Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Είναι κάποιες φορές που τα λόγια είναι τόσο φτωχά για να εκφράσουν την θλίψη και την αγανάκτηση. Η πατρίδα μας πενθεί τα θύματα της απίστευτης τραγωδίας στην Δυτική Πελοπόννησο, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές. Η εικόνα στις περιοχές αυτές είναι εφιαλτική. Και να φανταστεί κανείς, ότι το ενδιαφέρον μας πριν τις πυρκαγιές μονοπωλούσε η προεκλογική περίοδος, εν όψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Τώρα και με όσα συνέβησαν, έχω την αίσθηση ότι με τις εκλογές θα ασχολούνται μόνο οι υποψήφιοι Βουλευτές. Κανένας άλλος.

Στα των εκλογών τώρα. Δόθηκε στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού. Υποψήφιοι στο Νομό Δράμας είναι οι: Μολλά Λαμπρινή - Δικηγόρος- Στιχουργός, Μουρατίδης Γιώργος - Μηχανολόγος Μηχανικός, Παγκαλίδου Δήμητρα -αγρότισα, Τομαπλίδης Άγγελος - υπάλληλος Δ.Ε.Η., Χατζηγεωργίου Παναγιώτης- Δικηγόρος. Ενώ στο κόμμα της ΄΄Δημοκρατικής Αναγέννησης΄΄ του Στέλιου Παπαθεμελή, υποψήφιος είναι ο Ηλίας Μπομπότας.

Με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, υποψήφιος θα είναι το μέλος του Ινστιτούτου επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης! Ο Μιχάλης, έχει πολλές φορές στο παρελθόν απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα. Πριν 5 χρόνια δήλωνε υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά τελικά το ανέβαλε. Στις εκλογές του 2004, δήλωνε υποψήφιος του Συνασπισμού, αλλά τελικά δεν ήταν. Σε αυτές τις εκλογές, ήταν στην διαδικασία για υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά τελικά δεν επιλεγεί. Και πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ . Μιχάλη πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;

Παρακολούθησα και έναν υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ, σε τηλεοπτική εμφάνιση. Ονόματι Σοφιανίδης, Ερωτώ τον Πρόεδρο της οργάνωσης στην Δράμα, τον Τάσο Τσιβκίνογλου, συμφωνεί με τις απόψεις του στελέχους του, για τους μετανάστες και τους γνήσιους Έλληνες; Σαφέστατο το ερώτημα και περιμένω απάντηση...

Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας αναρωτήθηκα πως είναι δυνατό, να είναι υποψήφιοι πρόσωπα που δεν κατέθεσαν καν υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην Άννα Καρασαββίδου και στον Γιάννη Κοτσαηλίδη. Ο φίλος, Γιάννης, επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι η επιλογή του, ήταν αποτέλεσμα κεντρικής συμφωνίας μιας μερίδας στελεχών του ΔΙΚΚΙ με το ΠΑΣΟΚ, και δεν έμπαινε στην διαδικασία της κατάθεσης αίτησης. Προσωπικά δεν ήθελα να απαξιώσω κανέναν, με αυτό που έγραψα. Άλλωστε η ιστορία του Γιάννη είναι γνωστή, όπως και η δραστηριότητα του ως επιστήμονα και συνδικαλιστή. Να υπογραμμίσουμε ότι ο Γιάννης διετέλεσε και Αντιπρόεδρος στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας την περίοδο 1993-1995.

Μιας και ο λόγος για το ΔΗΚΚΙ, θα ήθελα να ξέρα σε πόσα μέρη έχουν χωρισθεί τα στελέχη του; Ένα μέρος πήγε στον Συνασπισμό. Ένα άλλο συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, ενώ μια Τρίτη ομάδα πήγε στην Δημοκρατική Αναγέννηση. Μικρά κόμματα μεγάλες διαφωνίες.

Ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Νομάρχη κ. Ευμοιρίδη και του Γραμμτέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σαλονίδη. Και τι δεν έσυρε ο Νομάρχης. Τον χαρακτηρίζει ευκαιριακό, συγκυριακό, ενώ τονίζει ότι οι δηλώσεις του, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αναισχυντίας και ντροπής.

Στην απάντηση του ο κ. Σαλωνίδης, ανέφερε: όταν ο πολιτικός σου αντίπαλος σε χειροκροτεί, ψάξου, κάτι δεν πάει καλά. Όταν σε υβρίζει, πας πολύ καλά, προχώρα.

Επ' ευκαιρία, τι γίνεται με την επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Θα συμμετάσχουν στελέχη της ομάδας Τερζή; ή θα λειτουργούν κάποιοι με λογικές αποκλεισμού;

Καλέστηκε ο Λεωνίδας Γαλανόπουλος στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Αθανασάκη, ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο ίδιος το αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους, δέχτηκε όμως μετά χαράς να συμμετέχει στην επιτροπή εκλογικού αγώνα. Θέλετε να μάθετε τι έγινε; Δεν τον έβαλαν μετά στην επιτροπή. Όπως δεν έβαλαν και τον Λάζαρο Ζουρνατζή, τον καθοδηγητή της οργάνωσης της περιόδου 1990-93 και πρώην Νομάρχη. Κάποιοι, έχουν αποφασίσει να πάρουν τα κεφάλια όσων τους ενοχλούν στο ΠΑΣΟΚ. Και το κάνουν με άνωθεν εντολές. Όλα τα άλλα είναι λόγια χωρίς ουσία.

Όσο για το ΄΄ είμαστε ενωμένοι ΄΄ , δεν το έχω καταλάβει. Αλήθεια η ενότητα θεωρείται αυτοσκοπός; Και τι σημαίνει να σε σφάζουν και εσύ να λες, ευχαριστώ πολύ;

Πάμε και στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. Υποψήφιοι είναι: οι Γιάννης Λιόντας - έμπορος, Μήτρου Γιώργος - επαγγελματίας- τεχνολόγος γεωπόνος, Νεοφυτίδης Κώστας - δημόσιος υπάλληλος, Παντελίδης Λάζαρος - οικονομολόγος, Γιάννης Στεφανίδης - αγρότης - Νομαχριακός Σύμβουλος.

Γυρίζουμε σελίδα. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δόξας, ΄΄ οι Μαυραετοί΄΄. Οι φίλαθλοι θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην Διοίκηση της ΠΑΕ και στην απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα της Δόξας. Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάποιο όφελος από την παραπάνω ενέργεια; Ή έγινε για να δημιουργούμε εντυπώσεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ