποια οφέλη από τις παροχές.

Το σενάριο των εκλογών μεταξύ 26 Απριλίου και 3 Μαΐου, παραμένει ισχυρό, έστω κι αν το τελευταίο διάστημα συζητείται και η ταυτόχρονη διεξαγωγή Εθνικών και Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 7 Ιουνίου.
Και πολύ πιθανό την επομένη των εκλογών να ξαναμπούμε σε προεκλογική περίοδο λόγω μη αυτοδυναμίας.

Άραγε θα αντέξει η χώρα απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις; Και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη οικονομικά για ολόκληρη την ανθρωπότητα...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ