Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Χρήστος Αηδόνης

Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ

-Λίγες μέρες πριν την καθοριστική έκφραση της λαϊκής βούλησης, αναφέρετέ μου έναν βασικό λόγο να σας ψηφίσει ο δραμινός ψηφοφόρος.
-Η αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή μου, στους αγώνες διεκδικήσεις επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων του δραμινού λαού.

-Ποιο το κλίμα των εκλογών, ποια κατάσταση επικρατεί στο εκλογικό σώμα στο Νομό;
-Η Ν.Δ. αποδείχθηκε σήμερα πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έχει όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο άρα και πολιτική για να πάει μπροστά τον τόπο. Ότι είχε να προσφέρει της δόθηκε η ευκαιρία τρεισήμισι χρόνια και ιδού το αποτέλεσμα. Τώρα υπάρχουν μετρήσιμα μεγέθη, δεν μπορεί να επικαλείται άλλο το κακό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τιμωρεί την Δράμα. Και όμως πολιτεύεται ακόμη με παλαιοκομματικές συνταγές ευελπιστώντας στην διατήρηση της εκλογικής της βάσης. Δεν πείθει άλλο τους δραμινούς πολίτες. Παλαιοκομματικές συνταγές του πολιτεύεσαι, δεν έχουν άλλο τύχη, δεν εκφράζουν και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των δραμινών πολιτών. Ο δραμινός λαός μπούχτισε από ψεύτικα και παχιά λόγια της ΝΔ. Θέλει πολιτικούς, οι οποίοι θα κάνουν την υπέρβαση για το κοινό καλό, για το συμφέρον του τόπου και όχι του κόμματος.

-Κύριε Αηδόνη, πως βλέπετε τις προσεχείς εκλογές;
-Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά δρώμενα της υφηλίου, να πολιτεύεται ένα κόμμα εξουσίας χωρίς πρόγραμμα.
Είναι πρωτοφανές μια Κυβέρνηση που έχει προκαλέσει μια Εθνική Τραγωδία, ένα ολοκαύτωμα και μια τεράστια υλική και οικολογική καταστροφή, να μην έχει το σθένος να ζητήσει Συγνώμη από τα θύματά της, τους χιλιάδες πυροπαθείς συμπολίτες μας.
Είναι βλάσφιμο να επικαλείσαι την εθνική ομοψυχία, όταν με δική σου ευθύνη και χωρίς ίχνος μεταμέλειας, ψάχνεις για άλλοθι, προκαλώντας τον παγκόσμιο διασυρμό και δυσφήμιση της χώρας σου.
Είναι ιεροσυλία, να ισχυρίζεται, ο κ. Καραμανλής, ότι πονά για το περιβάλλον, όταν μοναδική του μέριμνα είναι η οικονομική και μόνον αποκατάσταση των ημετέρων, του δικού του περιβάλλοντος.

-Κύριε Αηδόνη, είστε από τους ανθρώπους που δεν επαίρεστε για το Κοινοβουλευτικό σας έργο. Ποιος ο λόγος;
-Δεν θεωρώ, ότι προέχει η προβολή του εαυτού μου, αλλά των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και ζητούν επίμονα την επίλυσή τους.
Διαπιστώνω καθημερινά, πως οι πολίτες του Νομού γνωρίζουν το κοινοβουλευτικό μου έργο, μάλιστα θα έλεγα το ημερήσιο πρόγραμμά μου.

-Ποιος ο απολογισμός μετά από τρεισήμισι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας ως Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
-Την περίοδο που διανύσαμε αν και νεοφώτιστος Βουλευτής της επαρχίας, η παράταξή μου, μου εμπιστεύτηκε βασικές εισηγήσεις σε κρίσιμα νομοσχέδια.
Οι Ερωτήσεις και οι Επερωτήσεις μου στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αγγίζουν τις 600, αυτές δε που αφορούν τον Νομό ξεπερνούν τις 100, κατατάσσομαι στους 20 πρώτους της παράταξής μου.
Πέραν των εισηγήσεων κατέθεσα και αρκετές τροπολογίες όπως και επερωτήσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον Αθλητισμό, την Αγροτική Οικονομία την Ανάπτυξη του Νομού.

-Κύριε Αηδόνη, μας εκπλήξατε θετικά με τις συχνές σας παρουσίες στα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, που οφείλεται;
-Μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο, είχα την ευκαιρία, να αναδείξω και με συναδέλφους μου από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μια σειρά από υποθέσεις, που είχαν να κάνουν με την ¨εντιμότητα, την σεμνότητα και την ταπεινότητα¨ λειτουργών του κράτους και την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, όπως, του πορίσματος Σινούκ, του Εκλογοδικείου - Αχ. Καραμανλή, Παραδικαστικού - Βαληνάκη, Συνταξιοδότηση - Μιχαλολιάκου, Ρ. Κεδίκογλου - πόθεν έσχες, και πολλά άλλα.
Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλές δημόσιες εμφανίσεις και παρουσίες μου, όπου κλήθηκα με την ιδιότητα του υπευθύνου του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος να εκπροσωπήσω το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

-Κύριε Αηδόνη, είναι αλήθεια, πως δεν μείνατε αλώβητος από επικρίσεις. τακτικά δεχθήκατε αυστηρή κριτική από τους εσωκομματικούς σας αντιπάλους.
-Αυτός που δουλεύει, επόμενο είναι, να κάνει και λάθη στην πορεία του. Δεν διεκδίκησα το αλάθητο του Πάπα. Δεν επεδίωξα ποτέ στην ζωή μου, να είμαι αρεστός αλλά ωφέλιμος για την κοινωνία, για τους ανθρώπους αυτού του τόπου, για το κίνημα και την Νέα Αλλαγή.
Το θέμα είναι να έχεις, το σθένος, την δυνατότητα, να αρθρώνεις, να διατυπώνεις και να εκφράζεις με σαφήνεια ξεκάθαρο πειστικό πολιτικό λόγο, πάντα στα ιδεολογικοπολιτικά πλαίσια του Κινήματος.
Να αντιλαμβάνεσαι, να καταλαβαίνεις, να συνειδητοποιείς και να αφομοιώνεις τα μηνύματα των καιρών, τις ανάγκες και τις προσδοκίες της εποχής και να είσαι σε θέση να διατυπώνεις πολιτική άποψη.

-Ακούω σε πηγαδάκια της Νεολαίας Κύριε Αηδόνη θετικά σχόλια για το άτομό σας.
-Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μου, προέρχεται από την Νεολαία, είναι νέοι άνθρωποι στην ηλικία των παιδιών μου.
Είναι μεγάλη υπόθεση, να αντιλαμβάνεσαι πραγματικά τις αναζητήσεις των Νέων μας.
Είναι μεγάλη υπόθεση και έχει μεγάλη σημασία να μιλάς την γλώσσα τους και να κατέχεις τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας.
Θεωρώ, πως οι επαφές μου και οι σχέσεις μου με την Νεολαία είναι αδιάρρηκτες, ενέχουν σχέση συμβολαίου.
Σας πληροφορώ, πως συναντώ καθημερινά πολύ κόσμο που είναι ενήμερος για τις δραστηριότητές σας.
Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητές μου, πράγμα που με κάνει πιο υπεύθυνο και συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις μου απέναντί τους. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός.
Γιατί το ίδιο φαινόμενο συναντώ, όπου και αν βρεθώ.
Γεγονός είναι, πως όταν και όπου κλήθηκα να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε από κοινού με συναδέλφους και παράγοντες του Νομού, αιτήματα δραμινών συμφερόντων, Softex, προώθηση πατάτας Κ. Νευροκοπίου, Αναπτυξιακό Νόμο, Επίδομα Παραμεθόριου, Μισθοδοσία Ιερέων, Φορολόγηση Πολυτέκνων, Βενζινοπωλών, (...) ήμουν παντού και πάντοτε παρόν.
Ήμουν σε ορισμένες μπροστάρης, σε πολλές μέρος της προσπάθειας, σε άλλες δε στάθηκα δίπλα, αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν υπονόμευσα κάποια που θα ωφελούσε το Νομό.
Έχω την συνείδησή μου καθαρή, διότι στα τρεισήμισι χρόνια, πολιτεύτηκα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και δεν αντιπολιτεύτηκα πολιτικές που θα πρόσθεταν οφέλη στο Νομό.
Κάποιοι λένε, πως ήσασταν πολύ επιεικής και δεν ασκήσατε αντιπολίτευση στην ΝΔ στο Νομό.
Ήμουν πάντα υπέρμαχος των συμφερόντων αυτού του τόπου και υπερασπίστηκα μέχρις εσχάτων, χωρίς παλινδρομήσεις, ήξεις - αφήξεις και τσιρτσάντζουλες, τα συμφέροντά του.
Θα μπορούσα να ασκήσω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ίσως κάποιους πόντους από τον χώρο μου.
Πέστε μου, αλήθεια, σας ρωτώ, σε τι βοηθάει, η στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση;
Όπως πιστεύω να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας, δεν υπάρχει αίτημα δραμινών πολιτών που να μην ενδιαφέρθηκα για την δρομολόγηση επίλυσής του.
Τι να πρωτοθυμηθώ, την υπόθεση κινήτρων του Αναπτυξιακού Νόμου και την κατάθεση Τροπολογίας μου στην Βουλή;
Την ανάδειξη του θέματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας, το Τελωνείο της Εξοχής, το Καπνολογικό Ινστιτούτο, την Καπναποθήκη, τις Φυλακές, το Εφετείο, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τα έργα υποδομών και τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, το επίδομα χορήγησης θέρμανσης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τις αποζημιώσεις των αγροτών, κ.α. .
Ποιος μπορεί σήμερα να αμφισβητήσει την ενεργό κοινοβουλευτική μου δράση και την πληθωρική παρουσία μου στις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις;

-Θεωρείτε κ. Αηδόνη, πως γνωρίζει ο δραμινός λαός το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με βάση αυτό θα σας ψηφίσει;
-Θεωρώ πως ναι. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη του δραμινού λαού.
Άλλοι είναι εκείνοι που δεν τον σέβονται και τον εμπαίζουν, πως τάχα δεν είχαν χρόνο να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους, που του παρουσιάζουν προγράμματα προηγούμενης τετραετίας και του ζητούν με λευκή επιταγή να τα επικαιροποιήσει.
Εμείς με πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες για τα ελληνικά δεδομένα, αφού ολοκληρώσαμε την διαδικασία της διαβούλευσης με το λαό, του παρουσιάσαμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο και επικυρώσαμε στο Συνέδριό μας. Όλα τα στελέχη όλο το διάστημα, εργασθήκαμε, ώστε να γίνουν γνωστές οι προτάσεις μας και φτάσουν σε κάθε σπίτι.

-Κ. Αηδόνη, πιο μήνυμα θέλετε να στείλετε προς τους ψηφοφόρους για τις εκλογές;
-Να επιλέξει με βάση την αξιοπιστία των προγραμμάτων, το ήθος και το κύρος, τις ευαισθησίες και τις αρετές των αρχηγών και των υποψηφίων των κομμάτων. Καλώ όλους και όλες, με σύνεση και αυτογνωσία, με συναίσθηση ευθύνης για το μέλλον των επόμενων γενεών, να επιλέξουν αξιόπιστες λύσεις που εγγυώνται ένα βέβαιο αύριο με ανάπτυξη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ