Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η επίσκεψη Καραμανλή και η απουσία δεσμεύσεων
Την Δράμα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής με αφορμή την τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας σε "Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή".
Η επίσκεψη συνέπεσε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας είναι η συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων ενώ επανέλαβε ότι θα προασπίσει το ήπιο πολιτικό κλίμα που έχει ανάγκη ο τόπος. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να ακούσουν και κάποιες δεσμεύσεις για την Δράμα.
Τις προηγούμενες ημέρες διάφοροι "γαλάζιοι" παράγοντες είχαν δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει στην πόλη μας την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής.
Ήταν τέτοια η βεβαιότητα που καθημερινή τοπική εφημερίδα (Πρωινός Τύπος) κυκλοφόρησε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ο Κ. Καραμανλής εξαγγέλλει πανεπιστήμιο στην Δράμα".
Παρόλα αυτά δεν είχαμε καμία εξαγγελία. Καμία υπόσχεση. Καμία δέσμευση. Ακούσαμε για Εγνατία, για λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας αλλά λέξη για το πανεπιστήμιο.
Μάθαμε παρόλα αυτά ότι στον νομό μας υλοποιούνται 234 έργα συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρωθυπουργός αναχώρησε και πολλά από τα γαλάζια στελέχη ήταν προβληματισμένα, αφού περίμεναν να υπάρξει μια δέσμευση για την Δράμα. Όμως τελικά διαψεύστηκαν.

Οι παρέες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ
Τελικά το κατόρθωσαν οι τοπικοί παράγοντες στο ΠΑΣΟΚ.
"Αποκεφάλισαν" τον Γρηγόρη Μιχαηλίδη, που δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
Με άριστες σπουδές, επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή και με ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά.
Παρόλα αυτά δεν τον συμπάθησαν οι καρεκλοκένταυροι. Τους χαλούσε την σειρά. Ή δεν τους βόλευε.
Και τον πολέμησαν.
Όμως τελικά αναρωτιέμαι τα κόμματα έχουν ανάγκη τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι τα κόμματα;
Και επίσης θέτω ένα ερώτημα στην τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και όχι μια παρέα φίλων και γνωστών;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ