Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το κόστος της συμφοράς
Δυσβάστακτο είναι το κόστος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς από τις μεγάλες πυρκαγιές στην δυτική Πελοπόννησο και στην Εύβοια.
Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε είχε ξεκινήσει με παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες είχαν δεσμευτεί τα κόμματα.
Αυτά όμως μέχρι τις 25 Αυγούστου. Το κόστος των ζημιών εκτοξεύει στα ύψη το έλλειμμα του προϋπολογισμού και απαιτεί την λήψη πρόσθετων μέτρων μετά τις εκλογές.
Απαιτούνται τεράστιες αποζημιώσεις αλλά και αποκατάσταση των ζημιών που εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό καθώς δεν υπάρχουν αποθεματικά για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Το κόστος των πυρκαγιών έχει ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ και μετά τις εκλογές -όποιος και αν εκλεγεί- θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση της λήψης και άλλων μέτρων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Τι σημαίνουν ακόμη για το μέσο Έλληνα οι πυρκαγιές;
Αύξηση του πληθωρισμού, ακρίβεια και φαινόμενα αισχροκέρδειας, μείωση των ρυθμών ανάπτυξης. Άρα οι συνέπειες είναι αρνητικές και θα επηρεάσουν την ζωή μας.
Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ και στις απίστευτες σκηνές που είδαμε μέσω τηλεοράσεων όπου κάποιοι αετονύχηδες έπαιρναν 3.000 ευρώ χωρίς να δηλώνουν ούτε το ΑΦΜ τους. Με μια απλά υπογραφή, χωρίς καμία διασταύρωση.
Περιμέναμε έστω και την τελευταία στιγμή το κράτος να λειτουργήσει οργανωμένα και όχι σε κατάσταση πανικού. Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας διέψευσαν.

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης
Ήταν πολύ θετική η πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας που σε συνεργασία με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διοργάνωσε τον Τηλεμαραθώνιο Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας.
Οι Δραμινοί για ακόμη μια φορά έδειξαν την ανθρωπιά τους έμπρακτα στηρίζοντας την προσπάθεια. Τα χρήματα θα κατατίθενται στο ειδικό ταμείο αρωγής που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στην εθνική τραγωδία που βιώνουμε χρειάζεται η ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Και η συγκινητική συμμετοχή των Δραμινών βοήθησε αυτήν την προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ